Kolejny dzień "Festiwalu Żenady" Teatr jednego aktora przedstawia: sprawiedliwa/katechetka - detektyw Rutkowski
Przebiegłości mam co nie miara, Ty się Dykta szybko złapiesz.
Dostrzegam Cie tutaj naprawdę wszędzie, Dykta nie zbijesz mnie z tropu.
Tydzień ponoć Cię nie było, w mojej głowie nic takiego.
Kiedy dochodzi do mnie myśl szczera, że to wszystko może być inaczej???
Tupie, krzyczę: "ja pierniczę!".
Nic już nie wiem? - Wszystko wiem!
T-mobile - Krystian Kleryk - dziecko - kibic - radek - LOL - AAAAAAAA..... - (Pusty, wymowny krzyk)
WOW@@@;)
Byle co, ale coś trzeba się popisać.
WIEM, ŻE NIC NIE WIEM.
dYKTA
Trzeba mu ręcznie wytłumaczyć.
Koleś. Słuchaj uważnie,
ktoś kogoś nie lubi, z powodów...... i zaczyna rozpowiadać np
Dykta mnuie molestował. Bo widzisz, nawet to, że o takim czymś pisze.
No i wsadzą cię do aresztu???
Ty powiesz- jestem niewinny. Jakie macie dowody?
Jakie mogą być? Nie ma słowo przeciw słowu tylko
Ale dykta pójdzie siedzieć, bo wszyscy dykciarze są źli
No i co? Chciałbyś tak???
Na szczęście tak to nie działa. Więc nie kop dołków, bo w końcu sam wpadniesz
i kto wtedy sie postara o prawdę- WYBORCZA, tvn, ONET?
bARDZO SMIESZNE!! hAHA
to jest dopiero bełkot a'la katechetka na sterydach
i dalej wiesz, że nic nie wiesz, specjalisto stosowany od sterydów;)
Nie podoba się "festiwal żenady"? My to tak odbieramy. To jest dla Sprawiedliwej, aby coś do niej dotarło. Spojrzała krytycznie na to co wyprawia w tym wątku.
Myślę, że coś do niej dotarło, bo ostatnio przestała się nawet podpisywać. Znikł groźny "kibic" i "radek"
Przepraszam że was na chwilę zostawiłem, musiałem kury nakarmić. No to wracamy do tematu głównego, skoro nie macie nic więcej do powiedzenia. Pamiętacie nieświętej pamięci księdza Dymera, obu mu ziemia ciężką była? Otóż znaleziono mu godne zastępstwo w Instytucie Medycznym im. Jana Pawła II:
"Nowy szef kościelnego Instytutu Medycznego im. Jana Pawła II przed laty oszukał miasto, aby przejąć zajmowane przez starsze małżeństwo mieszkanie i sprzedać je z zyskiem."
Tak właśnie wygląda to oczyszczanie się kościoła.
Jak mają się oczyszczać jeśli mają takie dyrektywy
Crimen Sollicitationis to tajny dokument, datowany na 16 marca 1962, opracowany przez watykańskich urzędników, zatwierdzony przez papieża Jana XXIII i podpisany przez kardynała Alfredo Ottaviani, sekretarza Świętego Oficjum.(Obecna nazwa: Kongregacja Nauki Wiary, dawniej Święta Inkwizycja)
? dokument ten był tajnym planem, zawierającym instrukcje w kwestii postępowania w przypadkach oskarżeń księży o seksualne wykorzystywanie małoletnich. Przepisy dotyczyły też przypadków zoofilii i homoseksualizmu. Owe ścisłe instrukcje postępowania obowiązywały kler katolicki na całym świecie.
? Crimen Sollicitationis jest dokumentem, który pod karą ekskomuniki nakazuje trzymanie w największej tajemnicy przestępstw seksualnych księży; nakazuje bezkompromisową walkę z poszkodowanymi i tymi, którzy ich popierają; zakazuje współpracy w tych sprawach z organami ścigania; nakazuje niszczenie dowodów przestępstw i utrudnianie pociągnięcia do odpowiedzialności osób duchownych (poprzez np. przeniesienie księdza-pedofila do innej parafii).
Aha, zapomniałbym o ważnym dniu: Pod hasłem „Wspólnota ze Zranionymi” w całej Polsce obchodzony jest dzisiaj kolejny Dzień modlitwy i pokuty za grzech wykorzystania seksualnego małoletnich.
Znowu - Tak właśnie wygląda to oczyszczanie się kościoła.
Odkrył amerykę.
Kościół ciągle przeprasza i modli się za wszystkich
DLACZEGO ON CIĄGLE KŁAMIE?
Z dedykacją dla Sprawiedliwe dzisiaj nowa piosenka:
"Kiedy powiem sobie dość
A ja wiem, że to już niedługo
Kiedy odejść zechcę stąd
Wtedy wiem, że oczy mi nie mrugną, nie
Odejdę cicho, bo tak chcę
I ja wiem, że będę wtedy sama
Nikt nawet nie obejrzy się
I ja wiem, że będzie wtedy cicho"
i kawałeczek zmodyfikowany
Czy warto było szaleć tak, na ostrowieckim forum?
Czy warto było kompromitować się, jak ja?
Czy warto było z Dyktą tak, aż do bólu?
Czy mogę odejść sobie już?
Kiedy Powiem Sobie Dosc
O.N.A.
Warto było. Uwierz. Ona lubi piosenki, nie zawsze pieśni. Tak więc jest szansa, że przeczyta i doceni , choćby jedno słowo.
Tylko, czy odejdzie?
Nie wiadomo. Sama zobaczy, czy warto oddać czas temu miejscu. Pewnie najpierw zapyta Jezusa- czy warto.
W końcu jest Jego uczennicą. Musi o tym pogadać. Z NIM:)
A później powie ( chyba) OK. JEZU, UFAM TOBIE.
A później coś ją zachwyci na świecie mimo wszystko, chociaż nie jest naiwna.
Zachwyci po prostu. no i dobre. I ok. Bo gdyby koncentrowała się tylko na smutkach i złu- nie nazywała by się:
ŻOŁNIERKA NADZIEJA;))
To ja, Narcyz się nazywam
Przepraszam i jestem w błędzie, ja tych słów nie używam
Jestem piękna i urocza, popatrzcie w moje oczy
Jestem przecież najmądrzejasza, a moja racja jest najmojsza
Samochwała
Jan Brzechwa
Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
„Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie,
Śpiewam lepiej niż w operze,
Świetnie jeżdżę na rowerze,"
Ks. prof. Dariusz Oko: gender to śmierć https://www.youtube.com/watch?v=TEJehLnlG1c
ks. dr habilitowany Dariusz Oko https://www.youtube.com/watch?v=JGT6fYSPoFk
ks. Dariusz Oko o tzw. lawendowej mafi czyli homoseksualistach w kościele katolickim https://www.youtube.com/watch?v=8RcWGR0zctg
82 560
83 739
1 179 tyłu za jeden dzień. Dawajcie dalej.
No , o tym już było miesiąc wcześniej. Będziemy w kółko powtarzać to samo?
Gender oczami specjalistów - prof. Zbigniew Lew Starowicz https://www.youtube.com/watch?v=hmuMw-hRQ9w
STARCIE CYWILIZACJI (ODC.246) - LEW-STAROWICZ, DUDA - SPRAWA PEDOFILII I KS. JANKOWSKI
Cz.1 https://www.youtube.com/watch?v=nHElVcxlTTU
Cz.2 https://www.youtube.com/watch?v=WhilXNd1bf8
Pare miesięcy temu w Radio Maryja była rozmowa z młodymi klerykami:) A CHyba w tym miesiącu jeszcze była rozmowa kobietami czy w ogóle osobami , które swój sens zycia odnaleźli wstępując do klasztoru.