Wszyscy szukają Boga, tylko niektórzy jeszcze o tym nie wiedzą. Może w tunelu forum ktoś zatęskni za światłem?
Uwaga miłośnicy tego oto wątku.
Czy dotarło do Was info z wieczornych mediów o sankcji karnej dla znanej nam p.M.Lempart?
Dostała 3 zarzuty ( może być za to do 8 lat więzienia)
Jeden z zarzutów dotyczy dyskryminowania obelgi oraz zachęcania do prześladowania Kościoła Katolickiego.
Zatem, drodzy. Jeżeli ktoś od teraz podniesie tu na forum rękę na Katolicyzm w jakiejkolwiek formie...
= poprosimy znajomych policjantów, tych, którzy chodzą do kościoła- o stosowną interwencję
Żeby było jasne. Nie namawiamy do wiary na siłę, więc też nie życzymy sobie jakichkolwiek
zachowań bez szacunku!
Jak dobrze, że Polacy zostaną zmobilizowani do podniesienia poziomu kultury. Niech żyje szacunek!
oto wielka tajemnica wiary złoto euro i dolary
Tak jeszcze do przyjęcia. Można sobie pomamrotać. Ale przypilnujemy, bo wszystkie granice już dawno były przekroczone:(
Te pani prawniczka, to wytłumacz katolikowi po co rządzący pompują tyle milionów w ojca Tadeusza. Bo ja jako katolik, z dziada pradziada, kompletnie tego nie rozumiem. Zresztą chyba nie tylko ja.
Felka, prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne..., tyle w temacie.
Ewangelia - Łk 12,13-21
16 I opowiedział im przypowieść: «Pewnemu zamożnemu człowiekowi dobrze obrodziło pole. 17 I rozważał w sobie: „Co tu począć? Nie mam gdzie pomieścić moich zbiorów”. 18 I rzekł: „Tak zrobię: zburzę moje spichlerze, a pobuduję większe i tam zgromadzę całe moje zboże i dobra. 19 I powiem sobie: Masz wielkie dobra, na długie lata złożone; odpoczywaj, jedz, pij i używaj!” 20 Lecz Bóg rzekł do niego: „Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie; komu więc przypadnie to, coś przygotował?” 21 Tak dzieje się z każdym, kto skarby gromadzi dla siebie, a nie jest bogaty u Boga».
Nadmiarowe zarobki już oddane, czy chowasz po bankach? Może zmienić mieszkanie na mniejsze, a resztę oddać potrzebującym?
Po czynach prawdziwego Chrześcijanina się poznaje, nie po klepaniu na forum ostrowca.
Pomijajac już twój materializm, który rzutuje na oceny o innych, to warto byś pamiętał/a, że czyny mogą być jak skrwawiona szmata. Mówię tu o czynach dokonywanych przez "dobrych" ludzi. Sztuka polega na tym, by dobrze czynić. A jak czyni się dobrze? Pełniąc wolę Boga (bo "tylko Bóg jest dobry"), który posługując się innymi, w środkach nie przebiera...wszystko dla naszego zbawienia.
Szczęść Boże.
To nie prawniczka a raczej gość o kilku twarzach znany!
Nie nazywaj rydzyka ojcem
Nikogo nie nazywajcie ojcem (Mt 23,9)
Z chęcią bym coś innego o tej personie napisał, ale miało być kulturalnie, więc się powstrzymałem.
Tak już kiedyś na forum występowała jako prawniczka. Śmiechu warte. Kogo chcesz nastraszyć? Już tyle tu straszenia było, że jakby za każdą pogróżkę grosz dostawać to byśmy drugą świątynie opatrzności bożej zbudowali.
Tak, to skontaktuj się z p. Lempart. Ona powie, jak kończy łobuzeria.
A jeszcze lepiej jak kolegę z komendy poproszę, żeby się przyjrzał co niektórym wpisom i podpowiedział, co z tym zrobić, bo niektórzy jeszcze myślą, że można opluwać dalej i bez konsekwencji.
No to lecieć zgłaszać, działać, a nie bzdury pisać na forum. Marsz jutro na komende Policji! zapomniałyście gdzie jest?