To nie było moje stwierdzenie. Ja tylko stwierdzam fakt, że jedno nie przeczy drugiemu, tak jak nam to próbował wmówić gość z 9:29 dyskredytując Dykte.
Odpowiedź na pytanie zawarte w tytule wątku:
Jak podaje Polska Agencja Prasowa: "Sanepid nie nałoży kary na organizatorów obchodów 29. urodzin Radia Maryja w Toruniu - dowiedziała się PAP. Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny otrzymał wyjaśnienia od organizatorów, z których wynika, że podczas mszy świętej w toruńskim sanktuarium przestrzegano obostrzeń epidemicznych."
Nota bene to fajna procedura, która mogłaby odciążyć system sprawiedliwości. Jeśli np. ktoś zostałby posądzony o morderstwo, mógłby wysłać oświadczenie do prokuratora, że nie popełnił przestępstwa. W ten sposób nie trzeba by angażować sądów.
A spacerowiczów na protestach ścigają.
Czy to jedno i to samo Państwo? Może Toruń należy do Watykanu?
Dzięki tym spacerowiczom PIS znów rośnie w siłę gościu 16:22. Dzisiejszy sondaż to potwierdza. Oby tak dalej, będzie trzecia kadencja ;)
Jak pisowi spadało to jakoś nie byłeś skory do podawania sondaży, do wyborów jeszcze daleko :) A co sądzisz o urodzinach Radia Maryja? Bo to nie wątek o pisie a o tym, co ludziom nie podoba się w kościele.
No, przyznam że nawet mnie zatkało jak to przeczytałem. Ktoś ma jakieś wątpliwości jeszcze co do rozdziału państwa od kościoła oraz bezkarności kleru w pisowskiej Polsce?
Od dawna tak jest - nie wiem czy pamiętacie jak nazwał pierwszą damę czarownicą a jej mąż - św. p. Lech Kaczyński, zwany też Nieustraszonym, nawet nie próbował jej bronić. Ta uległość państwa wobec kościoła jest chora i szkodliwa, także dla kościoła, skoro coraz więcej ludzi się od niego odwraca - muszę więc przyznać tu rację Hołowni, który na ten sam wniosek wpadł na długo przede mną.
Robaczku,jedni odchodzą,inni przychodzą.Bo nikt w kościele na siłę nie trzyma.Kościół da radę,nie wiem jak ty.
W Czechach też tak mówili i praktycznie kościoła nie ma. U nas idzie to w taką samą stronę.
Nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że żyjemy w państwie świeckim dykciarzu.
To jak wyjaśnisz bezkarność Rydzyka wobec świeckiego prawa? Sądzisz, że gdyby np. Lempart zorganizowała urodziny Strajku Kobiet, zaprosiła czołowych polityków PO i Wiosny, bez maseczek, to sanepid byłby równie wyrozumiały? Albo gdybym ja publicznie nazwał pierwszą damę w mediach czarownicą?
Sanepid i tak jest wobec niej wyrozumiały.W państwie totalitarnym (jak nazywa Polskę) po jednym dniu wybryków nikt nie pamiętałby kto to jest lempart.
Jeszcze dwie nie minęły. PIS trzeszczy.
Tylko PO i PSL miały dwie pełne kadencje. Nikt inny.
I chyba nikt tego nie powtórzy...