Ale nie boi się łobuza i pisze szczerze
A ty, co sobą reprezentujesz. Potrafisz sklecić jakieś dobre słowo?
Czy za chwilę będziesz podszywał się i pisał głupoty? Tak jak było wcześniej?
Masz trochę honoru, czy jesteś nadal lolkiem od buraków?
Koniecznie, w najbliższym czasie poproś swojego lekarza psychiatrę o pilną teleporadę.
No, inteligencja dziecka od plucia porażająca. Tylko na tyle było stać?
Czcigodna Katechetko!
Piękna to była poezja, aż przypomniały mi się czasy jak czytałem Ks. Jan Twardowski. No ale on nie potrafił w taki znakomity sposób pisać.
Powinnaś jak najszybciej wydać tomik poezji.
Dzielić się tym olbrzymim talentem z całym światem.
Przeżycie duchowe na najwyższym poziomie.
Czekam na więcej i bardzo Ci dziękuje za to!
Twój oddany fan Piotr Opoka
Z przykrością zawiadamiamy, że w roku bieżącym nie dysponujemy już wolnymi terminami na zabieg elektrowstrząsów. Do czasu zaistnienia możliwości wykonania w/w zabiegu proponujemy leczenie zamknięte w placówce medycznej w Morawicy k/Kielc
" Spieszmy się kochać ludzi"- napisał ten Poeta- rację miał!
Przecież nie wiemy- dla kogo dzisiejsze spotkanie może okazać się tym ostatnim...
P.S. Mam wszystko, co napisał ks. Jan.
Jestem pewna, że gdyby żył, za naszego Papieża
- mówiąc w jego stylu- kazałby " łobuzowi dać w
w pysk!"
Serduszko Lolka zadrżało:) Między uderzeniami z bata.
Przypomniały mu się czasy kiedy czytał poezję Ks. Twardowskiego. Coś tam jednak zostało w środku młodego. Zastanowił się. Może jeszcze jest na czym budować swoją wartość w odniesieniu do Boga.
09.11 Dobre słowo lepsze niż najpiękniejsze kwiaty. Tk trzymajmy się słowa życia:)
Dzisiaj wszystkie kwiaty dla KOGOŚ:)
Pewnego dnia rozmawiali Szatan i Jezus.
Szatan właśnie poszedł do ogrodu Eden i bawił się, śmiał i mówił:
Tak... Po prostu zabrałem świat pełen ludzi. Użyłem przynęty, wiedziałem, że nie mogą się oprzeć. Wszyscy upadli!
Co z nimi zrobisz? Zapytał Jezus.
Ach, będę się z nimi bawić.
Odpowiedział szatan. Nauczę ich jak się żenić, a potem rozwodzić, jak nienawidzić i obrażać się nawzajem, pić, pić, pić, pić i palić i oczywiście ich nauczę, jak wymyślać broń i bomby, aby się nawzajem niszczyli.
Naprawdę będę się dobrze bawić!
A co zrobisz, gdy się nimi znudzisz?
Zapytał go Jezus.
Ach, wtedy zabiję ich. Powiedział Szatan z wyrazem nienawiści i dumy.
Ile chcesz za nich? Zapytał Jezus.
Ach, nie lubisz tych ludzi. Oni nie są dobrzy. Dlaczego chcesz ich wziąć?
Ty ich bierzesz, a oni cię nienawidzą.
Będą pluć ci w twarz, przeklinać cię i zabiją.
Ile?!
Jezus zapytał ponownie. Szatan spojrzał na Jezusa sarkastycznie i odpowiedział:
Całą Twoją krew, Twoje łzy i całe Twoje życie.
Jezus powiedział, już się to stało!
I teraz płacę tą cenę.
UWAGA:
Zastanawiam się, jak łatwo jest zlekceważyć Boga, a potem zastanawiać się, dlaczego świat idzie do piekła.
Zabawne, jak ktoś może powiedzieć „wierzę w Boga” i podążać za Szatanem.
Co ciekawsze, wysyłasz tysiące wiadomości, sms, e-mailem z żartami, które zawierają wodę z prochem wybuchowym. A kiedy wysyłasz wiadomości o Panu, zastanawiasz się dwa razy, zanim się nimi podzielisz?
Zabawne, że ludzie są bardziej zaniepokojeni, co myślą o nich inni, niż co myśli o nich Bóg.
Niech Was Bóg błogosławi !!!!!
10 rzeczy, o które Bóg cię nie zapyta:
1-Bóg nie zapyta cię, jakim modelem samochodu jeździłeś; On zapyta, ile osób zabrałeś ze sobą.
2-Bóg nie zapytać cię o metry kwadratowe twojego domu; On zapyta Cię, ile osób wpuściłeś do niego.
3-Bóg nie zapyta cię o markę ubrań w twojej szafie; On zapyta cię, jak bardzo pomogłeś ubierać biednych ludzi.
4-Bóg nie zapyta cię, jakie było twoje wynagrodzenie; On zapyta, czy zapracowałeś na to czysto.
5-Bóg nie zapyta cię, jaki był twój tytuł; Pytanie będzie brzmieć, czy wykonałeś swoją pracę najlepiej jak potrafiłeś.
6-Bóg nie zapyta cię, ilu miałeś przyjaciół; On zapyta Cię, ile osób uznało Cię za swojego przyjaciela.
7-Bóg nie zapyta cię, w jakim rejonie mieszkałeś; Zapyta Cię, jak traktowałeś swoich sąsiadów.
8-Bóg nie zapyta cię o kolor twojej skóry; On zapyta cię o czystość twojej duszy.
9-Bóg nie zapyta cię, dlaczego szukanie zbawienia zajęło Ci tyle czasu. On z miłością zaprowadzi cię do swojego domu w niebie, a nie do bram piekła.
10-Bóg nie zapyta, z iloma ludźmi podzieliłeś się tą wiadomością; po prostu zapyta cię, czy nie wstydziłeś się tego zrobić ...
Jezus Chrystus powiedział:
„Jeśli się Mnie wyprzesz przy przyjaciołach, Ja się ciebie wyprę przed moim Ojcem.
Dzisiaj jest dzień, aby was błogosławić! Błogosławię was, Błogosławię wasze serce, wasze życie, wasz dom, waszą rodzinę, wasze projekty i marzenia.
W imię Jezusa!
A ja zadam pytanie - dlaczego mają nie odchodzić?
Czy mają przymknąć oko na rozpasanie i życie ponad stan, w niewyobrażalnym przepychu panów purpuratów, czy mają udawać, że niektórych zachowań księży nie ma, czy mają sobie przyswoić, że dziecko jest winne obrzydliwym zachowaniom duchownego pedofila, czy mają udawać, ze nie wiedzą o współżyciu plebana z mężczyzną, czy kobietą, czy mają nie dostrzegać potomstwa spłodzonego przez jurnego jegomościa?
No więc dlaczego mają pozostać?
To nie jest powód.Bardzo słaby argument.Nie wierzysz w księży sądzę?
Wiara jest łaską
"Bardzo słaby argument". A co dla ciebie będzie odpowiednim argumentem, aby uczciwi, niezmanipulowani ludzie chcieli dalej tkwić w bagnie? Wiara jest indywidualną, prywatną sprawą każdego człowieka i nikt nie ma prawa w to ingerować. Modlić można się wszędzie, niekoniecznie trzeba to robić ramię w ramię z hipokrytami i oszustami mieniącymi się panami życia i śmierci. Twoja propaganda kościelnego sukcesu nic nie zmieni, jeśli codziennie dowiadujemy się o kolejnym księdzu - pedofilu, o kolejnym pałacu, będącym własnością jakiego hierarchy kościelnego, o powszechności zjawiska homoseksualizmu wśród kleru, z jednoczesnymi dzikimi atakami Kościoła na ludzi z kręgów LGBT. Czasy niewolnictwa dawno minęły. Coraz więcej osób dochodzi do wniosku, że aby wierzyć w Boga nie potrzebuje do tego pośredników, których celem są jedynie własne korzyści materialne. Straszenie piekłem i opowiadanie o karach za grzechy na nikim już nie robi wrażenia, jeśli kapłani swoim niegodziwym życiem jasno dowodzą, że sami nie boją się piekła. Nadeszła pora nazywania rzeczy po imieniu i nikt nie ma zamiaru dalej nazywać "szamba perfumerią".
11.54 Forum wszystko zniesie, każde gówniane słowo, każda obelgę jak widać.
No to, żeby było sprawiedliwie:
teraz Ty udowodnij człowieku, ukrywający sie pod anonimem, udowodnij, że
1) Nie jesteś uperfumowanym szambem.
2) Podłą gnidą, którego nikt nie lubi i nie szanuje.
3) Udowodnij, ze nie jesteś chory psychicznie wypisujac takie bzdury.
4. Udowodnij,że nie jesteś pedofilem
%. Udowodnij, ze nie nękasz i nie molestujesz i nie kłamiesz.
Udowodnij na oczach wszystkich forumowiczów tego wątku, że nie jesteś pedofilem.
UDOWODNIJ ŻE JESTES GODNY SZACUNKU! jESTEŚ?
UDOWODNIJ, BO MAMY POWAŻNE WĄTPLIWOŚĆI, BO KAŻDE TWOJE WYSTAPIENIE TO DNO. WSZYSCY TO WIDZĄ !