Razem z owsiaakiem: róbta co chceta!!!
18:27, no właśnie, ale w TVPpis tego nie pokażą.
Co w tym dziwnego 18:21 ? Sakrament dojrzałości chrześcijańskiej do czegoś zobowiązuje.
Wiara przezywa renesans w czasach zarazy.
I dobrze, jeśli ktoś potrzebuje. To zrozumiałe.
Kościół upada jako instytucja urzędnicza. Otwartość dostępu do informacji i publikacji wywołuje taki efekt. Nic się nie ukryje.
Na szczęście wiara może trwać bez kościoła-instytucji.
Może jak pierwotnie trwać w oparciu o kościół-wspólnotę, jaką tworzą wierni.
Świątynie, blichtr, etaty są mniej potrzebne. To tylko demonstracja siły wobec innych wyznań i znaczenie zaanektowanego obszaru.
U nas w Parafii nic takiego nie zauważyłem. Są msze św. spowiedź, sakramenty, działa oświetlenie i ogrzewanie kościoła, choć widać zmiany pod pandemię.
Macie jakiegoś ideologicznego świra (żeby nie powiedzieć pierdolca)!
No jest, jeden z nieprzemakalnej dykty. Ale w końcu dorwiemy padalca;)
Proszę nie rób z forum szamba. Ludzie odchodzą z kościoła przez też takich ich "pomagierów"
19.46
A co ksiądz z prostytutka ma Mszę odpawiać?
Wystarczy, że kasę mu nosisz a on już dalej wie co z nią ma robić. Tylko na ambonie płacze, że nie ma na rachunki. A jakoś samochodu i złotego zegarka nie sprzeda.
18.04. Jeśli miałabym tworzyć wspólnotę z tobą, to mam nadzieje, że przez gruby beton;)
Ja, Gościa 18:04, z Art. o uciążliwych objawach, skazałbym na miesiąc zatkanego nosa.
Ileż optymizmu i wiary zrodziłoby jego wyzdrowienie.
a rydzykowaty nadal doi nas podatników
Gruby beton, to Twoja specjalność ;)
Toruński szaman strzyże równo polskich podatników i śmieje się spasiona gęba ze wszystkich
Jak to mówił młody wikary:
"ludzie to barany, a barany trzeba strzyż".
Kolejny chory wymysł
Dlaczego niby chory wymysł 08:35 ? Właśnie że bardzo dobry po pozwala na świadome przystąpienie do sakramentu dojrzałości chrześcijańskiej. Pomysł bardzo dobry i godny pochwały.