Dzisiaj dopiero dowiedziałam się, kto wpływowy stoi za niektórymi mediami i za jakie sznurki pociąga, niektóre międzynarodowe. Szok.
Jakie to ważne jest, zanim człowiek sięgnie po informacje i będzie się tym karmił-
jakie to ważne, żeby najpierw zobaczyć, kto nas chce poczęstować.
Przecież człowiek nie pies- nie od każdego weźmie cukierka!
Strasznie powoli myślisz i wyciągasz wnioski. O tym wszyscy wiedzą, a ty dopiero dzisiaj odkryłaś. EUREKA!!!
Nergal dostał już karę za obrazę uczuć religijnych. Teraz pora na dykciarza.
Nergal to ma fajną reklamę, a15 tysi to niezbyt wygórowana cena. To wszystko jest obliczone na popularność,a wy sie jaracie , że go sąd skazał ;)))
Nergal robi to w celach biznesowych i ma wkalkulowane to w koszta. Podepcze święty obrazek i już o nim wszędzie piszą. Promocja i nic więcej moi drodzy. Tak działa biznes.
Dykta za to pokazuje prawde, to całe zło które jest w kościele. Za co chcesz go więc karać?
Napisz konkretnie, bo to porównanie Dykty do Nergala jest totalnie bez sensu.
13,25. skoro Gościu myślisz szybciej i już wcześniej zdobyłeś sprawdzone wiadomości, trzeba było podzielić się z forumowiczami. Ja stuprocentowa pewność zdobyłam dzisiaj, wcześniej bałam się, że kogoś zwiodę. Nie jestem osoba od fejków.
I nie chcę stracić wiarygodności, którą nabywałam przez lata. Dlatego odpisałam na Twój 13.25. Niby nic nie powinno już być eureka, a jednak czasem trudno odróżnić, gdzie się prawda kończy, a zaczyna co innego. TAKA EUREKA NASZYCH POBUBIONYCH CZASÓW.
Może jej kolejnym odkryciem będzie Radio Pana z Torunia, który od wielu lat zatruwa umysły starszych osób.
Wolno świat odkrywa, bo niestety jest maniakalnie zapatrzona w wizje KK bez wad, co zaślepia ją na całe zło które też tam jest.
Dykta jej próbował parę rzeczy wyjaśnić, coś tam w niej zakiełkowało. Doprowadziło to do jej wielkiego buntu (jak u nastolatka). Postępy jednak jakieś są, tyle dobrego z tego wyszło.
Coś tam zaczyna się w niej budzić, zobaczymy co będzie z czasem.
To nie są proste sprawy. Często człowiek wyrwany ze swojej "bańki" nagle widząc KK pełen zła, chciałby sięgnąć jak najszybciej po "niebieską tabletkę z matrixa" i żyć dalej w swojej bańce. Prościej nie widzieć problemów i zła w KK. Prościej ustalić granice na "NIE"
Mylisz sie Gościu od matrixa
zło nie zakiełkuje w tej Pani, bo musiałaby być uformowana z papieru. Tymczasem Ona swoje stopy postawiła na Skale i wie, ze nie ugrzęźnie.
Proszę się nie naigrawać z mediów katolickich. Dobrze, że Pani napisała, jak odróżnić ziarno od plewy..
Proszę sobie poszukać na odpowiednich stronach w internecie, kto oprócz duchowieństwa, tworzy materiały do tych mediów. To są ludzie albo bardzo wykształceni, profesorowie, doktorzy wielu dziedzin, albo równie ważni- ludzie ze skromnym wykształceniem, ale z jakiegoś powodu zasłużeni dla Ojczyzny.
Proszę popytać w mieście. Coraz więcej osób świeckich, wykształconych słucha systematycznie mediów katolickich. Nie narzekają, wręcz przeciwnie, dzięki Bogu!
Tu nie chodzi o kiełkowanie zła, tylko prawdy. Prawda o zbrodniach KK, tych nie ze średniowiecza, a z Rwandy 1994r. Prawda do której sami Biskupi się przyznali.
Niestety wielu duchownych "woli przenieść księdza do innej parafi" niż stanąć w obliczu prawdy i się z nią zmierzyć.
Sprawiedliwa jest jedną z tych osób, które nie chća rysek na jej obrazku.
Media z Torunia mają tyle za uszami, że to temat rzeka.
"To, że ksiądz zgrzeszył… no zgrzeszył. A kto nie ma pokus?" - ten cytat Ojca Dyrektorka, chyba mówi nam wszystko, jakie zakłamane podejście mają do tych spraw!
Ogólniki, ogólniki. A 100 mln pomordowanych przez ateistow krzyczy zza grobu (tak jak co roku kilkadziesiąt milionów dzieci nienarodzonych wyrzynanych w pień na całym świecie).
Ciemniak, a ty nie wybierasz się na emeryturę? Taki teraz "trynd" wśród plebanów.
Lidzia, daj już spokój.
15.25 Jaki tupet:( Może nie należy do świeckich wykształconych, Coś mi się wydaje, że gdzieś tak dawne gimnazjum?:)