Piękne bajki tutaj czytamy:)
NIK nie ma nic do Kościoła. Trzeba czytać wszystkie wątki, a nie pisac głupot
13:02. Aż mnie ręka świerzbi, aby ci udowodnić, jak bardzo się mylisz. Kościoły są takimi samymi instytucjami, jak inne, które dysponują publicznymi pieniędzmi(dotacje rządowe z naszych podatków i datki od wiernych) i jak najbardziej podlegają kontroli NIKu.
12.27 Z dalekiego kraju przyjechałeś. Wejdź do zakrystii i po prostu zapytaj, czy costakiego istnieje, czy z wikipedi te mądrości bierzesz?
Czy my o Twoją rodzinę tez mamy pytać ludzi na forum??? Pewnie dużo by było do posłuchania;) ups
Jednak byłbym chyba za tym, aby wprowadzono taki sam podatek jak w Niemczech - należę do Kościoła, płace podatek i co łaska przy pogrzebie czy weselu nie powinno się już płacić. Sytuacja bałaby klarowna. To tylko moje zdanie.
Dopiero b y było krzyku ze strony ateistów oraz innych
Zaraz plecugi ławkowe zaczęły by obrabiać. a po co takie innowacje. Nigdy nie dogodzisz wszystkim
Pewnie masz rację. Ale ateistow też był obłożył podatkiem przymusowym że musieliby zapłacić na wybraną przez siebie instytucję pożytku publicznego. Aby nie było tak, że katolik by bulił podatek, a oni pieniądze w kieszeni - a przy pochówku pochowani byliby na cmentarzu komunalnym którego utrzymanie znów muszą opłacać wszyscy z pieniędzy publicznych (również ci wierzący).
12:59. O wilku mowa i wilk dał głos? Tak czy inaczej dawać kasę i nie pyskować. A może już niedługo nie będzie od kogo ściągać tego podatku? Co wtedy?
Nic. Jeżeli wielkie kościoły przestałyby być potrzebne to niech zastąpią je meczety. Saudowie z pewnością grosza nie poskąpią. A dalej to już pójdzie. Nie chciałeś się ukorzyc przed Chrystusem, ukorzysz się przed Allahem.
13:13. No i gitara. Masz jakiś problem, bo ja nie mam. Wtedy najpierw wezmą się za ciebie, a ja sobie poradzę, to nie strasz, jeśli sam już dziś srasz w gacie na samą myśl.
Stara śpiewka w Czechach pogonili KK i jakoś nie przyszedł ten Islam, a kościoły przerabiają na disco cluby i inne miejsca rozrywki dla ludzi.
Tutaj najpierw ciebie pogonia obszczynogo
To zachowaj to zdanie dla siebie bracie Ciemniaku i nie mąć w głowach barankom.
Jeżeli wyżej od pieniędzy postawimy dobra duchowe, świat uzna nas za głupich, ale Bóg za mądrych.
Kto zrozumiał, że prawdziwe bogactwo jest bogactwem serca, a nie kieszeni, odkrył piękno Ewangelii i prawdziwego chrześcijaństwa
Wyzbądźcie się doczesnych dóbr, nadmiaru pieniędzy, które wodzą was na pokuszenie.
Nr rachunku do wpłat znajdziecie na naszej stronie.
Muszę już kończyć, bo bezdomny chyba nie dbał o podgrzewane siedzenia w tym aucie, mógł na przgląd pojechać zanim go nam ofiarował.
Ani z niego ojciec, ani tym bardziej dyrektor. Dyrygent tez słaby. hihi
Nick fałszywy, a dyrygent słaby. Raczej fujarka
11:09. Co tak zamilkłeś? Znowu brakuje odwagi? Przyczaiłeś się i czekasz, że ktoś za Was załatwi Wasze problemy? Nie załatwi, jak sami się w końcu za to nie weźmiecie. Każdy ma swoje sprawy i jak to mówią - nie jego małpy i nie jego cyrk, to róbta, co chceta.
Ktoś nie należy do parafii. Niech sie n ie interesuje. jest tyle ciekawszych tematów.
A tych dwóch dyżurnych znamy z widzenia. Żegnamy ozięble z domieszką ironii. Juz powiedzieliscie wszystko z miernym skutkiem. Do zobaczenia w innych czasach, jak dorośniecie.