Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4363

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Was zwlaszcza o waszej wierze i kościele

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

" TRUDNO NIE WIERZYĆ ,,,W NIC!"- jak w piosence Szcześniaka;)

- zdrowia i szczęścia w swoich osobistych wiernościach:)

Gość_i ja
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4367

Też mi się wczoraj dostało (o 20:11).

A w końcu tylko uprzejmie poinformowałem.

Widać, jak informacja (słowo) jest istotne, skoro taką irytację potrafi wzbudzić.

Doskonale wiedzą o tym srajkujące dzisiaj niektóre media (a dokładnie: ich duchowi mentorzy), nie bez powodu nazywane 'czwartą władzą'.

Nie przypadkowo też te, którym akurat bardzo dobrze się powodzi, bo przecież nie zarabianie jest ich podstawową misją.

P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

TVP powodzi się świetnie za pieniądze podatników. Nic nie zarabiają a płacą po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie celebrytom.

I to nie zarabianie jest ich misją.

Tak jak w TV Trwam czy radiu Rydzyka.

Wdowi grosz wspomoże i rządowe dotacje.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4368

08:53. Witaj, nasza zszokowana, niepokalana, a jednocześnie niejednokrotna dziewico. Skąd u ciebie gwałtownie tyle żalu nad swym losem? Od lat hojną ręką rozdajesz tu na forum ciosy słownym mieczem na prawo i lewo, sączysz jad pogardy i nawołujesz do zła, a teraz udajesz niewinną, skrzywdzoną dziewicę? Wiele osób ostrzegało cię, że każdy kij ma dwa końce, ale myślałaś, że ciebie żaden nigdy nie dosięgnie. No i niespodzianka. Czujesz teraz, jak boli otrzymywanie ciosów w przeciwieństwie do rozkoszy ich zadawania? Nie pocieszę cię, bo to dopiero początek. Bądź silna. Dasz radę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

8;53 Droga Pani

Są tacy na tym forum , którzy potrafią tylko obrażać.Taki gość NIC sobą nie prezentuje! Może Pychę,która jest grzechem

Gość_GośćA
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

10:10. Pozostało ci tylko pisać samej do siebie, jak często z resztą. Jak to było? "RYCZ MAŁA, RYCZ. PŁACZ MALEŃKA, PŁACZ, MASZ TO U MNIE OD DZIŚ" czy jakoś podobnie?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

10.27 Jeśli Gość napisał do mnie, to bardzo serdecznie dziękuje:)

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4378

9.46 Witam.

Nie jestem pewna, czy jestem Wasza ( nie podpisaliście się)!

Ale podejmę "rękawicę", czemu nie?! Tym bardziej, że szoku ciąg dalszy;)

Przede wszystkim, żałuję, ze nie mogę spotkać się osobiście i przekonać, kto tak chętnie rozdaje ciosy i bije na oślep. Z tonu wypowiedzi sądzę, że kobieta wyjątkowo emocjonalna.

Nie mam żadnego problemu z tym, żeby odpowiedzieć na rzekome zarzuty.

1) Dlaczego Niepokalana? Ten cios omija mnie i leci do Matki Niepokalanej Dziewicy! Smutne!

2) Niejednokrotna dziewico...hm. Dziewictwo ma swój NIEPOWTARZALNY SENS. ale dlaczego ktoś podpytuje mnie o tak głęboko intymne sprawy? O takich sprawach rozmawiam tylko z tymi, których wyjątkowo szanuję. Proszę się bardziej szanować i nie wchodzić na czyjś teren z brudnymi butami:(

3) Kłamstwo, nie użalam się nad sobą. Daje wyraz mojej asertywności wobec świata!

4) Nie rozdaję ciosów od lat! ( następne kłamstwo).Chyba ktoś mnie myli z innymi. Jestem tu od roku i nie zadałam ani jednego ciosu:)

5) Język pogardy?Ja?? Znajomi czytający- mają teraz ubaw;)

6) Nie muszę udawać dziewicy, nie ma takiej potrzeby. Każdy powinien znać swoja wartość:)

7)Ja nawołuję do zła???????????????????????????????????????Bez komentarza

8) Znowu kłamstwo. Owszem dotknął mnie Twój kij. Ale jestem przygotowana na nadstawianie policzka. Jezus zawsze miał gorzej;(

9) Prawda. Jestem silna. Prawdopodobnie dam radę. Moim pancerzem jest częsta Eucharystia. Ostatnio udało się pokonać grupę bardzo niegrzecznych nastolatków życzliwą rozmową. mam nadzieję, ze wśród tych biednych wałęsających się wieczorami po mieście dzieciaków nie ma Twojego dziecka. Są bardzo zdemoralizowane. Znajomi mówią, że juz nic z nich nie będzie. Ja zaś uważam, ze dla Jezusa nikt nie jest stracony.

Jeśli trzeba, rozmawiajmy jeszcze. Szczęść Boże!

To nie koniec! Serdecznie zapraszam do dys

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

11:10. Jest taka dobra zasada, że czasem warto w towarzystwie zachować milczenie i być podejrzaną o idiotyzm, niż się odezwać i potwierdzić słuszność podejrzeń ogółu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To już koniec? A mogę prosić, żeby ogół jeszcze coś do mnie napisał. Lubię się zdrowo pokłócić

czasami. Taka moja słabość. Teraz jestem rozczarowana, myślałam, ze to dopiero początek...

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

:)

P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4391

11:22. Schorzenie psychiczne pod nazwą Zespół Gastauta - Geschwinda leczone farmakologicznie daje doskonałe wyniki terapeutyczne. Zgłoś się o pomoc do najbliższej Poradni Zdrowia Psychicznego.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

11.33 Moim jedynym Lekarzem i Terapeutą jest Jezus Chrystus. Liturgia dziś/ Opoka. Nawet w internecie Czytania z dnia

Raczej wolę stosować się do Jego upomnień medycznych.

Ale, szanuję podpowiedź. " Każdy orze jak może"... ( to nie miało być złośliwie, tylko życzliwie)

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4396

Paranoiku 09:46 mylisz osoby. To nie jest Felice123 jak Ci się zapewne wydaje.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

11.45 To prawda. Może szkoda, ale już kolejny tłumaczę, że nie jestem Felice123. A powinnam być? Nie studiowałyśmy nawet razem i się nie znamy. Przecież wyraźnie widać, ze chociaż piszemy o tych samych wartościach, ale obie mamy zupełnie inny styl.

Po pisaniu też poznasz niepowtarzalną osobowość człowieka. Prawda?

Gość_sprw
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 4361

08:33. Ciemniak, nie da się ukryć, że ten nowy pseudonim "PARAFIAN", to twoje dzieło. Jakoś dziwnie słowo "PARAFIAN" kojarzy mi się ze słowem PATAFIAN i z tobą. To jest dopiero szczyt tępoty, żeby kilkadziesiąt lat być księdzem i nie wiedzieć, jak poprawnie nazwać człowieka, który od zawsze jest jego chlebodawcą. Ręce opadają(i nie tylko) jak się przekonujemy, kto usiłuje nas pouczać, włazić z buciorami w nasze życie i każe wielbić siebie za mądrość i doskonałość - łaski, jakie podobno otrzymał od Boga. Nie wiem, czy się śmiać czy płakać.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czy kiedyś będą żałować za swoje słowa?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 234235237239240 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -