Tęskniliście? :))
Próbuję zrozumieć co się dzieje w wątku od mojej ostatniej wizyty, ale nie bardzo jestem w stanie- o co chodzi z tym Krystianem? O co chodzi z tą książką?? Zaraz wczytam się dokładniej.
Stary ostrowiak - wzrusza mnie twoja troska, ale naprawdę nie musisz bronić lwa przed kanarkiem, tydzień mnie nie było i nawet nie wiem o czym dyskusja, ale skoro wszedzie mnie moi szanowni oponenci widzą, to moja misja zachęcania do zadawania sobie trudnych pytań jednak idzie w dobrym kierunku.
T-mobile - strasznie zaczęliście trząść portkami jak wyszło, że jakimś dziwnym cudem większość wpisów w stylu felki pochodzi z jednej sieci, a pewnie i z jednego adresu IP. Tak jakby ta sieć przyciągała wyłącznie wojujących katolików. Założę się, że dyskutuje nas tu realnie tak z 5 osób ze 100 nickami, z czego 80 należy do 1 osoby. Jak jedna polegnie jako felka, odradza się jako sprawiedliwa itp. Jednak jak w kółko widzę te same prymitywne obelgi i próby wyparcia prawdy, to raczej nie mam wątpliwości, że to ta sama osoba. Ale mogę się mylić, nie jestem bogiem, jedynie kapłanem Boga-Kota, który jest sędzią sprawiedliwym.
Bardzo ucieszyłem sie na wiadomość, że Felka pisze książkę o tym jak to kościół jest atakowany kolejnymi doniesieniami o udziale w zbrodniach wojennych czy zorganizowanemu gwałceniu dzieci. Naprawdę chętnie ją przeczytam! MAm nadzieję, że zacytuje tam taże swoje wpisy, które wielką chlubę kościołowi przynoszą :)
Teraz podszywa się pod dziecika, który nie kuma
I znów mija się z prawdą. Zagląda tu codziennie, nawet jako stary ostrowiak:)
Tyle razy dyskutowały ze sobą felka i sprawiedliwa. A on wszędzie widzi jedną osobę. Teraz morduje operatora, żeby dociec, kto jest kto. A tu kicha!
Zauważcie- ziemia pali się pod stopami. Jakby co, to on nagle nie wie nic o Krystianie.
a kiedyś tłumaczył, ze to kleryk wciąż itd......kicha!
Sprawiedliwa zaczęła zastanawiać się nad książką. Nic nowego. Ciągle coś tworzy i daje znajomym w prezencie. Nowa Ewangelizacja to się nazywa. Różne formy wyrazu.
Interesuje się też zawodowo psychologią społeczną, dlatego od kilku miesięcy systematycznie bywa na forum.
Bada poziom arogancji/ agresji w naszych ekstremalnych czasach. MOże to podsumuje??
Bo żyjemy w czasie trzeciej wojny światowej!
Jest to wojna biologiczna ( wojna globalnych wpływów mocarstw) oraz wojna cywilizacyjna.
Jedni walczą o zdrowie, szczepionki itp, Inni walczą ponadto o sprawy Boże.
Sprawiedliwa brzydzi się tym, co obrzydliwe, dlatego śledzi przede wszystkim watk z Krystianem. Bo sprawa dotyczy naszego miasta i naszej diecezji. Chce dowiedzieć się, jak było w rzeczywistości! Będzie podążać za dziennikarzami, skoro nie może być bliżej Tarnobrzega:)
11:35. Te, Maria Konopnicka po reinkarnacji. Nie da się ukryć, że masz coś z "bajkopisarki"-"Ciągle coś tworzy i daje znajomym w prezencie". Już widzę oczyma wyobraźni polski rynek księgarski zalany "dziełami niejakiej Sprawiedliwej" i te tłumy wielbicieli jej talentu na promocjach nowych dzieł. Wróćmy do realiów. W dzisiejszych czasach jest więcej "piszących" niż czytających i prawie każdemu/każdej z tych wieszczów narodowych wydaje się, że Mickiewicz wobec niego, to był Pan Pikuś. Dobrze chociaż, że znalezienie wydawcy "dzieła" nie jest tak proste i żaden nie jest naiwniakiem. Dzięki temu możemy być spokojni, że nie grozi nam w żadnej mierze klęska urodzaju w lokalnych księgarniach z powodu dzieł takich Herosów pisarstwa, jak "Sprawiedliwa". Jej pozostaje tylko ględzenie na Forum, bo nawet FB już dawno jej zablokowali.
Jest wyd katolicke w sando. Łatwo sprawdzić.
Po co mi rynek. Nawet znajomych samych dużo. Jeżeli się nie zarabia na kimś, nie może być dużo odbiorców. To by było za trudne w realizacji.
W sieci się młodszym przesyła:) A pozostałym w realu:)
FB???Ktoś ma znowu nieprawdziwe wiadomości.
Sprawiedliwa wyjaśnia ostatecznie na temat książki, ale jej post- dziś 11.35
jeszcze czeka na odsłonę. Może niektórych zaciekawi, jak już się ukaże, bo zdecydowała się ujawnić coś więcej. Zobaczymy:)
Może ten post będzie zablokowany, skoro jest tak otwarty? Ciekawe, co zrobi ADMIN. Zobaczymy:)
11;09 dykta bladzisz
Zgadza się. zło musi być ujawnione i konsekwencje też muszą być.
Ale trzeba starannie wybierać żródło informacji, żeby się nie pogubić .
Dykciarz jest przekarmiony i widzi tylko zło.
To, że cytuje Pismo święte czasami, to tylko dla zmylenia. On nie stoi po stronie prawdy. Jemu tylko chodzi o zniszczenie Kościoła. Robi to w każdym poście. Być może "kleryk" jest jego bliskim towarzyszem. Tu widać wyraźną walkę z samym Bogiem. To mówi wiele o Dykciarzu.
Skoro uważasz, że widzę tylko zło, bo piszę o grzechach kościoła, o których jakoś ksiądz na mszy ani na katechezie raczej nie wspomina, to może faktycznie powinienem dążyć do równowagi i np. pod każdym doniesieniem o kolejnym zgwałceniu dziecka przez księdza-pedofila napisać coś pozytywnego o kościele, np. że diecezja sandomierska przekazała 100 zł na biedne dzieci w Afganistanie. I będzie równwaga!
"Ale trzeba starannie wybierać żródło informacji, żeby się nie pogubić" - no jasne, bo z Gościa Niedzielnego dowiesz się wiele o pedofilii czy przekrętach w kościele.
A z bogiem nie muszę walczyć, tak jak nie walczę z zeusem czy światowidem. Walczę jedynie z mitami, które zasłaniają wam oczy.
gościu z 11:22, widzę, że o jakimś Krystianie wspominaliście, ale tylko przewertowałem ostatnie strony i nie wiem o co dokładnie chodzi. Mam dziś czas, więc przeczytam, ale liczyłem że ktoś mi streści, bo leniwość to bardzo kocia cecha.
"Tyle razy dyskutowały ze sobą felka i sprawiedliwa" - tego nie widziałem, może faktycznie to takie siostry-fanatyczki. Albo ktoś się pod jedną podszywał, pode mnie też parę razy się tu podszywano, jak nie miałem jeszcze zarejestrowanego konta.
To ja odpowiem. Z tego co wiem-Sprawiedliwa nie zna Felice. Nigdy się nie widziały. Pisza o TYm samym, ale na bazie różnych zawodów i powołań. Jak jesteś inteligentny, to zaraz wyłapiesz, że sprw dużo przebywa z młodymi. Styl Felice jest dla starszyzny Kościoła. Obie uzupełniają całość.
Nie da się porównywać. Inne zawody, inne miejsce w Kościele.
Nie muszą się podszywać pod nikogo, bo nie wstydzą się własnego EGO:)
A skoro rozmowa o wszystkim, to wróce jeszcze do tego, jak ktoś hejtował katechezę, że jest niby czwartego rzędu, czy jakoś tak.
Dykciarzu, szczerze?
Młodzież może odrwaca się od KK, bo niewiele trzeba, żeby tłum poszedł na manowce. sam wiesz, jak jest- autorytet stada;)
ale powiedzmy szczerze, bo niejedno widziałem w szkole. Jak młoda Się cięłą, bo miała konflikt z matką, jak młody nie chciał żyć, bo go sikorka rzuciła. >Jak zostawali po lekcjach, żeby naradzić się razem co zrobić z szantażysta emocjonalnym z innej szkoły.. i jeszcze dużo innych pzrykładów!
To jak myślisz dykta, do kogo uczniacy szli, do p.pedagog? Żeby się poradzić?
Nie, siedziało się z katechetką, dopóki nie byłoświatła w tunelu.
Modliła się za wszystkich. My się pomodliliśmy w końcu i za nią, jak nie chozdiła do szkoły, kiedy jej mama zmarła. Koleś
sorry, n ic nie kumasz tylko dużo chcesz zaistnieć celebryto. Dej se spokój.
11.17 I znowu kłamstwo.
Msza święta jest święta. Nikt by sobie nie życzył, żeby stała się dodatkowym forum.
Katecheza owszem. Jest miejscem nie tylko wspólnej modlitwy, ale też zdobywaniem wiedzy i dzieleniem się doświadczeniami.
Kiedyś pytano o Twój chrzest, wstydziłeś się napisać. To raczej nie jesteś dzieckiem Bożym?
Nie pytam złośliwie, bo nie każdy jest i zostaje bez oceny ten fakt.
Tylko w kontekście.
Skoro nie masz nic wspólnego z Kościołem, to skąd możesz mieć rzetelną wiedzę o tym, co Kościół robi dla dobra ogółu. Masz pojęcie tylko o maleńkim wycinku potężnej w rozmiarze rzeczywistości.
Nigdy Ci źle nie życzyłam. Tylko to, co dobre.
Pan Bóg zaskakuje. Być może, spotkamy się kiedyś w realu i będziesz zaskoczony, ze się znamy. mam nadzieję, że TA NASZA WSPÓLNA KSIĄŻKA POD RED TAK WIELU AUTORÓW ZAKOŃCZY SIĘ, MIMO WSZYSTKO POZYTYWNIE. Jak w życiu, każdy chce happy end!:)