Ksiądz ma też taki wybór i sporo z nich z niego korzysta więc nie masz racji. Zakładasz, że taki ksiądz molestowanie dziecka potraktuje jako mniejsze zło nóż sypianie nielegalnie z kobietą. Złą tezę postawiłeś, stąd i bzdurne wnioski. Coraz bardziej za to uświadamiasz mi, że sam możesz mieć takie skłonności.
Ja nie zakładam, tak to właśnie wygląda i każdy, kto siedzi w temacie ci to potwierdzi - gwałciciel nie gwałci dlatego, że urodził się gwałcicielem, ale że nie może inaczej rozładować frustracji seksualnej (najczęściej). Wyjaśnij, co to za wybór, z którego korzysta wielu księży, bo nie rozumiem. A co do skłonności to nie będę komentował - z nas dwóch to ty bronisz pedofili i umniejszasz skalę tego problemu. Nie dyskutujemy tu o twoich preferencjach seksualnych, bo mnie one nie interesują, ale o zaskakująco licznych księżach-gwałcicielach. Jakoś niewiele przypadków, zauważ, zgłaszają dorosłe kobiety. Dziwnym trafem ofiarami ksieży są głównie dzieci. Jeśli nie wynika to z celibatu, ich samotności, zgorzknienia, braku możliwości wyboru innej drogi życiowej, to wskaż inną przyczynę. Niech zgadnę - nagonka na kościół? Tylko w tym roku masz 2 przypadki w Ostrowcu i okolicach - pokaż mi 2 nauczycieli pedofilów lub dwóch elektryków pedofilów wykrytych ostatnio u nas.
Łukaszku,daj spokój bo do nieba nie pójdziesz.
Nikt z nas nie pójdzie :) Ale nie o tym jest ten wątek, nie zaśmiecaj, bo to grzech, który cię oddala od królestwa fioletowego czy jak je tam nazywają.
Dziękuję za rzeczowy komentarz, czekam cierpliwie i to faktycznie popłaca - kościół umiera na moich oczach. Jest jak foliarz, który neguje objawy choroby i odmawia przyjęcia lekarstwa, bo go jeszcze zabije, więc nie leży jeszcze w szpitalu, udaje że wszystko dobrze. Ale wszyscy widza, że pluje krwią i robi pod siebie, tyle że z uprzejmości - jak ten z 23:27 - odwracają wzrok i udają, że nie widzą wycieńczonego chorobą starca.
Cieszę się tak jak można się cieszyć patrząc na zdychającą hienę - niby satysfakcja jest, ale nie skaczę z radosci.
To jak z kwestią praworządności w Unii. Komu zarzuci niepraworządność temu będzie odebrane.
I ten uznaniowy system nie podoba się PISowi.
A w kościele na kolanach.
Czy wstają z kolan? Już nie wiem.
Książka Frederica Martela "SODOMA. HIPOKRYZJA I WŁADZA W WATYKANIE" jest już dostępna na ostrowieckim rynku księgarskim. Właśnie jestem w trakcie jej czytania i muszę stwierdzić, że tak samo wciąga, jak bulwersuje. Polecam każdemu mądremu katolikowi. Nic już nie będzie takie, jak dawniej.
Bo nikt w dupę pedofilom nie będzie się dał dumać. Chyba, że PiS.
Pewnie, że nie, 00:56.
PiS, przede wszystkim, nie daje dymać Polaków z pieniędzy, własności i tożsamości przez lokalną i bruksreską michnikowszczyznę.
00:20, można też przeczytać "LAWENDOWA MAFIA z papieżami i biskupami przeciwko homoklikom w Kościele" ks. Dariusza Oko.
P
PIS daje się dymać w Brukseli jedynie na orgiach.
Na kilkuletni 'ból głowy żony' jest alternatywa (znane): nie da ci ojciec, nie da ci matka tego, co może dać sąsiadka.
Ale wówczas grzech - podwójny, tylko żona niewinna.