:) bez komentarza
Najważniejsza jest nauka. Bajanie już nie przekonuje.
Nauka nie odpowiada na najważniejsze pytania, jakie zadaje sobie ludzkość wszechczasów. Na co Ci wiedzieć , kiedy powstał świat fizyczny i człowiek, skoro żaden naukowiec nie wie, w jakim celu powstało wszystko ,i po co żyjemy. Żaden naukowiec nie zna nawet definicji miłośći. Uczymy się jej od Boga.
11.53 Nawet bajanie, jeśli ma morał jest dobre. Nie na darmo czyta się bajki dzieciom.
11.15 Gościu, pomyliłeś chrześcijaństwo z islamem.
Co po nas zostaje - otóż garść pierwiastków. Żadne drugie życie, żadne niebo, żadna wieczność. Nawóz, jedynie nawóz.
11.15 Nie twierdzę, ze jestem lepsza od Ciebie, być może jest odwrotnie. Ja tylko udowadniam, że zdecydowanie od nas dwojga lepszy jest Jezus. On jest ideałem człowieczeństwa. Mamy za kim iść... Nie ja za Tobą, a Ty za mną. Tylko Słowo Boże, Eucharystia, Tradycja. Jeżeli walczysz- to nie ze mną, nie z grzesznikami. Z nimi poradzi sobie Bóg, na pewno. To do Niego należało pierwsze zdanie: NIECH SIĘ STANIE... i stało się! Do Niego będzie należało ostatnie. Stwórca nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Na razie ostrzega, ale i zapewnia o swojej miłości poprzez Objawienia.
12:30. Skończ już pierdolenie, bo rzygnę. Czy ktoś tobie narzuca, kogo masz w życiu wielbić? To odwal się od innych ludzi i wielb sobie, kogo chcesz - twój problem.
kobieto - dosyć, przeczytaj może jakąś wartościową książkę, a te bajki opowiadaj swoim dzieciom
W zasadzie pytanie powinno brzmieć
Dlaczego ludzie przestali chodzić do kościoła?
Co się takiego wydarzyło że ludzie odwracają się od kleru nie od kościoła i Boga
Księża mający kochanki i kochanków, księża mający dzieci, księża popełniający najcięższą zbrodnię - gwałcący i molestujący dzieci, księża zakochani w luksusie i mamonie - gdyby wierzyli w niebo, piekło - nigdy nie dopuściliby się takich zachowań. Sami nie posiadają wiary, a innym wyznaczają drogę. To samo o siostrzyczkach zakonnych trzeba powiedzieć. "Zakonnice odchodzą po cichu" - warto po tę książkę sięgnąć.
12.28 Dlaczego zredukowałeś się do garstki nawozu? Po co kompleksy? JPII mówił do nas, o skarbie, jaki w sobie nosimy i jakim jesteśmy. Jesteś wielki, bo możesz być kim chcesz: mozesz byc różą albo chwastem. Jak chcesz to bądź zwierzęciem. Ale przecież, ktoś Ciebie chciał, skoro żyjesz. Nie ma drugiego takiego jak Ty, jesteś jedyny, niepowtarzalny i to jest cudowne. Mozesz czynić wielke dzieła dając ludziom pociechę i radość:) Jezus nie umarł nadaremnie za nas i zmartwychwstał!
12:37. Ty też możesz tworzyć wielkie dzieła na miarę twoich możliwości, czyli zająć się zaniedbanym domem i dziećmi zamiast udawać wieszczkę narodową, bo za głupia jesteś, aby mówić ludziom, co mają robić i kiedy.
12.36 Pytanie jest niestosowne. Nie ma czegoś takiego:)
Wystarczy jutro przejść się po kościołach- wczesnym rankiem, do południa, w południe, wieczorem. A każdego dnia rano i wieczorem. Kto się chce odwrócić to się. odwróci. Nikt nikogo nie trzyma na smyczy. O czym my rozmawiamy? Nie widzę sensu. Rób człowieku, co uważasz.I bądź temu wierny. Sumienie podpowie Ci, czy dobrze wybrałeś- poczuciem spełnienia i entuzjazmem albo rozgoryczeniem i beznadzieją
Rzeczywistości czczą paplaniną i nie zmienisz
12.43 Zapatrzyłeś się na jakiegoś grzesznika? Twoja sprawa. Ja takich nie znam. Żyję w realnym świecie i potrafię odróżnić dobro od zła. Współczuję Ci. To musi być straszna męka, życie wśród dziwnych i strasznych potworów. Naprawdę, szczerze współczuję.
12:50. Spieprzaj, nie zaśmiecaj forum swoim schizofrenicznym bełkotem. Za robotę się weź.