Nie odchodzą z Kościoła ani moi znajomi, ani przyjaciele, ani ja:)))
ZAMYKAM ten wątek
Przechodzimy na WOLNE bądź NIE wolne media
Jak dla mnie łże-media mogą już nie wracać. TV TRWAM nadaje i starczy :)
Tak trzymaj Bracie!
Mam nadzieję, że pieniądze w tym miesiącu wpłacone. Nasze wolne, prawdziwe i patriotyczne media, dla pokrzepienia serc i duszy potrzebują datków jak żadne inne!
Pamiętaj słowa Ewangelii
„Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie; komu więc przypadnie to, coś przygotował?” 21 Tak dzieje się z każdym, kto skarby gromadzi dla siebie, a nie jest bogaty u Boga».
Ewangelia mówi nam wprost, o tym, aby nie gromadzić pieniędzy na zapas!
Większą gotówkę i samochody przyjmujemy osobiście, drobne datki pieniężne prosimy wpłacać wprost na konto.
Za pierwszym razem może to i było nawet zabawne. Ale teraz, to już jest zwyczajnie żenujące :)
Ani ty dyrektor, i ojciec z ciebie żaden. Dyrygentem tez cię nie ustanowimy. Idź i spróbuj porzadzić w rodzince swojej, Fujarko;)))huhu.
„Oddajcie więc cesarzowi to, co jest cesarskie, a Bogu to, co boskie”
Kiedyś, pewien wspaniały ksiądz rewelacyjnie przełamał to Słowo...i wszystko stało się jasne.
"Oddajcie więc cesarzowi to, co jest cesarskie, a Bogu to, co boskie".
Obecnie należało by to zmienić na:
"Oddajcie więc cesarzowi to, co jest cesarskie, Bogu to, co boskie, a księdzu to co książęce".
książęce = złoto w każdej postaci
Taka drobna poprawka.
Witamy kolejnego kandydata do stanu duchownego :)
A wystarczyło gościu tak najzwyczajniej w świecie odpowiedzieć sobie na pytanie czyj wizerunek nosi facjata każdego człowieka, a czyj uwidoczniony był na monecie okazanej Panu naszemu Jezusowi Chrystusowi przez ludzi przewrotnych.
Bóg wtedy prawdopodobnie nie zdawał sobie sprawy z tego ile będzie kosztowało utrzymanie jego świątyni. Radia które głosi jego słowo. Telewizji która dba o jego wizerunek.
To były inne czasy, już nie głosimy prawdy o Bogu nad rzeką za darmo.
Ojczulku, Starszy Bracie,
nie odpowiedziałeś na pytanie z 14:50. Jeśi potrzebujesz czasu na konsultację z rabinem, to ok.
13:50. Ale nie masz pojęcia jaka akustyka. Miodzio. Już się nie mogę doczekać.