Lewactwo jest zakłamane strasznie. Najpierw Owsiak popiera strajk konbiet a potem robi sobie zdjęcia z dziećmi chorymi na zespół Downa. Himalaje hipokryzji.
Putanie
"Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła odwrotnie?"
jest równie interesujące.
Mam takie proste pytanie - dlaczego księża mają kochanki i kochanków, nieślubne dzieci, czemu w bestialski sposób krzywdzą dzieci molestując je i gwałcąc, czemu uwielbiają luksus i pieniądze?
Zadałam kilka dni temu, w tym wątku to pytanie i chyba zostało usunięte. Komu przeszkadza zadawanie pytań? Dla kogo są niewygodne?
I myślisz, że tymi pytaniami rozwaliłeś system? Odpowiedź jest prosta - bo są grzeszni. Dokładnie tak samo jak inni ludzie. Wstaw w te swoje pytania zamiast księży np. homoseksualistów i też okaże się, że rozwaliłeś system, a może usłyszysz wręcz , że jesteś homofobem? :)
Kogo i co ty Ciemniaku bronisz ? Zboków, cwaniaków w kieckach,którzy sami grzeszą każdego dnia?
Księża (wysłannicy boga na ziemię???) winni być nieskazitelni. A jaki koń jest każdy widzi. No może nie każdy. Jednak coraz więcej ludzi przeciera oczy ze zdumienia na rozpasanie tej grupy.
Dlaczego oni mają być nieskazitelni, a ty możesz grzeszyć do oporu? Wytłumacz mi to. Owszem winni dawać przykład - ale nigdzie nie jest napisane, że są to ludzie święci.
Jeżeli widzisz, żebym bronił, to radzę zmienić okulary :)
13;20 ciemniak masz racje ale on tego nie zrozumie bo nie chce
13:12, nie zadbałeś, aby Twoje proste pytanie nie było równocześnie prostackie. Gdybyś napisał "niektórzy księża", to można by dalej podyskutować, także w temacie luksusu i pieniędzy.
A tak, to, wybacz, objawiłeś się jako intelektualny skunks.
P
Polecam przeczytać książkę "Dzieci księży" Marty Abramowicz. Warto.
Jeden z księży wyparł się ojcostwa. Inny kupił dziecku mieszkanie, ale nie interesuje się nim. Kolejny pojawia się w życiu swojego syna, lecz może odgrywać tylko rolę kumpla, bo już za późno na bycie rodzicem.
Polecam przeczytać książkę "Dzieci księży" Marty Abramowicz. Warto.
Jeden z księży wyparł się ojcostwa. Inny kupił dziecku mieszkanie, ale nie interesuje się nim. Kolejny pojawia się w życiu swojego syna, lecz może odgrywać tylko rolę kumpla, bo już za późno na bycie rodzicem.
Odpowiedź Rydzyka-bo ksiądz ma pokusy jak inni.
pan rydzyk np kocha dostawać nasze podatki
I darowizny od bezdomnych,koperty od emerytów