13.43 Bystry obserwator;)
Wie, kto po co , kiedy wchodzi, dlaczego nie wchodzi.
Obserwator siedzi cały czas w napięciu;)
Ciekawie wygląda tylko jedno zdanie, że nie takich apostołów Jezus potrzebuje.
Jasne!
Tylko daj nam szansę, żebyśmy mogli czegoś nauczyć się od Ciebie.
Napisz- jakim jesteś apostołem Ewangelii Chrystusowej i w czym konkretnie możemy Cię naśladować. Żeby nie było, ze ironizuję- to pozdrawiam:)
Widzisz, bystry obserwator nie potrzebuje siedzieć tu non stop, aby wiedzieć co jest grane - bo jest bystrym obserwatorem. Nie było mnie kilka dni, a mam dokładny obraz tego co się tu dzieje.
Dałem Ci szansę. Przypowieść o talentach. Wyciągnij tylko wnioski i się czegoś nauczysz.
Nie muszę czekać w napięciu, bo nigdy długo nie czekałem aż się zjawisz.
Ciekawi i bawi mnie Twój fenomen stróża wątku, ale w umiarkowanej ilości.
Gościu, kim jesteś i do kogo piszesz.
Fenomen z Ciebie, hehe. Ktoś Cię o coś pyta, a Ty udajesz, że nie widzisz, hehe, dobre:0
To teraz ja mam skromne pytanie, skoro zacząłeś coś o apostołach Chrystusa Pana.
Jedno skromne pytanie: CZY JESTES OCHRZCZONY?
Bo widzę, ze to chyba za Ciebie ludzie się tu modlą.
No i dobrze, ale chociaż niech wiedzą, czy jesteś ochrzczony
Pytam, ale wątpię, czy szczerze odpowiesz.
R.
To pytanie jest nokautem dla tego pana.
Teraz cokolwiek odpowie, to się wkopie i skończą się wszystkie argumenty.
Na bank szuka kolejnych linków, żeby zamazać niewygodne pytanko;)
Jak teraz podeśle kolejnego linka, to będę rechotać śmiechem długo i głośno.
I tyle w temacie;)
Zaciekawiłeś mnie Benedykcie wyżej wymienionymi linkami. To zaciekawienie owocuje coraz to nowymi pytaniami, które potęgują chęć dyskusji.
:0
Wrodzona przekora każe mi też rzucić pytanie:
W linkach i o Chrystusie ( no no:() i za chwilę o JPII.
Ok, po co szukać tysięcy innych związków świętych z Najświętszym?
JPII niech będzie ten przykład, za kim warto iść: TOTUS TUUS. TOTALNIE ODDANY----- krótka piłka!!! Komu poświęcił heroiczny trud swojego życia i pasmo cierpień? Nasz Rodak pierwszy musiałby być posądzony, że ma coś z głową głosząc Ewangelię- czyją Iluzorycznego Mesjasza?
Papież, nie tylko święty, ale wybitny umysł- miliony słów sensownych , ogrom publikacji.
Czy ktoś zarzucił mu defekty umysłowe???
W tym miejscu przypomina mi się św. Faustyna- sekretarka Bożego Miłosierdzia, Iskra, która dzięki naszemu Papieżowi- została poniesiona dalej w świat! A wcześniej, ile upokorzeń. Przecież też została wysłana na badania psychiatryczne. Dała radę.
Pan Jezus był też prowokowany przez gesty i słowa. Tak bardzo oponenci chcieli Go złapać na czymś głupim albo niestosownym. Nic z tych rzeczy. Nawet pogański Piłat, uczciwy człowiek, nie chciał " Tego człowieka " skazać na śmierć, bo nie widział w Nim nic złego.
Co do wyniesienia na ołtarze Karola z Wadowic.
Myślę, że uroczyste potwierdzenie świętości poprzez Kanonizację jest sensowne w różnych aspektach. Napiszę tylko to jedno, że Kościół odpowiedzialnie potwierdził, że mamy prawo modlić się nie za niego, ale DO NIEGO- o wstawiennictwo.
Dla mnie osobiście był On bliski, poprzez mój niewyobrażalny szacunek i podziw dla Niego.
Razem z innymi, po Jego odejśćiu powtarzałam: SANTO SUBITO!!!
Pozdr.
14.18. O, o
Jestem spokojna, bardzo:)
A, o co Ci chodzi konkretnie? Zaniepokoiłam Cię czymś, czy obraziłam może?
Z pozdrowieniami
katoliczka
Katoliczko,
Piłat umył ręce.
Dokładnie.
Umył ręce a mógł Jezusa uwolinić.
Ale wtedy nie spełniłyby się słowa Pisma.
Gdyby JP II wiedział, co zaszykował mu Dziwisz już by go dawno suspendował.
„mam nadzieję, że ci którzy mówili, że wymyślamy i atakujemy kościół, teraz grzecznie nas przeproszą i w przyszłości będą bardziej powściągliwi w słowach”
J. PANKOWIAK
Bardzo dobrze.
Trzeba oczyszczać Kościół z szumowin.
Odczep się od nich obu. O swojej rodzinie dowiaduj się z linków
Odpowiedziałeś już na pytanie o swój chrzest dostojny nieszumowino?
Nie odpowiesz, hahah, bo nawet nie wiesz, czy jesteś ochrzczony.
I to jest smutne.