Do gościa z 7:51 w świecie globalnym do jakiego dąży lewactwo nic nie będzie osobistą sprawą.Niszczenie wszelkiego wsparcia jakim jest rodzina,przyjaźń,wspólna wiara,doprowadza do osłabienia jednostki po to aby łatwiej było nią rządzić.Wmawiają ci że to dla twojego dobra nieprzestrzeganie zasad wiary da ci wolność takie są hasła p.Lempart i p.Owsiaka.Zastanów się w jakim kierunku zmierza świat i czy tobie to naprawdę odpowiada poczytaj na ten temat (jest dużo materiałów).Odnosze się do twojego wpisu ponieważ nie jesteś człowiekiem wulgarnym i masz swoje zdanie choć różne od mojego,ale warte odpowiedzi.
09:12. Gorąco polecam, zamiast dulczeć na forum całymi dniami, zapoznać się z treścią książek :
"SODOMA. Hipokryzja i władza w Watykanie" - Federica Martela. ŚWIATOWY BESTSELER!
" Kościół ma być przezroczysty"- T. Terlikowskiego i Ks. Tadeusza Isakowicza - Zaleskiego - POLSKI BESTSELER!
Jeden warunek - trzeba umieć czytać ze zrozumieniem!
Naprawianie innych warto zacząć od siebie- p. Terlikowski, Tadeuszu Zaleski...Wytykanie palcem nie buduje pokoju. Wystarczy prokuratura. Teraz wy pokażcie prawdziwą świętość. Dajcie nam, prostym ludziom przykład, w jaki sposób wy jesteście przeźroczyści, Czy inni o was tak mówią?
Wymaganie od innych, to słabe. Czas stawiać na wymaganie od samego siebie. nawet Chrystus nie mówił: musisz mnie naśladować lecz jeśli chcesz. Od dziecka" musisz " rodzi chęć sprzeciwu albo chociaż bunt wewnętrzny.
Oj zrobiło się nieprzyjemnie i złośliwie,nie chcę się tłumaczyć z siedzenia na forum,robię to rzadko bo nie jest ono za ciekawe,jednak interesuje mnie co i jak myślą rodacy z mojego miasta.Często słucham wywiadów z Ks. Isakowiczem i z p.Terlikowskim i robię to ze zrozumieniem.Tobie polecam zaznajomić się z życiorysami pozytywnych postaci ze świata kleru,zapewniam cię że są tacy.
Wystarczyło napisać jeden post, a natychmiast jest zbiorowy atak. A może zamiast atakować, należy się zastanowić nad swoim postępowaniem i nad tym, że czasy średniowiecza minęły bezpowrotnie, a mądrzy ludzie patrzą, widzą i oceniają, bo każdy ma takie prawo oraz wymagają, jeśli od nich również się wymaga.
Nie poradzisz nic, ze chrześcijan jest więcej od ciebie. Możesz przeprowadzić się do państwa islamskiego, Izraela...będziesz miał inne zasady. Nie próbuj wynieść się do państwa ateistycznego, bo takowe nie istnieje. Taka ciekawostka. Bardziej uczeni od nas zbadali, ze w historii ludzkości nie stwierdzono istnienia plemienia, CYWILIZACJI CZY narodu w stu procentach ateistycznego. Jeśli ktoś szuka dowodu na istnienie Boga ( przeczytałam w książce Psychologia religii) to jest jeden dowód z wielu. Psychologia mówi, że człowiek jest z natury istota religijną. Szuka przez całe życie Boga albo z jakiegoś powodu przed Nim ucieka. Fajnie to ujął prymas Wyszyński : LUDZIE POSTANOWILI, ZEBY BOGA NIE BYŁO, ALE ON NIE MA OBOWIĄZKU STOSOWAĆ SIĘ DO ICH UCHWAŁ
10:46. "ZWYCIĘŻYŁ, KTO MIŁUJE, KTO ZNIENAWIDZIŁ, TEN PRZEGRAŁ - Kardynał Wyszyński specjalnie dla Ciebie, bo ziejesz jadem od świtu.
Nie ma co szukasz jadu tam, gdzie go nie ma. mam w sobie życzliwość wobec świata:) A, dzięki za piękne słowa, tego cytatu nie znałam, miło mi i serdecznie życzę dobrego dnia:)
Chrześcijanie mają swoje zorganizowane państwo religijne Watykan.
Jeśli nie akceptują róznorodności kulturowych i religijnych Polaków, to maja wybór.
Polska jest neutralna światopogladowo i jest państwem świeckim. Szczególne preferencje katolików nie są zapisane w konstytucji.
Nie mieszajmy państwa i kościoła gdyż te byty są odrębne i ich relację reguluje konkordat.
Państwo nie gnębi katolików czy muzułmanów oraz wyznawców innych religii. Dość łatwo można zawiązać nowy kościół jeśli pojawi się rzesza wyznawców kolejnego monoteistycznego boga. Każdy się zmieści.
Uszanujmy te bogatą paletę bogów .
Bo tylko PiS może chodzić
Nie wpuszczają normalnych ludzi
To po co się pchać
Teraz oprócz połowy Warszawy to jeszcze kościół zamknęli przed wiernymi bo ,, nadczłowiek,, byl kościele ze woja świtą
To masz odpowiedz
W Ostrowcu też cię nie wpuścili biedaczku?
Sam naczelnik państwa pokazuje kto może chodzić a kto nie
Ja obecnie nie rozpaczam z tego powodu
Kościół musi się odciąć od polityki i polityków i rozliczyć afery
no a powiedz mi od kiedy istnieje Polska i co ją zapoczątkowało. Możesz bronić się zapierać nogami a nie zmienisz faktu, że wiara w chrześcijańskiego Boga trzymała ten naród w kupie i nie raz sprawiała, że nadal jesteśmy Polską. Ale co tam ty wiesz swoje :)
Serio? Sądzisz, że początek Polski ma coś wspólnego z chrześcijaństwem?
To jakbyś powiedział, że przed chrześcijaństwem nie było Rzymu.
Wierzenia Słowian są jak wierzenia hinduskie. Bogate, kolorowe, głęboko osadzone w tradycji.
Młodsza religia zabiła je dosłownie mieczem.
Chrześcijaństwo zostało nam skutecznie narzucone prze germańskich sąsiadów.