Mam nadzieję, że Ojciec nie obrazi się:)
Czuję, ze niektóre słowa są zbyt nerwowe.
Chociaż zgoda, co do tego, żeby zabierać czasem internet, ( byle nie wtrącać do piwnicy)
Natomiast, nigdy nie zdarzyło się, żebym słyszała wcześniej o mamie- stara.
Oj, wrzeszczałabym strasznie!
Dlatego wątku szanownego Ojca jednak nie uwzględnię:)
Wątki kościelne są znacznie słabsze. Tylko upadek Kościoła tak wciąga.
Kiedyś było odwrotnie i rządziła Felice ze swoim dniem kolejnym.
Felice może sobie rządzić . Tylko to jej wychodzi. Arogancja
sama so ie weszła 100tys razy i się skończyło;)
Jaki upadek?/ Gdyby był upadek to namawianie ludzi w czasie pandemii odniosło by taki skutek, Że już by były pozamykane kościoły
Ty to tak: Bogu świeczkę, diabłu ogarek?
18;29 Felice była /jest Ok
Szanowni Państwo,
otrzymałam w mediach społecznościowych pytanie, o co chodzi z książką?
Pozwolę sobie wyjaśnić także w tym miejscu.
Publikacja będzie zawierać wybrane posty- od początku tego roku, które ukazują przeróżne postawy ludzi wobec wspólnoty Kościoła Katolickiego. Wrażenia i refleksje będą należeć do czytelników.
Książkę podaruję ludziom Kościoła, a także znajomym rodzicom dzieci i młodzieży oraz moim niektórym szkolnym znajomym. Mam nadzieję, że ta mała publikacja poruszy serca i umysły, by kontynuować tak bardzo potrzebną dyskusję, ale już w innej przestrzeni.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:)
Ważna uwaga! Jeśli ktoś z Państwa jest zaskoczony i nie ma ochoty być bohaterem naszego wspólnego dokumentu online- w wersji papierowej, to, oczywiście, nie ma sprawy:)
Proszę tylko do końca tygodnia dać znać- dodając jasną odpowiedź!
Wszystkiego dobrego. Szczęść Boże!
@sprw ... moży być problem z forumowiczem "gościem". :))
A swoją drogą - nie życzę sobie, gdy chodzi o mnie. :))
WARTO OGLĄDAĆ DZISIEJSZĄ "KROPKĘ NAD I". Będziecie mieć możliwość zobaczyć i posłuchać jednego z nielicznych mądrych, uczciwych i szanowanych księży. Początek godz. 20:00 TVN24.
Chodziło chyba raczej: Dlaczego ludzie wychodzą z Kościoła?? Bo już po mszy.
Super riposta/ 20,14- moja maska uśmiechnęła się.
To będzie miły post do książki:))) Jeśli mogę?:)
Popieram głos Felice
Dobrze:) Nie każdy lubi być bohaterem książki. Choć w tym wypadku superbohaterem. Ale szanuję to:)
I tak jest jeszcze ze 100 wpisów. Dużo!
Widzisz "sprawiedliwa" nawet inni Katolicy, jak Felice, Emeryt. Nie chcą mieć z Twoją "twórczością" wiele wspólnego. Nie daje Ci to czasem do myślenia?