Aron czyżby pisząc "naszą" zapomniałeś zmienić podpis na gość?:)
@ spraw, z całym szacunkiem, ale czy mogłabyś mi wyjaśnić to co napisałaś, a o co ja dopytałam?
Już się wylogowałaś ? Jednak piszesz też z gościa...
Lol, Felice widać działa i z konta i z gościa! Złapana! Wracaj do swoich wątków i tam, sobie króluj. To co robisz to jest zaprzeczenie nauk Jezusa naszego Pana. Nie próbuj dyskredytować Sprawiedliwej, bo polegniesz!
To była tylko korekta, nie Felice123@, tylko moja. Sorki za zamieszanie.
ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA DZISIEJSZEGO WYDANIE PROGRAMU "CZARNO NA BIAŁYM" - TVN24- GODZ. 20:30.
Póki co, w TVN24 narazie wywiady robią ze swoimi. Tak trzymać, niech rozmawiają tylko ze swoimi. Zobaczymy, jacy bedą wiarygodni.
Wiadomości TVP nieźle dziś pojechały TVN owi. Bardzo dobra riposta na ich wczorajszą manipulację. No świetnie to wyszło. Widać, że wojna trwa.
Tak samo jest w TVPis. Też ze swoimi
W tym wątku rozmawiamy o Bogu, idźcie z polityką do wielu innych!
Sprawiedliwa pogoń ten motłoch polityczny ze mną!
Nie prawda 20:45, do programów publicystycznych TVP zapraszani są ludzie ze wszystkich opcji i w przeciwieństwie do TVN mogą się swobodnie wypowiadać.
Felice. Już skończyłam prosto jak umiałam. Nie mam nic do dodania. Pzdr:)
Ok. Proszę jednak nie mylić prostoty z "lightowścią", bo tak to u protestantów..to ich myśleniae o wierze chrześcijańskiej. U nas zaś, zgodnie że Słowem i nauczaniem Kościoła Katolickiego z tym Słowem zgodnym, to raczej pamiętać należy o tym, iż "Komu wiele dano, od tego wiele wymagać się będzie; a komu wiele zlecono, tym więcej od niego żądać będą." A to, czy temu "wiele/więcej" sprostamy, wcale nie zależy od naszej silnej woli, lecz od coraz mocniejszego zawierzenia Bogu w trudach życia. Jedni zawierzają i idą dalej w wierzę, a inni nie. A wtedy fragment o tym, iż choćby coś zatrutego wypili, czy węże do rąk brali, to i tak nic im się złego nie stanie, już raczej jest dla tych ostatnich nie słowem wrytym w ich sercu (prawdziwym w ich życiu), lecz znów tylko słowem zapisanym na papierze. A - jak to się mawia - papier wszystko przyjmie...a człowiek - pod naporem coraz trudniejszych doświadczeń - polegnie tracąc wiarę. I wtedy już tylko: " Każdemu bowiem, kto ma będzie dodane, tak że nadmiar mieć będzie. Temu zaś, kto nie ma, zabiorą nawet to, co ma. A sługę nieużytecznego wyrzućcie na zewnątrz – w ciemności! Tam będzie płacz i zgrzytanie zębów".
Dobrze jest więc nie mamić innych fałszywą ułudą lightowości naszej wiary.
Dużo słów, mało treści Felice 123. Zupełnie nie rozumiem dlaczego czepiasz się @sprw. Dziewczyna mądrze pisze a Ty nie masz monopolu w tym temacie, nie zapominaj o tym. Tym razem przesadzasz.
Teraz to już przeginasz Felice:
Ziejesz jadem jak wąż, który wygnał Adama i Ewę z raju.
No, naraziłam się czymś!
ale skoro taki atak przy świadkach= uprzejmie proszę, żeby koniecznie napisać na czym polega lekkość mojej wiary. Jakie są zarzuty!
Nidy nie spotkałam się z czymś podobnym. Ani ze strony diecezji, ani kogokolwiek, młodzieży czy dorosłych. Mogę wiedzieć- o co chodzi?
Ona już tak ma. Prawdziwa żmija,.