Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Tylko Jezus głosi swoja Ewangelię- sympatyczny Panie LOL

Człowiek, choćby się starał ze wszystkich sił, zawsze ma jakieś braki w wierze, co nie?

Każdy ma jakieś.

Tobie to chociaż piosenka fajnie wyszła i przez chwilę szczery uśmiech był...

A my, niestety, nie umiemy rozjaśnić twarzy i serca

Ale jeśli Bóg nas jutro obudzi jeszcze, to może razem znów się czegoś nauczymy:)))<żeby życie było lepsze odrobinę:)

Gość_katoliczka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

co za brednie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 5230

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

N a spokojną noc jeszcze jedna " kromka chleba" od Prymasa Tysiąclecia:

"Lepiej jest płakać aniżeli się złościć, bo złość godzi w innych,

a płacz obmywa oczy, ręce i serce"

Szczęść Boże:)

Gość_katoliczka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nawiedzona

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zaraz nawiedzona. Nieprawdę napisała? Czy wstałeś lewą noga;)?

Gość_ojciec Tomasz
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5234

Mk 1,15

"Czas się wypełnił i bliskie jest królestwo Boże. Nawracajcie się i wierzcie w Ewangelię".

Gość_Środa popielcowa
      Zgłoś
      Odpowiedz

Niech każdy zacznie nawracać najpierw siebie.

Pierwsi niech będą księża, bo oni pokazują jak żyć.

A powinni żyć Słowem Bożym a nie w luksusach.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Każdy powinien żyć Ewangelią.

Każdego to dotyczy: Nawracajcie się.

Zauważcie, że najpierw Księża schylają głowę i przyjmują to Słowo!

Gość_ojciec Tomasz
          Zgłoś
          Odpowiedz

Głowę schylają, ale czy Słowem Bożym żyją???

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5238

Ewangelia wg św. Jana - Jezus i Samarytanka

"19 Rzekła do Niego kobieta: «Panie, widzę, że jesteś prorokiem. 20 Ojcowie nasi oddawali cześć Bogu na tej górze, a wy mówicie, że w Jerozolimie jest miejsce, gdzie należy czcić Boga». 21 Odpowiedział jej Jezus: «Wierz Mi, kobieto, że nadchodzi godzina, kiedy ani na tej górze, ani w Jerozolimie nie będziecie czcili Ojca. 22 Wy czcicie to, czego nie znacie, my czcimy to, co znamy, ponieważ zbawienie bierze początek od Żydów. 23 Nadchodzi jednak godzina, owszem już jest, kiedy to prawdziwi czciciele będą oddawać cześć Ojcu w Duchu i prawdzie4, a takich to czcicieli chce mieć Ojciec. 24 Bóg jest duchem: potrzeba więc, by czciciele Jego oddawali Mu cześć w Duchu i prawdzie». 25 Rzekła do Niego kobieta: «Wiem, że przyjdzie Mesjasz, zwany Chrystusem. A kiedy On przyjdzie, objawi nam wszystko». 26 Powiedział do niej Jezus: «Jestem nim Ja, który z tobą mówię».

27 Na to przyszli Jego uczniowie i dziwili się, że rozmawiał z kobietą. Jednakże żaden nie powiedział: «Czego od niej chcesz? - lub: - Czemu z nią rozmawiasz?» "

! Wy czcicie to, czego nie znacie, my czcimy to, co znamy, ponieważ zbawienie bierze początek od Żydów.

Gość_Środa popielcowa
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5239

STARY TESTAMENT - Księga Powtórzonego Prawa - Dziesięcioro Przykazań

5

1 Mojżesz zwołał całego Izraela i rzekł do niego: Słuchaj, Izraelu, praw i przykazań, które ja dziś mówię do twych uszu, ucz się ich i dbaj o to, aby je wypełniać. 2 Pan, Bóg nasz, zawarł z nami przymierze na Horebie. 3 Nie zawarł Pan tego przymierza z ojcami naszymi, lecz z nami, którzy tu dzisiaj wszyscy żyjemy. 4 Spośród ognia na Górze mówił Pan z wami twarzą w twarz. 5 W tym czasie ja stałem między Panem a wami, aby wam oznajmić słowa Pana, gdyście się bali ognia i nie weszli na górę. A On mówił: 6 «Jam jest Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 7 Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie2. 8 Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi. 9 Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu - tych, którzy Mnie nienawidzą, 10 a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań.

11 Nie będziesz brał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, bo nie dozwoli Pan, by pozostał bezkarny ten, kto bierze Jego imię do czczych rzeczy.

12 Będziesz zważał na szabat, aby go święcić, jak ci nakazał Pan, Bóg twój. 13 Sześć dni będziesz pracował i wykonywał wszelką twą pracę, 14 lecz w siódmym dniu jest szabat Pana, Boga twego. Nie będziesz wykonywał żadnej pracy ani ty, ani twój syn, ani twoja córka, ani twój sługa, ani twoja służąca, ani twój wół, ani twój osioł, ani żadne twoje zwierzę, ani obcy, który przebywa w twoich bramach; aby wypoczął twój niewolnik i twoja niewolnica, jak i ty. 15 Pamiętaj, że byłeś niewolnikiem w ziemi egipskiej i wyprowadził cię stamtąd Pan, Bóg twój, ręką mocną i wyciągniętym ramieniem: przeto ci nakazał Pan, Bóg twój, strzec dnia szabatu.

16 Czcij swego ojca i swoją matkę, jak ci nakazał Pan, Bóg twój, abyś długo żył i aby ci się dobrze powodziło na ziemi, którą ci daje Pan, Bóg twój.

17 Nie będziesz zabijał.

18 Nie będziesz cudzołożył.

19 Nie będziesz kradł.

20 Jako świadek nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa3. 21 Nie będziesz pożądał żony swojego bliźniego. Nie będziesz pragnął domu swojego bliźniego ani jego pola, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do twojego bliźniego».

22 Te słowa wyrzekł Pan do waszego zgromadzenia na górze spośród ognia, obłoku i ciemności donośnym głosem, niczego nie dodając. Napisał je na dwu tablicach kamiennych i dał mi je.

! Przestańcie zazdrościć innym czegokolwiek

Gość_Środa popielcowa
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5240

5 Za Panem, Bogiem swoim, pójdziesz. Jego się będziesz bał, przestrzegając Jego poleceń. Jego głosu będziesz słuchał, Jemu będziesz służył i przylgniesz do Niego. 6 Ów zaś prorok lub wyjaśniacz snów musi umrzeć, bo chcąc cię odwieść od drogi, jaką iść ci nakazał Pan, Bóg twój, głosił odstępstwo od Pana, Boga twego, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, wybawił cię z domu niewoli. W ten sposób usuniesz zło spośród siebie. 7 Jeśli cię będzie pobudzał skrycie twój brat, syn twojej matki, twój syn lub córka albo żona, co na łonie twym spoczywa albo przyjaciel tak ci miły, jak ty sam, mówiąc: «Chodźmy, służmy bogom obcym», bogom, których nie znałeś ani ty, ani przodkowie twoi - 8 jakiemuś spośród bóstw okolicznych narodów, czy też dalekich od jednego krańca ziemi do drugiego - 9 nie usłuchasz go, nie ulegniesz mu, nie spojrzysz na niego z litością, nie będziesz miał miłosierdzia, nie będziesz taił jego przestępstwa. 10 Winieneś go zabić, pierwszy podniesiesz rękę, aby go zgładzić, a potem cały lud. 11 Ukamienujesz go na śmierć, ponieważ usiłował cię odwieść od Pana, Boga twojego, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 12 Cały Izrael, słysząc to, ulęknie się i przestanie czynić to zło pośród siebie.

Gość_Środa popielcowa
        Zgłoś
        Odpowiedz

katecheza na miejscu

Gość_romek
          Zgłoś
          Odpowiedz

Strzeżcie się, żebyście uczynków pobożnych nie wykonywali przed ludźmi po to, aby was widzieli; inaczej bowiem nie będziecie mieli nagrody u Ojca waszego, który jest w niebie.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5244

dzis mamy dzie kota

Gość_romek
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5246

Nie na miejscu, bo nie jesteś mężczyzną, tylko nie wiadomo kim.

Najpierw napisz, jaka jest Twoja wiara dopiero przepisuj całe Pismo święte

Wtedy ktoś chętniej przeczyta.

Gość_ojciec Tomasz
            Zgłoś
            Odpowiedz

Gdy piszę, romek odsłonił prawdziwe oblicze i rozległ się znany CHICHOT:( Św. Michale, zajmij się, proszę!

Gość_ojciec Tomasz
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5245

'Rzekł do nich Piłat: Cóż więc mam uczynić z Jezusem, którego nazywają Mesjaszem?

Zawołali wszyscy: Na krzyż z nimi!

Namiestnik powiedział:-Cóż właściwie złego uczynił?! Lecz oni jeszcze głośniej krzyczeli...

Piłat widząc, ze nic nie osiąga, a wzburzenie raczej narasta, wziął wodę i umył ręce wobec tłumu mówiąc:-

Nie jestem winny krwi tego Sprawiedliwego. To wasza rzecz.

A cały lud zawołał:- KREW JEGO NA NAS I NA DZIECI NASZE!!

Wówczas uwolnij im Barabasza /Ewangelia wg św. Mateusza - najlepiej cały rozdział 27/

czas płynie, ludzie ciągle ci sami:(

Gość_ojciec Tomasz
          Zgłoś
          Odpowiedz
1234 ... 277278280282283 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę