Foliarzu, wyśmiali Cię w innych wątkach. Przyszedłeś tu po wyborcow czy po pociechę i wsparcie.
Lepiej jest napisać jedno zdanie własnego autorstwa niż powielać długie, przez nkogo nie czytane bo nudne: KOPIUJ/ WKLEJ.
Czy możesz wkleić siebie w innym wątku, gdzie będzie więcej interesujących dla Ciebie postów? Tylko uprzejmie pytam:)
Widzę, że ktoś wymyślił wątek, żeby zebrać chociaż setki dowodów na to, że Kościół opustoszał ku uciesze ateistów i buddystów oraz pogan. A tu proszę. Kościół żyje, daje ludziom wiele trafnych przemyśleń na podstawie Pisma św. i Tradycji od przeszło 2 tys.lat.
Pokonamy smutki, bo w narodzie dużo siły i determinacji. Trzymajmy się wszyscy ciepło i nie uciekajmy w beznadzieję:)
Nie zachłystuj się tak mocno. Zepsucie w kościele było procesem postępującym, zatem jego upadek również nie będzie gwałtowny i w ciągu jednego miesiąca. Warto szerzej patrzeć na rzeczywistość.
Wiem , że zło jest wszędzie .W kościele też.Jednak ja znam /znałem w ciagu kilkudzesieciu lat dobrych kapłanów.Takich jest większość
Dużo jest złych ludzi na tym forum
Może kiedyś zdadzą sobie sprawę , że słowo ,, może zabić"zrobić krzywdę bliźniemu
Czy są w stanie to zrozumieć?
radzę przestać czytać forum i ogólnie wypowiedzi ludzi w internecie, skoro takie rzeczy mogą Cię zabić
Na pewno nie.
To prawda "sprawiedliwa, ciemniak, kibic, ojciec etc" oni nie zdają sobie sprawy jak ich słowa ranią innych.
22:11. Popatrz, popatrz jak to punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia i osobistego związku ze sprawą. Innych można latami okładać bezlitośnie i nie boli, a wystarczy samemu dostać parę ciosów i już dramat z tragedią i ciosy śmiercionośne.
JP2 był otwarty na różne religie i Wy bądźcie otwarci moi Katolicy. JP2 przyjmował i wielkich ateistów i przywódców innych religii. Pamiętajcie o tym w tej dyskusji.
Analiza przyczyn odsuwania się od kościoła
Dobre, a szczególnie mądre komentarze pod artykułem. Kościół upada na naszych oczach, a nawiedzeni z forum nadal będą wciskać kit, że w kościołach pełen rozkwit i nawet mają bilety wprowadzić, bo taki dobit i tłok.
I to jest ostatni dzwonek, by się budzić.
Ludzie, którzy jeszcze chodzą do kościoła - odejdą. Jedni do Domu Ojca innym się oczy otworzą na to, co wyprawiają księża (nie KAPŁANI).
DZWNE, ŻE TEGO NIE WIDZĄ WYKSZTALCENI BISTUPI - LUB NIE CHCĄ WIDZIEĆ.
PÓKI się da, to doją ludzi.
Chyba tylko o to chodzi, bo to nie jest nauczanie Jezusa Chrystusa.
6.51
Jak się robi dwie kolędy w roku (na razie), by kasę zebrać, to nic innego jak wyciąganie od ludzi pieniędzy nie jest.
Waznie, by kasę zdobyć na nowe auto.
Przecież takie teraz promocje.
A jak wiadomo z dekretu BISUPA 70% pieniędzy z kolędy idzie dla księży.
Fajna 13.
Do tego pensja ze szkoły i parafii.
A i tak mało:(
Kościół jest dziełem Bożym. Jeśli chcesz zostać kapłanem. To zostań nim. Po co zazdrościć in nym. Można przecież poświęcić swoje życie dla innych. Zrób po prostu to samo.