13:10. A ty dlaczego zabierasz głos, adwokatko z bożej łaski? Twoja parafia chyba na Denkowie, to co tu się wtryniasz, natrętna, niemiła babo?
Płci nie odróżniasz, czy masz z tym problem?
14:56. Po pierwsze wpis z godz. 13:10 jest napisany bezosobowo(nie wiesz, co piszesz?), a po drugie mówią, że jesteś tak zaniedbana tym dyżurowaniem na forum, że już ciężko odróżnić twoją płeć, ale za to czuć na odległość.
Owsiaku, idź na wczasy i wracaj za rok
Owsik, do domu(D
Czekaj końca, cyrkowcu
Głupcy tylko mogą pisać ,że disco w kościołach to jest Ok
Brat rydzyka o jego majątku
Bracie!
Złoto w kościołach jest dla Boga i Twojego wiecznego szczęścia w raju.
Złoto w domach jest dla doczesnych próżnych uciech. Dla Twojego zniewolenia.
Chrystus potępił człowieka zamożnego nie za to, że dużo posiadał, lecz za to, że zgromadził, aby jeść, pić, odpoczywać, używać. A przecież na to nie potrzeba tysięcy dolarów.
Ewangelia - Łk 12,13-21
16 I opowiedział im przypowieść: «Pewnemu zamożnemu człowiekowi dobrze obrodziło pole. 17 I rozważał w sobie: „Co tu począć? Nie mam gdzie pomieścić moich zbiorów”. 18 I rzekł: „Tak zrobię: zburzę moje spichlerze, a pobuduję większe i tam zgromadzę całe moje zboże i dobra. 19 I powiem sobie: Masz wielkie dobra, na długie lata złożone; odpoczywaj, jedz, pij i używaj!” 20 Lecz Bóg rzekł do niego: „Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie; komu więc przypadnie to, coś przygotował?” 21 Tak dzieje się z każdym, kto skarby gromadzi dla siebie, a nie jest bogaty u Boga».
Moi drodzy, nie odkładajcie pieniędzy do skarpet, do wielkich banków.
Numer konta do wpłat waszej nadmiarowej gotówki znajdziecie na naszej stronie.
Gość_Ojciec Dyrektor, napisz wprost, że żartujesz i kuglujesz w pierwszym zdaniu, bo może niektórzy nie zatrybili sarkazmu.
P
Drogi Bracie P,
"W odniesieniu do takiego właśnie człowieka Pan Jezus stosuje to mocne słowo: „głupcze". Iluż ludzi ochrzczonych, iluż spośród nas usłyszałoby od Boga to twarde słowo: „głupcze"? Mądrość Ewangelii polega na tym, że wszystko ustawia na właściwym miejscu, że wie, co przedstawia prawdziwą wartość, co rzeczywiście jest skarbem.
Według Ewangelii człowiek bogaty to nie ten, który zgromadził skarb dla siebie, ale ten, który zdobył skarb wielki w oczach Boga. "
https://opoka.org.pl/biblioteka/H/HN/3/18zwykly-3.html
Ewangelia - Łk 12,13-21
Drodzy Bracia!
Zapomniałem wam dopisać skąd pochodzą te piękne słowa analizujące Ewangelię.
https://opoka.org.pl/biblioteka/H/HN/3/18zwykly-3.html
Tutaj znajdziecie o wyzbywaniu się nadmiarowej gotówki, która chyba lepszego miejsca nie powinna szukać, niż nasz Dom Boży Kościół.
Został wyśmiany tydzień wcześniej, aż się rozchorował, o czym oczywiście nie omieszkał poinformować swoich poddanych. Teraz wygramolił się pod innym nickiem.
Wracaj dziecko do 65B i nie wtrącaj się do rozmowy dorosłych. Za naukę się weź cieniutki
Dzieci, nie siedźcie na wagarach na forum. To wam nie wyjdzie na zdrowie
14.37 Gdyby moje dziecko pisało takie dyrdymały na forum- zablokowałabym dostęp. Gdzie twoi rodzice?
Starszy Bracie z godziny 14-tej z różnymi minutami, szczególnie z 14:21, gdzie jest napisane w Ewangelii, że "złoto w kościołach jest dla Boga"?
Drogi Bracie powątpiewający,
Dla kogo wznosimy te piękne budowle? Dla kogo dekorujemy je złotem?
Komunikanty konsekrowane (Ciało Chrystusa) przechowywane są w specjalnej, pozłacanej puszce umieszczanej w tabernakulum. Gdzie indziej chciałbyś to przechowywać?
To nie są tanie rzeczy moi drodzy parafianie.
Ewangelia - Łk 12,13-21
„Głupcze, jeszcze tej nocy zażądają twojej duszy od ciebie; komu więc przypadnie to, coś przygotował?” 21 Tak dzieje się z każdym, kto skarby gromadzi dla siebie, a nie jest bogaty u Boga».
mówi nam wprost, o tym, aby nie gromadzić pieniędzy na zapas!
Bóg mocnym słowem "głupcze" karci tych, którzy zbierają nadmiarowe dobra.
hahahaha:D