Ojciec Tomasz ma rację
Nie dajmy się prowokować
Niech sam pisze do siebie
Jak są dobre fundamenty, to dom się nie zawali.
Słuszna uwaga:) Nasz wspólny dom- ARKA
Mamy wspólny. Troszczymy się, żeby się nie zostały same fundamenty:)
Bzdury piszesz 13:38. W takich rodzinach jak Twoja dzieci i tak na religię nie chodzą.
Widzę, że sporo doświadczonych Katolików na forum.
Mam takie pytanie:
Jak unieważnić w kościele chrzest? W tamtym roku ochrzciliśmy dziecko, jednak przez Covda nie dostało odpowiednich rodziców chrzestnych jak i zdjęcia słabe wyszły, bo nie było fotografa. Chcielibyśmy powtórzyć teraz tą ceremonię wraz z nowymi chrzestnymi już. Chrześni znalezieni na szybko okazali się niewypałem zupełnym. W przyszłości mogą być z tym problemy, bo inne dzieci będą miały dobrych chrzestnych co obsypią prezentami, na komunie etc. My już do tych znalezionych na szybko to się praktycznie nie odzywamy.
Proszę o pomoc, w jednym kościele mi odmówili. Możliwe, że to tylko kwestia pieniędzy. Mogę złożyć pożądną ofiarę, aby anulować tamten chrzest i zrobić teraz taki jak powinien być. To nie wina dziecka ani moja, że w tamtym roku covid popsuł plany. Ksiądz to powinien zrozumieć!
Spoczko sprawiedliwa, tylko testowałem Twój czas reakcji na głupią prowokację w tym wątku.
Ostatni post przed prowokacją 17:21, prowokacja wpada 18:25 i sprawiedliwa już obecna po 3 minutach z gotową odpowiedzią.
Twój czas reakcji poniżej 5min BRAWO stróżu wątku.
Kiedyś tam pisałaś, że nie jesteś non stop, by odpowiadać w 5min. To udowodniłem, że jednak jesteś.
W końcu jesteś LOL czy Wiola?
(kiedyś zastanawiałem się: Kwach czy Stoltzman).
luluś bredzi;)
bredzi llulu
Masz problem Wiola, bo bogaci chrześni to resortowi, ale ci są innego wyznania.
Z tym, że nie jest im po drodze do kościoła, to nie ma problemu. Papierki odpowiednie już załatwione, mogą być chrzestnymi.
Najpierw napisz, jak się nazywasz naprawdę, bo jeżeli to jest agresywna OLA, to urządzimy jej prowokację;) taką na LOL:)
adres też
Ola to moja partnerka życiowa. Komunia druga pierwsza już praktycznie dogadana. Teraz Chrzest dla najmłodszego ogarniamy. My też takie raczej nie praktykujące, ale chrzest trzeba, bo może się przydać.
Może lepiej obrzezać. Będzie prościej i bardzo się przyda - otwiera wiele dostatnich drzwi.