Dlaczego kościół jest obrzydliwy?
https://demotywatory.pl/5043562/Pamietacie-artykuly-o-ksiedzu-ktory-oglosil-pochowanie-640
Pozostaje pytanie, czy kobiety, których płody były bezprawnie przechowywane latami, wyraziły na to zgodę?Polskie prawo jasno mówi, że płody pochodzące z poronień i aborcji powinny być utylizowane niezwłocznie po zabiegu ginekologicznym. Myślę, że Policja łatwo ustaliłaby tożsamość płodów, a i ich matki mogą wnosić pozwy do sądów o zbeszczeszczenie zwłok ich dzieci, zgodnie z teorią Kościoła, że życie człowieka zaczyna się z chwilą poczęcia oraz za złamanie obowiązujących przepisów sanitarnych.
Ale nie wniosą żadnego pozwu.I to będzie wasz problem.
Policja łatwo by ustaliła? Jak niby? Jakby słoiki z płodami miały naklejki z danymi płodu i matki to może by dali radę. A kościół i prolife pokazują gdzie mają godność dzieci choćby wożąc zdjęcia rozszarpanych, skąpanych w krwi płodów po ulicach i stawiając je naprzeciw szkół, by dzieciątka mogły się napatrzeć na coś wartościowego zamiast na jakąś obrzydliwą tęczę.
Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. W każdym szpitalu obowiązują ścisłe procedury i nie jest tak, że nastąpiło samoistne poronienie lub wykonano aborcję i płód ginie w bez wieści. Są dokumentacje lekarskie i dokumentacje przekazania "materiału biologicznego"(w tym części ciała po amputacjach)do spalarni szpitalnych lub spalarni zewnętrznych. Czyli można jednak dotrzeć do dokumentacji, wystarczy tylko determinacja, niestety związana z ponownym przeżywaniem traumy.
Masz trochę racji, ale nie wiemy jak trafiły one do rąk księdza, na pewno nie legalnie i nie sądzę by za wiedzą i zgodą matek. Raczej było - napisaliśmy w szpitalu, że spaliliśmy, ale daliśmy księdzu, bo mówił że potrzebuje do kolekcji. Więc nie da się raczej dociec prawdy. Poza tym żadna matka nie zechce do tego wracać.
Kardynał Stanisław Dziwisz powiedział w Telewizji Trwam, że "przebacza" Polsce i zasugerował, że atak na niego to także atak na papieża Jana Pawła II. Ciekawe, kiedy "Don Stanislao" ogłosi się świętym ?
Przestępca ma prawo wybaczać wymierzającym sprawiedliwość ale też powinien prosić o wybaczenie ofiary.
Poza tym wreszcie wyraźnie puszcza oko, że JPII wiedział o całym smrodzie robionym przez Dziwisza.
Czyli razem brali koperty?
Wątpię. Papież miał dożywotni urząd i nie musiał brać łapówek jak kopertnik Dziwisz.
Facet całkiem stracił twarz tą próbą wmieszania Papieża w swoje przestępstwa.
a pasterka będzie? bo miało nie być...
Wszystko zakazane a tylko wam pasterki brskuje
Najlepiej dać decydować dziecku samemu. Nie chrzcić małych dzieci. Dorosną - niech decydują. Bo wstąpić w szeregi KK łatwo, a wypisać się, to podobno droga przez mękę. Czarni niechętnie pozbywają się owieczek - drodze do wystąpienia z KK tworzą niesamowite przeszkody.
Moje dziecko wychowuję po katolicku i innym nic do tego. Nie będę czekał z przekazywaniem wiary aż dorośnie gościu 18:27.
Dobrze robisz. Ja moje dziecko wychowuję na satanistę i też nie zamierzam czekać.
Czarni znaczy murzyni?