Aż mi w pięty weszło :) idź jeszcze do podstawówki ogarnąć czytanie ze zrozumieniem. Mamy demokrację dlatego partia która robi co robi ma mandat większej części głosującego społeczeństwa jeżeli nie jesteś w stanie tego uszanować wprowadź ustrój w którym mniejszość będzie rozdawała karty. No, a teraz pakuj tornister i elo.
bla bla bla wiejski głupek jesteś .... dziękuję, że potwierdziłeś moje obawy :) Ja wiążę nadzieje z Konfederacją ale jak bardzo chcesz to trzymaj się kurczowo swoich omamów. Nie zmienisz jednak faktu, że kierunek dotacji ma cokolwiek wspólnego z tym czy kraj idzie w wiarę czy naukę. Rydzyk to biznesmen a to, że ma jakieś tam święcenia to inna sprawa bo kasa poszła na jego fanaberie a nie na cokolwiek związane z kościołem. TVP ..... związek z religią ..... ty se jaja robisz czy ci głowę amputowali ? Wszystko co wymieniłeś to osobiste starania maluczkich nie związane z wiarą czy religią. Stwierdzasz to co wiemy ale wiążesz to z religią .... tu jest twój ból :)
Złoooooooo
Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. Jak pieniądze szerokim strumieniem płyną na religię, a nie naukę, to co się bardziej rozwija?
Do okraszania tego ulepka słownego epitetami w stylu "głupek" nie ma co się odnosić, świadczą one same o poziomie wysławiania się autora. Eh i te wielokropki. Napisanie kilku zdań zrozumiale i zwięźle niektórych mocno przerasta.
22.32 Może niech szerokim strumieniem płyną do ciebie, wtedy będziesz coś tam mądrzejszy? Masz szansę sie jeszcze rozwinąć, tylko kasy brakuje??:)
Jak masz trochę rozumu to pieniądze płyną, a ciągły rozwój to podstawa. Tego niestety nie wymodlisz choćbyś leżał krzyżem codziennie w kaplicy.
Rozwija się prywatny biznes Rydzyka który nie jest związany z religią. Prościej się nie da.
Ciekawy jestem Twojej głupiej miny 17:34 gdy pewnego pięknego dnia nauka potwierdzi, że jest coś więcej niż tylko "tu i teraz". To już bliżej niż dalej, zapewniam Cię.
19:35. To prawie tak bliżej niż dalej, jak z wyjaśnieniem przyczyn katastrofy smoleńskiej. Antonio od 10 lat powtarza, że do finału działania komisji brakuje mu tylko krok, a kasa na komisję płynie sobie spokojnie dalej. 10 lat, rozumiesz tępoto kościółkowa. Myślę, że ty będziesz tym odkrywcą prawdy o życiu po życiu i cały Ostrowiec oraz okoliczne wsie będą z ciebie dumne.
Obawiam się, że gdyby jakiś dawno umarły autentycznie z grobu powstał i nawet wyśpiewał jak jest po drugiej stronie, bardzo wielu w czerwonym Ostrowcu nie uwierzyłoby w życie pozagrobowe. Co najwyżej komentaż w stylu: jego "twarz brzmi znajomo" i nadal duma z własnej zatwardziałości.
Ewentualnie dodatkowo zarzut, że chodzi taki po mieście, a nie ma aktualnego dowodu tożsamości, więc zamknąć go, niech nie prowokuje.
Coś jak w Ewangelii św. Łukasza 6, 6-11. Żydzi, na ewidentny cud uzdrowienia, reagują: co tam cud, przecież to nielegalne, bo uczynione w szabat.
P
Moim zdaniem księża wikariusze sie zmnieniaja.Powinny co jakies 5lat zmnieniac i proboszczów w naszym mieście również
Chcecie ,,uszczęśliwić"" innych ?
Wielu jest księży Ale mało kapłanów - mądre słowa ktoś napisał
Kapłanów się niszczy bo mówią prawdę i według niej żyją
nie ma żadnej drugiej strony -bajki o niebie i piekle cwany kler zastosował, by ciemnogród sobie podporządkować i udało się - brawo wy
Gdyby o życiu wiecznym, które nazywamy niebem, były tylko baśnie i legendy. Nikt za chrześcijaństwo by nie prześladował i- nikt nie zdecydowałby się oddać życia: apostołowie, ludzie za czasów Nerona i następnych bożków. Teraz też chrześcijanie są najbardziej prześladowani w świecie- aż na śmierć. Niech, ktoś się zastanowi zatem- czy ktoś normalny nie daje żyć z tego powodu, że człowiek nie wadząc lecz spełniając dobre uczynki, wierzy w Boga?
A z drugiej strony, troszcząc się, jak wszyscy, choćby teraz o zdrowie- kto z powodu bajek chciałby oddać życie??? Nikt, za bajki- wielu oddaje po kawałku kazdego dnia, nawet na tym durnym forum:) Bo przecież codziennie ktoś próbuje nam urwać głowę za wiarę.
Proszę wrócić do tytułu wątku. Czy my bijemy po oczach naciąganymi wątkami typu: MARSZ DO NIEBA? Czy nawracamy, straszymy, dyskryminujemy, ubliżamy..
Dobrego dnia i zdrowego, bez względu na poglądy:)
Chrześcijanie nie są prześladowani, a jedynie tracą przywilej narzucania innym swojej sformatowanej woli.
Chrześcijanie potrafią sobie wybaczyć wszystko (spowiedź i pozamiatane) a nie potrafią wybaczać bliźnim.
Mordowanie "niewiernych" nigdy nie było dla kościoła problemem.
Gdyby Chrześcijanie potrafili zgodnie współżyć z innymi systemami wartości (równie dobrymi i godnymi szacunku) przestaliby mówić o prześladowaniu.
Trudno jest zrozumieć, że inni ludzie, mający podobne wartości bez udziału sił nadprzyrodzonych, są równie dobrzy, czasem lepsi.
Łatwiej przypiąć im subiektywną łatkę i oskarżyć o atak na Chrześcijan.
Zamiast "przykazanie nowe daję wam byście się wzajemnie miłowali" czas na "przykazanie nowsze daję wam byście także miłowali obcych", a przynajmniej próbowali zrozumieć, że od dziesiątków tysięcy lat istnieje świat poza kościołem.
W tym świecie nagle pojawili się Chrześcijanie i zaczęli wynosić się ponad innych urządzając im życie.