no to kuzwa glabie skoro nie chcesz isc sprawdzic ile osob chodzi to po jaka cholere opowiadasz ze w twoich mokrych snach tych ludzi w kosciele jest malo ...... jprdl ruszylbys dupe zeby chociaz sprawdzic.
Bardzo niewykształcone słownictwo. Wczesna faza rozwoju artykulacji.
15:09. Zamiast nabijać kabzę proboszczowi, modlę się w domu, bo dbam o swoje zdrowie i wolę co niedziela odłożyć 10 złotych, aby w styczniu wpłacić na WOŚP. Przynajmniej szlachetny cel i służący wszystkim, a nie jakiemuś plebanowi, który planuje zakup nowego samochodu lub letnie wczasy z "kuzynką".
.... serio zostales kiedys zmuszony do rzucenia na tace ?? taka miekka p**da jestes ze jak skrzyzujesz wzrok z ksiedzem to ci miekna kolana i od razu rzucasz kase ??? wez sie nie kompromituj. Dajesz gdzie chcesz ja daje na WOSP mimo ze sporo moich znajomych go nie trawi i mam to gdzies nikt mnie nigdy o to nie atakowal :)
Gościu z godz.16:02 a ile pieniędzy dałeś na Szymusia który niebawem będzie miał operację serca.Pasuje ci tylko jeden "szlachetny" cel jakim jest WOSP.Ciekawi mnie co cię do tej zbiórki przekonuje,że aż odłożyłeś na ten cel 10 zł czy tylko to czerwone malowane serduszko które ci biedne zmarznięte dzieciaki przyklejają na piersi abyś poczuł się wielki. Przecież o samochodach i kuzynkach w tej fundacji też nie masz żadnej wiedzy.
10 zł co niedziela, czyli w sumie ma być 100 zł - jak co rok. Boli? Dobrze, bo ma boleć:)
Gościu z godz.10:08 najbardziej z twojej wypowiedzi uśmieje się p.Owsiak,ale ty jak sądzę nie domyślasz się dlaczego.
Nie ma nagonki na Kościół.
Wprost przeciwnie obecny Papież dąży do wzmocnienia kościoła i oczyszczenia go z fałszywych proroków.
Gdy dokończy swoje wielkie dzieło wreszcie Kościół będzie mógł mówić ludzkim głosem.
Obecnie mało komu chce się słuchać hipokrytów.
Ale czas oczyszczenia nadejdzie i skruszy mury biskupich pałaców.
Owszem jest gościu 14:15. Czym innym jest krytykowanie czynów zabronionych takich jak pedofilia, a zupełnie czymś innym bezpardonowy atak na Kościoły, symbole religijne i wierzących ludzi przez lewactwo pod przewodnictwem niejakiej Lempart. Trzeba odróżnić te dwie sprawy.
Felka, jesteś jedną z osób, które walnie przyczyniły się do zrażenia ludzi do Kościoła Katolickiego swoją aktywną działalnością na forum i jesteś ostatnią osobą, która ma prawo wypowiadać się na temat szlachetności ludzi Kościoła oraz do agitowania przeciwko "lewakom". Dotarło, czy powtórzyć?
15:25, a może inaczej odczytaj ową "szlachetność", choćby w duchu Mt 10, 34-36 (nie zacytuję, bo 'szukajcie, a znajdziecie') i koleje zdania.
P
Żeby szukać, trzeba być zainteresowanym, a mnie żadne bajki nie interesują, to nie rób sobie nadziei. Koniec kościoła jest nieunikniony i musisz się z tym pogodzić czy ci się podoba czy nie. Zachęcam do podjęcia uczciwej pracy, jak inni.
Koniec Kościoła ? Na pewno nie za Twojego żywota 16:10.
16:10, niby bajki cię nie interesują, a bajki opowiadasz...to jak to jest?
Nie jestem żadna Felka gościu 15:25. Zafiksowałeś się na jednej osobie i dlatego masz problem z dostrzeżeniem realnej rzeczywistości i faktów. To jednak Twój problem, nie mój.
Koniec sekty NEO jest już faktem! Świat się zmienia, coraz trudniej o jelenia i naiwnych sponsorów.
Nie znam żadnej sekty Neo gościu 16:43 więc średnio mnie to interesuje. To Twoje zmartwienie jak widzę bo ciągle o tym piszesz.
"Lewactwo" chce jedynie przestrzegania konkordatu i zasady świeckiego państwa.
Wszystkich obywateli dotyczy prawo stanowione i zasady moralne a katolików dodatkowo, dobrowolnie i na ich własne życzenie "prawa boskie" zwane dla zmyłki "prawem naturalnym".
To ich dodatkowe zobowiązanie wewnątrz wspólnoty, jaką stanowią.
Wszelkie próby objęcia tymi dobrowolnymi ograniczeniami innych osób nie należących do wspólnoty sąpatologią, którą słusznie "lewactwo" czytaj normalni nie-katolicy zwalczają.
Nie może nikt swoich prywatnych poglądów narzucać obywatelom świeckiego państwa.
Niestety wielu katolików chce po misjonarsku "uszczęśliwić" cały naród i próby ograniczenia tej misji nazywają fałszywie atakiem na nich.