Niejaka sprawiedliwa napisała, ze wiara i niewiara sa w sercu. Jak moga wiara i niewiara być w mięśniowym narządzie, który jest częścią układu krwionośnego. Niesamowite odkrycie warte Nobla.
Oczywiście to przenośnia. Tak samo jak to, że "złamałeś mi serce", "zawsze będę miał Ciebie w sercu", czy "oddaję Tobie moje serce". Ja wiem, że teraz w szkołach jest tragedia i wiedza jaką tam przekazują jest poniżej wszelkich standardów - ale proszę, nie kompromitujcie swoich nauczycieli już całkowicie.
Wiadomo, ze wszystkie bajki i baśnie to przenośnia.
Mam nadzieję, że jesteś konsekwentny dla tych "bajek" :), bo jak jestem tu od tylu lat na tym forum, to widzę, jak Ci najtwardsi "ateiści" pierwsi biegną ze święconką do kościółka :) Taka "świecka" tradycja :)
Niebo i piekło- wszystko zaczyna się w sercu. Chodzę, nie chodzę- za mało, żeby zrozumieć całość. Wiedzieć, dokąd zmierza Twoje czy moje życie. Nie ma tak, że bez konsekwencji. One są zawsze na końcu. Rób, co robisz i patrz końca. ( taka odpowiedzialność )
U mnie religią jest dobro i potęga ludzkiego umysłu. Nie potrzebuję do tego kościoła, boga i calej tej otoczki. Bez tego wiem co robić.
I co z tego? Taką Twoja wola.Ja też nie chodziłem ale na,, starość" przeszło mi i chodzę
Człowiek się zmienia
Wiarą może przyjść z czasem.Jest darem .Uwierz mi
Zdrowia życzę i rozsądnych decyzji w życiu a będzie dobrze
A ja to na starość wręcz przeciwnie - rozum wziął górę nad abstrakcją.
9;31 możesz jeszcze doświadczyć kolejnej ,,zmiany" tym razem nie abstrakcyjnej jak to określasz.
Ps.Wielu kozaczylo i się zmieniło
Najpierw niech ksieża się nawrócą. Wtedy będzie dobry przykład dla ludzi świeckich.
Ojciec Pio mówił o trzech rzeczach, które są bez sensu:
1. Nie można umyć uszy osłowi.
2. Dolewać wody do morza.
3. Dogadać się z księdzem.
Myślisz, że Bóg będzie rozliczał Ciebie z grzechów księdza?
9;12 miło mi.Pozdrawiam i miłego dnia życzę
oooootoooo wieeeellllka taaaajemnicaaaaa wiaaaryyyy ... złotooooo i doooolaryyyy
Ksiądz namawia do bicia dzieci kablem
Idioci są wszędzie.Na tym forum zapewne też.Niczego to nie zmienia
Do 11;59