Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5874

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Bo dla mnie te Twoje "osobowości" to jednak jesna osoba - sprawiedliwa - kobieta. Nie ważne, że się teraz nie podpisałaś.

Nagle wyszło, że królowa znów "naga" i się denerwujesz?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Plują psychicznym w twarze, a oni mówią, że deszcz pada i dalej piszą. Dno i metr mułu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

kultury trochę, to nie twoje zdziczałe podwórko

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5877

23.34 dziecinne fantazje + bezkarność na forum. A gdzie rodzice?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

prawde powiedział, sprawdziłem, sama niedawno przyznała, że nadawała rano z gościa

Myśli, że ludzie nie widzą?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To tylko koszmary senne. Spokojnej nocy:)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5881

01:08, te w znaczącej części "dziecinne fantazje" dzieci resortowych są ucieleśnieniem fantazji ich rodziców, którzy wspierają je merytorycznie i zapewne są dumni ze swoich pociech, gdyż przekazana nauka kaduka nie poszła w las.

Proszę nie trywializować i doceniać zagrożenie, bo w tej bezkarnej "zabawie" jest metoda, a za metodą stoi strategia chęci powrotu do dobrych dla nich czasów i dalszego zniewalania poprzez cynizm, drwinę z naszej wiary, kulturalne lub mniej kultralne chamstwo, postępujące złodziejstwo dusz i wspólnego majatku oraz wszechogarniający chaos.

P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgadzam się - P

w zupełności:( Długo by rozmawiać. To ja się odniosę do aspektu kultury i nauczania.

Edukacja w realu poległa w tym sensie, że przekaz na TEAMSACH,

który dzielnie walczy o to, by cokolwiek zostało w głowie i przynajmniej nie było" cofki"- ten przekaz nie jest w stanie ogarnąć całości.

Kiedyś, gdy zaczynaliśmy pracę w szkole- dostaliśmy bardzo sensowne instrukcje od WHO

( NOMEN OMEN).

Nauczono nas, że mamy towarzyszyć uczniom pomagając w integralnym rozwoju.

Ten integralny rozwój jest możliwy na bazie doświadczeń tzw. Szkoły promującej zdrowie czy szkoły " z klasą". Integralny rozwój nie może pominąć żadnej sfery człowieczeństwa!

Tu musi być korelacja i wzajemny respekt. Żeby człowiek rozwijał się prawidłowo, musi być troska o niego w sferze i fizycznej i umysłowej i emocjonalno- społecznej i duchowej!

Piękna sprawa. Teraz trzeba stawać na głowie, żeby jakoś uzupełniać braki, które potężnieją. I to we wszystkich, niezależnie od wieku. Nas też.

Teraz to i nawet forum byle jakie, a czasem piękne, daje nam niezłe doświadczenia we wszystkich wymienionych warstwach człowieczeństwa.

Razem tu chodzimy do jednej szkoły, wymieniamy troszkę wiedzy, troszkę uśmiechów albo hejtów. Jak w życiu. Powiedział x poeta JT: "Jak jest w życiu zawsze dobrze- to niedobrze!"

To może światełko nadziei, że jak teraz jest tak strasznie źle- to może daje impuls, żebyśmy wszyscy nauczyli się żyć na nowo i lepiej i mądrzej?;) Szansa jest od Najwyższego Szefa- bo jeszcze pozwolił nam się dzisiaj obudzić:))))))

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

I co teraz?

Gość_Natka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

odchodza jest to ogolny trend ,ktory objal cala Europe [min.SOROS DZIALA]

Gość_icek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

KS.Chmielewski dobrze określił ,, taktykę" walczących z kościołem

,, Zniszczyć pasterza a owce się rozpierzchna"

Gość_G
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A ten pasterz to ojciec Muchomor?Nie przejmuj się, ma się wspaniale dzięki nieustannym rządowym dotacjom.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5892

A Pasterza życie tylko w Bożych rękach:) Ktoś strzela, Ktoś inny pzekierowuje...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

@przekierowuje:)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Materializm i konsumpcjonizm + wpływ środowiska i mediów

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5894

11:11. A ktoś inny już dziś sra ze strachu, co z jego majątkiem z darów od parafian.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5896

A co tu określać? Przecież to już było zapisane w Piśmie Świętym.

PATERZA a większość to pastuchy myślące tylko o sobie, swoich wygodach, zadowoleniu. Takich w K.K. nie potrzeba.

Jak traktują ludzi jak barany, które trzeba strzyż, to czy to jest PASTERZ czy pastuch?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Cyt.

" (J 10,11-18)

Jezus powiedział: Ja jestem dobrym pasterzem. Dobry pasterz daje życie swoje za owce. Najemnik zaś i ten, kto nie jest pasterzem, którego owce nie są własnością, widząc nadchodzącego wilka, opuszcza owce i ucieka, a wilk je porywa i rozprasza; /najemnik ucieka/ dlatego, że jest najemnikiem i nie zależy mu na owcach. Ja jestem dobrym pasterzem i znam owce moje, a moje Mnie znają, podobnie jak Mnie zna Ojciec, a Ja znam Ojca. życie moje oddaję za owce. Mam także inne owce, które nie są z tej owczarni. I te muszę przyprowadzić i będą słuchać głosu mego, i nastanie jedna owczarnia, jeden pasterz. Dlatego miłuje Mnie Ojciec, bo Ja życie moje oddaję, aby je /potem/ znów odzyskać. Nikt Mi go nie zabiera, lecz Ja od siebie je oddaję. Mam moc je oddać i mam moc je znów odzyskać. Taki nakaz otrzymałem od mojego Ojca."

Niepokojąco brzmi:

Mam także inne owce, które nie są z tej owczarni. I te muszę przyprowadzić i będą słuchać głosu mego, i nastanie jedna owczarnia, jeden pasterz.

Nawoływanie do autorytarnego poddania jednemu pasterzowi. Duże ryzyko.

Tu nie ma miejsca na demokrację czy choćby różnorodność poglądów.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 311312314316317 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę