Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Spokojnie Sprawiedliwa,

Jutro sprawiedliwa mam nadzieje, że się pojawisz na spowiedzi.

Groźby karalne na wszelki wypadek zabezpieczyłem.

Nie mam do was żalu, inaczej nie potrafiliście/potrafiłaś, wyszło z was straszne chamstwo.

Mam nadzieję, że czegoś się nauczyłaś/nauczyliście.

Następnym razem zamiast wytykać komuś błąd ort popracujcie nad waszym słownictwem hejtu.

Módlcie sie o to aby Bóg was natchnął i abyście potrafili wypowiadać się jak ludzie.

Tego wam życzę!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ok boomer.

Dzięki za życzenia i vice versa. Nie ma to jak kulturalne chamstwo.

Niepawdaż, chodząca cywilizacjo?

P

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Widzisz, jedna sprawa, to jest śmieszkowanie ze Sprawiedliwej, że wkręciła się w prowokacje, że "pali buraka" etc. Druga sprawa to, prostacki język, wyzwiska, groźby karalne etc.

Tak jest spora różnica między jednym, a drugim.

Tak kulturalni ludzie, sprzeczki i zaczepki nie prowadzą w sposób zaprezentowany przez tych samozwańczych "stróżów porządku".

Ta osoba podaje się za katechetkę, to jest bardzo smutne.

Ciekawe, że to Ci co dopiero wrócili z kościoła, gdzie posypali głowę popiołem, za chwilę prezentują na forum poziom rynsztoka.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

" Pan moim światłem i zbawieniem moim, kogo miałbym się lękać?

Pan Obrońcą mego życia, przed kim miałbym czuć trwogę?"

Ps 27

Niech skończą się wojny i waśnie, wyśmiewanie i brzydkie traktowanie. Potrzebujemy

Bożej miłości i dobroci -Któż jak ON?:)

Gość_kobieta
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5345

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Kali urządzać prowokacje i szukać buraka. Kali nie widzieć, że każdy traktował go dobrze, ale on śmiał się i dalej szukał buraka. Kali jeszcze nie zrozumiał, że każdy potrafi stanąć w obronie Boga, kobiety, sprawiedliwości- a na pewno obroni godność Mamy!

Kali myśli, ze wszyscy są źli razem z katechetką, która mimo prowokacji zachowała szacunek do OLI

Kali żąda wiele od ludzi z Kościoła.

Kali nie wie, że SAM POTRZEBUJE KOŚCIOŁA, LOL. a NAJBARDZIEJ JEZUSA.

Kali zobaczy swoje błędy i będzie inaczej traktował ludzi. I wszystko będzie dobrze! LOL!

Gość_Gość na plus
                Zgłoś
                Odpowiedz

Sami napędzamy ten wątek prawie 82 000 odsłon. Napisało tylko 5 000, reszta kibicuje. Przez tydzień nie piszmy i nie czytajmy, zobaczymy ile sam sobie wpisze. U góry możemy zobaczyć z ciekawości. Na przykład

Ilość postów: 5131 | Odsłon: 81724 | . Na pewno to Jehowiec, oni walczą z Kościołem.

Początek 18.02.2021 r. godz. 7.15. Pokażmy jak jesteśmy silni w wierze.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie da się zatrzymać "odchodzenia ludzi z kościoła". To wątek, k†óry zwyciężył wszystkie inne.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5350

7.02 Super wpis! Tak trzymamy się dzielnie:) Chrystus Wodzem, Chrystus Królem:)

DROGA I PRAWDA I ŻYCIE+

Gość_Gość na plus
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie zapomnijcie wspomóc wielebnego z Torunia przekazując mu jeden procent podatku - już biedak wzywa was - nie ociągajcie się;

https://wiadomosci.wp.pl/ojciec-tadeusz-rydzyk-wezwal-sympatykow-do-wplat-podczas-pandemii-trudniej-sie-zyje-6609177012439936a

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Ok (@@)

Gość_Gość na plus
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5363

Po co wspierać tego Rydzyka z Torunia, jak mamy swojego w Ostrowcu.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Przyjdź do kościoła, zrobimy razem zdjęcie i pogadamy. Pewien szefo firmy w naszym mieście jest wolontariuszem parafii, do której należysz. Jeśli jesteś w potrzebie- pomoże. Jeśli sam możesz wesprzeć- przyjdź i włącz się do wolontariatu.

RAZEM MOZEMY WIĘCEJ. JESTEŚMY KOŚCIOŁEM! NIE SIEDŹ W DOMU SAM ZE SAM!

Gość_PARAFIA p.
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

12:49. Lubisz robić sobie selfie z nowopoznanymi ludźmi? Co jeszcze lubisz? Nie wiem do kogo piszesz i skąd wiesz, do jakiej parafii ktoś należy, a może nie należy do żadnej? Przecież nie ma obowiązku należenia do "parafii". Dla niektórych miejsce zamieszkania, to należenie do osiedla, dzielnicy miasta, a niekoniecznie do parafii. Dlaczego proponujesz wolontariat kościelny, jeśli za wszystko w kościele trzeba płacić? Nie siedzę w domu "sam ze sam" i nie wymagam kurateli, ale dzięki za troskę, lecz na wolontariat się nie piszę. Jakoś ani elektrownia, ani gazownia, czy też Spółdzielnia Mieszkaniowa nie chcą w ramach wolontariatu mnie obsługiwać i rachunki trzeba płacić. Mam znajomego księdza, który głosi "Kto pracuje społecznie, to ma ch.... wiecznie". On chyba wie, co mówi, bo nieźle mu się powodzi. Biorę przykład z rozsądnych ludzi.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

13.12 Zdjęcie to tylko żart. Ale poczytaj sobie dokładnie swój wpis i jednego jeszcze hejtera.

jeżeli MASZ znajomego księdza, to n ic nie stoi na przeszkodzie, że skierować Cię, choćby do Caritasu.

parafii, albo nawet diecezji. Tylko, że na samym forum nie załatwia się... Chyba, że pisze ola od coraz to nowych prowokacji. Skąd kto m a wiedzieć, kim jesteś naprawdę. Żeby pomóć, to nie w ciemno trzeba. Trzeba o człowieku coś wiedzieć.

Jak nie ma obowiązku należeć do parafii, to do parafii i tak nie przyjdzie,. Sprawa jasna:)

Gość_parafia
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

13:51. Parafia, a znasz takie stare powiedzenie - "Nikt nie pyta o radcę, gdy mu się s..... chce", to nie fatyguj się z poradami, co ktoś ma robić. Podzwoń do "Caritasów" w różnych miastach i zapytaj księży - dyrektorów, jakimi brykami jeżdżą. Chyba nie potrzebują na paliwo?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5351

07:20. Sama robisz sztuczny ruch w tym wątku, a innych pouczasz, co maja robić. Jak to nazwać, jeśli piszesz 17 wpisów jeden po drugim w odstępach 2 minutowych? Ludzie, internet ma to do siebie, że nie jest anonimowy i nie ogranicza się do lokalnych odbiorców. Rozmawiałem z kolegą z Krakowa, który powiedział mi, że Krakowiacy często zaglądają na nasze forum, aby się pośmiać. Zadał mi pytanie, jak ja mogę mieszkać wśród wariatów i czy wszyscy są w Ostrowcu albo nawiedzeni, albo pomyleni? Dzięki Waszej działalności na forum taką mamy opinię w Polsce.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

7.52 WOW! Panie mój, WOW:)

Koniecznie przeczytaj, co napisałeś w podanym wyżej czasie. I przypatrz się uważnie każdej literze.

Każdej. Jeżeli nie zobaczysz pewnej LITERY? hm.

To znaczy, że niewiele wiesz o Jezusie. JEST MOC! :)

Gość_i ja
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5358

ooo, To i w Krakowie już wiedzą, jak sportowcy nazywają naszego małego forumowicza, łee

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
1234 ... 283284286288289 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -