nie wiem na kogo on pluje twoim zdaniem, ale ok - wośp nie ma żadnych przekrętów finansowych, jawne rozliczenia dostępne na stronie itp., Caritas ma udowodnione w sądzie liczne przekręty, niejawne rozliczenia, nikt poza samym Caritasem nie wie na co te pieniądze idą. Tutaj wstawiłem ci kilka pierwszych z brzegu, przykładowych, wałków na miliony złotych, mógłbym je długo wklejaać, ale po co. Ale to pewnie jak z pedofilią - dopóki dotyczy kościoła, jest niewidzialna dla takich jak ty :) Caritas robi dużo dobrych rzeczy, ale jak wszystko co związane z kościołem, ma też wiele ciemnych stron.
To koniecznie napisz o Caritas naszej diecezji- nie mogę się doczekać, ja i setki wolontariuszy:)
Jak zobacze link o Owsiaku, dopiero uwierzę.
Najlepiej o jego melonach do końca świata i...
O Owsiaku pisze, że ma rozliczenia????Pękam ze śmiechu.
Kłamiesz , cały czas kłamiesz
Musisz dyrygować?
Do wszystkich, którym nic nie pasuje;)
Komuś tam jednak pasuje. Mamy w tym wątku prawdziwego SZAMBO- LANA. Od rana do nocy morduje się wydobywaiem gó... jedyny chętny. Pachnąca Misja rozwożenia po okolicy;)
Wyrazy współczucia.
19.36 Chociaż powiedział dobre słowo.
Niedługo będą takie czasy, ze człowiek do człowieka będzie się bał powiedzieć cokolwiek, żeby nie zmanipulowano. Dobre słowo będzie towarem luksusowym. Już jest:(
Dobre słowo do Dykciarza:
To panu trzeba pomóc w pierwszej kolejności. Ta pomoc należy się jak najbardziej.
Słowo Caritas oznacza miłość miłosierną, wspierającą we wszystkich deficytach człowieczeństwa.
Jak najbardziej należy się Panu z dykty ( słaba konstrukcja)
A nie wolno o nim zapomnieć, ponieważ trzyma się blisko ludzi Kościoła, dba o czystość. Troszczy się , martwi.
Zapewniam Pana, że przynajmniej ja od kilku dni modlę się za Was, nieszczęśliwych przez KK.
Proszę napisać szczerze, jak jeszcze nasza wielka grupa wolontariuszy może Was wesprzeć?
Nie podszywam się, nie ironizuję, bo jestem wierząca i naprawdę w imieniu Caritas oferuję pomoc. Jeśli trzeba:)
Prowincjonalna Armia Zbawienia na posterunku we dnie i w nocy. Módl się za siebie i o swoje zdrowie, bo o rozum i tak za późno.
Kiedy ogłaszasz protest milczenia, nie odzywania się do Dykty etc, ale po chwili już go wołasz bo okazuje się, że nie ma nic w domu do roboty i strasznie nuda zżera :(
Nie ma dzisiaj Dykty z nami, przykro mi :(
Może niech zbierają podpisy pod petycją o zmianę nazwy Aleji Jana Pawła na Aleję Ofiar Jana Pawła? Albo datki na Strajk Kobiet? Nie zniechęcaj ich gościu, mogą się przydać. A jak modli się o nieszczęśliwych przez KK, to pewnie ma na myśli ofiary pedofilli, unieszczęśliwione przez KK poprzez ukrywanie sprawców. Taki gest trzeba docenić.
Każdy szczery gest trzeba docenić. To też jest towar luksusowy.
Przecież wiadomo, ze żyjemy w czasach ostatecznych.
Proszę odczepić się od świętego Papieża, bo się znajdziesz na policji, baranie jeden!!!
Póki co, naprędce skleiło się coś, na kształt nieporadnej refleksji poetyckiej;) :
Boomer czy Lol
Cwaniak albo Cool...
Możesz być kim chcesz Możesz
do następnego słowa-
Widowni gęstnieje tłum i
dalej nie wiesz nic:
kim dla kogo jesteś
Nie odważysz się przecież odsłonić
Ale jak możesz pisać to pisz
Za prawdą tęskni świat
I dobrze że forum chce zostawić po nas ślady!
A jeśli to tylko śmieci? Może zlituje się ktoś zniży
do stóp posprząta by zamienić na kwiaty...
Wspólnie tkamy tę sieć!
Potrzeba trochę przestrzeni
brudu ma każdy dość...
Pragnienie dobrego słowa-
by szybko przeniósł je wiatr
zasiał w głębinach duszy
Niech owocuje dobrem i przyjdzie znowu - na świat- skoro wciąż jeszcze jest
przez chwile zanim wróci Ten-
do Którego należy pierwsze i- ostatnie SŁOWO
Grafomania w czystej postaci. Gratulacje.