Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4905

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Prosiłaś o ciszę, ale nie zostałać wysłuchana. Dykta przyszedł po dłuższej nieobecności i każdy chciał jak widać złapać z nim kontakt.

Miałaś siedzieć cicho do wieczora, a produkujesz się od rana jak opętana.

Piszesz "Chyba są lepsze sposoby na spędzenie z ukochana Osobą Dnia Świętego Walentego" - Twoim więc sposobem na to święto jest siędzenie od samego rana na forum.

Ciemniak kozaczył, chciał wystrzelić, a jedyne co pokazał to zmoknięty kapiszon.

Wiecie kogo od samego rana nie ma na forum? Dykty! Warto się zastanowić, kto tu faktycznie ma obsesje.

3.13 Wszystko super, ale klepiesz po nocy, czytasz, komentujesz, emocjonujesz się. Kogo chcesz oszukać? Ten cyrk i małpy, może i nie Twoje, ale świetnie się tu bawisz i nakręcasz do tego zabawię. Więc chcąc nie chcąc jestś członkiem tej trupy.

Pamiętajcie "Avengers Forumowe" robicie sobie "świętą misję" na Forum Ostrowca. Z prawdziwą misją szerzenia wiary, ma to tyle wspólnego ile Zenek z muzyką poważną.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

" Nie ma w Kościele miejsca na rozpacz. Choćbyśmy przegrali wszystko...Dziś jeszcze możemy zacząć od nowa...Największą mądrością jest umieć jednoczyć, nie rozbijać!

Kościół budzi nadzieję. Jest na ziemi kolumną światła, która nie gaśnie...

Na progu świątyni chrześcijańskiej, w obliczu Matki z dziecięciem, kona cała buta silnych barbarzyńców...

rzecz znamienna- tylko Chrystus, którego królestwo nie jest z tego świata- radzi sobie ztym światem" ( KROMKA CHLEBA) na razie koniec cytatów:)

To fakt, wczoraj, gdy ktoś nas zaczął szarpać, pomyślałam- a niech się szarpie i sam sobie odpowiada. Po pewnym czasie- pomyślałam, że zbyt długa cisza zniechęci nas do forum, gdzie tyle dobrych kontaktów było. Nie wiem, co sądzicie, ale mnie trochę byłoby szkoda.

Nadal uważam, że rozmowy z dykciarzem to bezsensowne kręcenie się naokoło tego co sam "narobił", a czego nie chcę nazywać po imieniu. Chcecie -rozmawiajcie. Ja tego człowieka będę całkowicie pomijać:)

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4913

14:44. Dykta, daj spokój, myślałeś, że jesteś idolem forum, a tu okazało się, że jesteś tylko przodującym błaznem i stąd ta irytacja?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Widzisz co byś o Dykcie nie napisał, to wczorajszy jego długi tekst czytało się z zainteresowaniem. Można było się dowiedzieć ciekawych faktów o zbrodniach duchownych. Ja przykładowo nie widziałem o tej historii z Rewandy.

To co zaś niejaka Sprawiedliwa naklepała cały ranek... no cóż... funta kłaków to nie warte było.

To jest właśnie ta różnica. Jedna osoba potrafi zaciekawić, porusza jakiś ciekawy temat. Coś co możesz później dalej studiować, porozmawiać o tym. Druga osoba zalewa cię wyświechatanymi formułkami, często bez ładu i składu.

Sam wybierasz co ciekawsze. Nikt cię tu na siłę nie trzyma.

Nie popadajcie w gniew tylko dlatego, że Dykta pisze teksty nie stawiające w dobrym świetle kościoła. Trzeba i znać jego mroczne karty.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

17:32. Ty już sam o sobie piszesz, jak o jakimś wieszczu narodowym? Myślę, że bez pomocy lekarza specjalisty się nie obejdzie, bo w "jego" wydaniu to już wyraźna obsesja.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4917

Chyba Ty czytałeś z zainteresowaniem bo mu w tyłek wchodzisz bez mydła 17:32. Reszta już niekoniecznie. Dykta w kółko pisze to samo, jest nudny jak flaki z olejem.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

17.43/ 18/07. Dobrze, że to piszecie, bo cholercia, myślałem, że już cały świat stanął na głowie i miauczy. Nie da się, tego popaprańca usunąć, tak całkiem zablokować. Bo jakoś tak czuć...???

Admin pozwala na taką szczujnię???!

Gość_kibic
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz.

Kibic jako kolejne wcielenie naszgo grzesznika z forum, zawsze kiedy nerwów na wodzy nie da się utrzymać i trzeba rzucić chamskim tekstem.

Nie wiem dlaczego Admin pozwala Ci robić z tego forum chlew.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4920

Tak, czytałem i doceniam jak ktoś coś interesującego i dobrze napisanego tutaj wrzuci. Nie widziałem, żeby Dykta wcześniej historię o Rewandzie poruszał. Bardzo fajnie temat pociągnął.

Napisze wam jeszcze raz: Nie gniewajcie się tylko dlatego, że temat przedstawia duchownych w złym świetle. Praktykujący katolik też powinien interesować się nie do końca chwalebnymi poczynaniami Kościoła. Nie bądźmy zaślepieni na jego złą stronę.

Moim zdaniem warto poznać i tą smutną prawdę, którą Dykta przedstawia.

17:43 Drogi Panie to widzieć kogoś tam gdzie go nie ma, przez swoje obsesyjne zainteresowanie - to jest coś do leczenia. Możliwe, że praktykujesz klaskanie samemu sobie i stąd te podejrzenia. Spokojnie Dykty teksty same się bronią, nie potrzeba autoreklamy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

18;37 może i się obronią?

Pisz poprawnie nazwę państwa

PO raz drugi ten sam błąd co wskazuje na pewne braki

Piszemy Rwanda a nie REwanda

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4921

17;32 to nie rEwanada

Po drugie są to znane w miarę fakty(dla starszych)

Jeżeli Pan jest młody to rozumiem

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Konflikt Tutsi i Hutu znałem choćby przez film "hotel rwanda". Wielu aspektów o których wspomniał Dykta nie wiedziałem. Nie znałem tego zbydlęcenia duchownych tam. Nie wiedziałem o tym, że ich ścigali, o roli Watykanu, o przemilczanym piśmie do JP2 w tej sprawie. Pewnie wielu na tym forum o tym nie wiedziało i dobrze, że się o tym mówi, bo to ciekawe i mocno edukujące.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

18;47 drogi Panie tam doszło do ludobójstwa to fakt.Tego nikt nie kwestionuje.Pisze Pan , że jest to,,, ciekawe i mocno edukacyjne"

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czy ja gdzieś napisałem, że sam akt ludobójstwa był ciekawy i edukacyjny? Proszę mi takich rzeczy nie przypisywać. Ja napisałem za to, że wiele aspektów z tego konfliktu jest ciekawych i mocno edukacyjnych. To o czym wspomniał Dykta, jak i wiele opracowań i tekstów na temat tego konfliktu. Hotel Rwanda - polecam, świetny film, też ciekawy i mocno edukacyjny. Rola duchownych o której wspomniał Dykta jest tutaj czymś na co warto zwrócić uwagę, bo często jest pomijana w tym konflikcie. Szokujące fakty o morderstwach duchownych.

"Watykan nie dostrzega duchownych oskarżonych o morderstwa, bo nie chce stawić czoła kwestii współudziału Kościoła w wydarzeniach z 1994 roku – pisze brytyjski dziennik „The Guardian”

"W średniowiecznym kościele, godzinę jazdy od Paryża, pełni posługę ksiądz katolicki, który został oskarżony przez trybunał ONZ o ludobójstwo, eksterminację, morderstwa i gwałty w Rwandzie."

"To nie jest odosobniony przypadek. Po ludobójstwie w Rwandzie sieć klerykalnych i kościelnych organizacji pomogła w ucieczce do Europy księżom i ​​zakonnicom z krwią na rękach, dając im schronienie. Wśród tych duchownych był ksiądz Athanase Seromba, który nakazał zburzenie spychaczami swojego kościoła z dwoma tysiącami Tutsi i zabicie tych, którzy przeżyli. Katoliccy zakonnicy pomogli mu przedostać się do Włoch, gdzie zmienił nazwisko i został proboszczem w Florencji."

https://kkpp.info/2014/04/21/rola-kosciola-katolickiego-w-ludobojstwie-w-rwandzie/

To jest to o czym trzeba głośno mówić.

Niesamowite zbydlęcenie tych duchownych rodem z obozów hitlerowskich.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4935

Fakty o zbrodniach ludzi kościoła są znane i starszym i nieletnim niestety.

Ostatnio te znane nieletnim dopiero masowo wychodzą na jaw przez lata skrywane przez kardynałów i biskupów.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

19.41 Nie no, w końcu ktoś musi też o tym napisać, jak przez lata Gazeta Wyborcza kłamała. Jak obwieszczono donośnie, że ostatni raz oglądacie TV info. Oraz wiele innych kłamstw.

To o rzekomym zbydlęceniu dobrze by było sprawdzić jeszcze w innych źródłach, niezależnych Ot tak, żeby nie stać się paranoikiem jak dykta i łykać wszystkie g..wna.

Przecież widać, ze on i jego smarkaty giermek od rana do nocy szukają obsceni i wyłącznie to jest sensem ich życia;( nie da się ich stąd wypierniczyć, bo swąd leci za nimi!

Gość_natka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 261262264266267 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę