Faktycznie, jak nie macie argumentow i wklejać macie takie marności, byle by coś odpowiedzieć, to lepiej zamilczcie na ten tydzień. 3 odpowiedzi do Dykty i 0 jakichkolwiek argumentów.
Sprawiedlia już doszła do wniosku, że lepiej się nie podpisywać, bo wstyd. Teraz dochodzi do wniosku, że może lepiej nie pisać wcale.
Tu przyznam im rację. Jeśli nie masz czegoś ciekawego i na temat do dodania, lepiej powstrzymaj się od bzdurnego klepania. Nie masz siły, aby udowodnić moc swoich racji, zamilcz, a unikniesz kompromitacji.
Nikt za tą klepaniną jaka tutaj przykładowo jest, nie będzie tęsknił. BYE
"Jesteśmy Jego własnością, tak jak każdy ochrzczony +"
W sensie ksiądz pokropi i wolny człowiek staje się własnościa Pana?
"Święty Krzyż zobowiązuje- zaprasza"
Krzyż pełni funkcje zaproszenia? Ludzie przywykli już do niego, ale zobaczcie z perspektywy kogoś kto nie miał styczności z KK. Wywieszony człowiek konający na krzyżu, raczej nie zaprasza, a odstrasza. Tak jak czaszki w Jungli dzicy wywieszają na drzewach dla przestrogi.
Ciekawy punkt widzenia nam tu Katechetka przedstawia, nie powiem.
10.34 Te wszystkie pytania i wątpliwości to przecież nie do podwładnej, tylko do tego, który jej wydaje polecenia. Wszystkie reklamacje do jej Szefa jedynego jakiego ma - Najwyższego Prawodawcy:
do Jezusa Chrystusa!!!
To Jego trzeba pytać o orientacje i godność płci, o to, gdzie głosić Jego Słowo, (gdzie ma być mówione tak jak x Popiełuszko o sprawiedliwości i ładzie społecznym)
O tym wszystkim trzeba z Jezusem Chrystusem. Do Niego należy władza i ostatnie słowo:)
Przerwałam post o 23.57.
Jeszcze dokończę.
Nie męczę się też pobieraniem nauk od wybitnych uznanych osobistości, bo warto uczyć się, jak sądzę- przez całe życie.
Ale niestety, od Pana nie dowiedziałam się niczego, co by mnie zniechęciło do sakramentów Kościoła i do żywym w nim uczestnictwie.
To, że któryś Ksiądz okazał się bardziej grzeszny ode mnie? Jaki to może mieć wpływ na moje życie?
Inni są lepszymi ludźmi niż ja... Czy ten fakt też ma mnie zniechęcić do naszej wspólnoty?
Bez sensu. Jestem, bo Bóg jest! On dał mi Kościół, dał mi tez Matkę K>-Maryję. Nie mogę Jej rozczarować porzuceniem Domu, którego jest Gospodynią.
Któregoś dnia patrząc za ludźmi, którzy byli oburzeni Ewangelia i opuścili Jezusa- On zwrócił sie do uczniów: Czy i wy chcecie odejść?
W imieniu apostołow odpowiedział Szymon Piotr: PANIE, DO KOGO PÓJDZIEMY, TY MASZ SŁOWA ŻYCIA WIECZNEGO.
Zatem, jeśli odejdę, to do kogo? Pytanie jest dla mnie bez sensu. Nikt nie stanowi konkurencji dla Jezusa.
Żadne prześmieszki i obelgi tego nie zmienią:)
Z Panem wyczerpałam wszystkie tematy. Najbliższe dni będą pełne obowiązków, więc nie znajdę czasu dla niektórych Forumowiczów.
Wszystkiego dobrego życzę. Dobranoc.
07,17
Ma rację. Wlk milczenie:
Jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia, to faktycznie lepiej milczeć. Popieram akcje z całego serca. Milczcie przez ten tydzień, zobaczymy co z tego będzie.
Jak na ławce w kościele, siedzieć w milczeniu i słuchać!
Podobno jutro mają się odbyć zmasowane kontrole Sanepidu i Policji w kościołach całej Polski. Ciemniak, znowu tacowe będzie cieniutkie, a kto wie czy jeszcze nie będziesz musiał wybulić grzywny? Nie martw się, oprócz mandatu wypisują grzywnę średnio 5 tysi, ale kto bogatemu zabroni i jaki bogaty boi się kogokolwiek. Powodzenia zatem.
A ja słyszałem, że mają być naloty na coraz mniej wesołe miasteczka, szczególnie karuzele - vatowskie.
Tacowe dla mafii ze światowej finansjery zubożeje, to będą próbować innych przekrętów. Tylko tyle potrafią.
Zapraszamy do nas. Może pozostałe drzwi otworzą a nie tylko te główne.
Te są od dawna zamknięta.
Teraz jest skarbona.
18;36 sądzę , że Twoje jest otwarte?
"Gościem programu "Newsroom" był ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski, który opowiedział o nagłośnianiu spraw związanych z pedofilią w Kościele. Ostatnio duchowny zeznawał jako świadek na wniosek prokuratury w sprawie ks. Stanisława P. z diecezji tarnowskiej. Oskarżony dopuścił się w przeszłości molestowania małych chłopców, o czym wiedziano, ale biskup Wiktor Skworc nic z tym nie zrobił."
https://kobieta.wp.pl/ks-t-isakowicz-zaleski-opowiedzial-o-pedofilii-w-kosciele-6614864722208897v
Tego nikt nie neguje gościu
Napisz też o dewastacji kościoła w Rzeszowie i pobiciu księdza oraz o tym samym w Paradyżu