a sukienkowi gwałciciele nadal pod ochroną purpuratów
Ojcze Tomaszu,
od razu zastrzegam, że nie mam zamiaru dyskutować z tamtym panem...
Chce tylko powiedzieć, ze ktoś założył wątek, żeby coś udowodnić, ale różnie to bywa.
Ten wątek pomógł w nawróceniu do dobra!
Chodzi o pewna rodzinę. Znajoma opowiadała, że jej syn nastoletni chciał wypisać się z religii. Już dla spokoju miała machnąć ręką. Ale, okazało się, że wchodziła często w ten wątek, czytała, kiedyś skomentowała. I ostatnio powiedziała do syna tak: Prędzej ja Cię z domu wypiszę niż ty się wypiszesz z religii!
Ostro! Ale zaskoczony młody przemyślał. Nie wypisał się. Matka zasłużona dla nieba:)
Brawo dla wszystkich, co walczą na forum dla Boga!:)
a, jeszcze, może ten młody da coś do myślenia innym? Wiadomo, że w tym wieku bezmyślnie idzie się za kolegami. My dorośli musimy jakoś obronić to co ważne, bo inaczej będzie "dzicz"
Czemu tak wciąż ubliżacie niewierzącym? Jaka "dzicz"?
Po prostu inny styl życia, inne przekonania i wciąż dobrzy ludzie.
Zrozumcie to, bo sami piszecie o obrażaniu waszych uczuć a plujecie jadem jak nikt.
Dla was niewierzący są podludźmi. Odrobinę refleksji poproszę.
10;20 Jesteś ,, świeży" na tym forum lub grasz marną rolę
Wpisy chamskie, prostackie swiadczące o braku podstawowych zasad kultury atakujące KK są tego dowodem
Poczytaj w tym i innych wątkach
Przykładów setki
Czytam trochę wstecz i widzę, że brak kultury jest raczej z obu stron u wielu osób.
To cecha jednostkowa a nie związana z wiarą lub jej brakiem.
13;01 mylisz się i to grubo
Nie usprawiedliwiaj chamstwa,prostactwa w atakowaniu kościoła
Wszyscy na to płacą więc każdy może się wypowiadać. Nawet jeżeli wierzy w zielony kamyk.
12:57. Dziwne, że nie zauważyłeś/aś nazywania przeciwników pisu i Kościoła "POsrańcami","Folksdoiczami", a kobiety biorące udział w protestach "ULICZNICAMI". Coś ta twoja wrażliwość na kulturę jest taka jednostronna chyba na zasadzie, że swojego się nie widzi pod nosem, a czyjeś widać pod lasem? Zakłamanie wyznawców pisu i Kościoła przechodzi już wszelkie granice przyzwoitości. Nadal masz czelność wytykać ludziom brak kultury?
indoktrynacja
10:12. Znana wszystkim " pseudo pisarko" i kobieto o milionie forumowych twarzy, daj sobie spokój z twoimi chorymi metodami wychowawczymi. Uważasz, że zmuszanie dzieci do wiary i chodzenia na religię, to właściwe zachowanie zdrowo myślącej matki? Na miejsce tego twojego wymyślonego nastolatka zgłosiłbym się w szkole do wychowawczyni i opowiedział o groźbach, że matka wyrzuci go z domu, jak się wypisze z religii. Myślę, że "mamusia" miałaby sporo kłopotów ze strony policji, a może nawet prokuratora. Coś takiego, co napisałaś we wpisie z godz. 10:12 mogła wymyślić tylko taka "troskliwa mamusia" z chorą wyobraźnią jak ty, siedząca na forum po 16 godz. dziennie zamiast zająć się dziećmi, co PRZYPOMINAM, JEST TWOIM USTAWOWYM OBOWIĄZKIEM, a zaniedbania w tym zakresie znajdują swoje sankcje w Kodeksie Karnym. Nie zapominaj o tym, póki jeszcze ktoś nie stracił cierpliwości i nie zajął się tobą.
Mam pytanie parę lat temu chciałam pochować zmarłą babcię , ksiądz proboszcz odmówił pochówku mówiąc że żyła w grzechu (rozstała się z mężem alkoholikiem, a po jakimś czasie związała się z innym mężczyzną oczywiście bez ślubu kościelnego). Więc proszę mi wytłumaczyć w co wierzy ksiądz który odmawia pochówku zmarłej z takiego powodu a samobójcy już nie ? Wątpię żeby wierzył w Boga , raczej w mamone
12:25. Właśnie między innymi dzięki takiemu traktowaniu ludzi przez kler, w polskich kościołach niedługo będą urządzane kręgielnie, restauracje i hotele.
Zawsze można wynająć mistrza ceremonii, 12:25.
A co do faktów, znam tego typu osoby pochowane zgodnie z ceremoniałem KK. W pewnych warunkach można się związać z drugą osobą, ale z zachowaniem wstrzemięźliwości w pożyciu płciowym.
12:54. Na temat wstrzemięźliwości w pożyciu płciowym zrób pogadankę w kościołach skierowaną do niektórych księży posiadających "na stanie" kochanki, kochanków lub gwałcą dzieci i zapytaj, co zamierzają dalej robić ze swoim niemoralnym lub wręcz karalnym życiem?
Jeżeli chodzi o osobę, która popełniła samobójstwo, są wytyczne KK, że osoba popełniając ten czyn w danej chwili była niepoczytalna.
Co do pochówku babci, ksiądz nie jest od osądzania i jeśli była osobą praktykującą, nie powinien odmówić pochówku. Osądza Bóg.
A ci, co czynią to na ziemi, zwykle sami maja bardzo dużo za uszami.
Gdyby była osobą praktykującą, z pewnością ksiądz by nie odmówił gościu 13:29. Tutaj mamy typowy przykład, gdzie ktoś całe życie żyje na bakier z Kościołem a jak przyjdzie już pora domaga się nie wiadomo czego. Hallo. Tu ziemia. Kościół ma prawo odmówić w takich wypadkach i żadne pieniądze nie pomogą.
Ojcze Tomaszu,
od razu zastrzegam, że nie mam zamiaru dyskutować z tamtym panem...
Chce tylko powiedzieć, ze ktoś założył wątek, żeby coś udowodnić, ale różnie to bywa.
Ten wątek pomógł w odejsciu z religii!
Chodzi o pewna paczkę znajomych. Znajoma opowiadała, że jej syn nastoletni chciał wypisać się z religii. Stanowczo zaczęłam protestować! Ale, okazało się, że on często wchodził w ten wątek, czytał, kiedyś skomentował. I ostatnio powiedział do Matki tak: Zobacz wpisy na tym forum niejakiej "Katechetki"!
Ostro! Ale zaskoczona Matka przemyślała. Wypisała syna momentalnie. Zadzwoniła do innych Matek, które zrobiły podobnie. Matka zasłużona dla nieba ;)
Brawo dla wszystkich, co widzą dla Boga!:)
a, jeszcze, może ten młody da coś do myślenia innym? Oczywiście, że dał już cała klasa chce się wypisać, po przeczytaniu tego wątku na tym forum! My dorośli musimy jakoś obronić to co ważne, bo inaczej będzie "dzicz"
Brońmy prawdy.
Tylko na takim fundamencie będzie zbudowana Wiara w Boga!!!
Nie zboków i złodziei podają ech się za księży. Nigdy Kapłanami nie byli i nie są.