Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

Uciekasz przed odpowiedzią jak proboszcz Józef przed sprawiedliwością :) Ale rozumiem. Jeśli złożysz zeznania, skażesz na wieczne potępienie wiele dusz, które odejdą od kościoła. A życie doczesne jest mniej ważne niż wieczne. Więc innej decyzji jak chronić pedofila podjąć nie możesz :)

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2146

Odp.: Dlaczego ludzie odchodzą z Kościoła?

21:41, znów konfabulujesz i zapominasz o znaczeniu słowa 'żadna', bo w społeczniści KK nie tylko wśród duchownych występuje pedofilia. Zresztą, w każdej innej społeczności również występuje.

Ale Ty, OSZCZERCO, widzisz wyłącznie to, co chcesz widzieć, a właściwie to, co Twoja OSZCZERCZA natura Ci nakazuje.

P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jest różnica - inne społeczności nie chronią swoich pedofili, nie przenoszą między parafiami, nie udają, że nigdy nie słyszeli o takich przypadkach, nie zastraszają wspólnymi siłami ofiar, a przede wszystkim nie są skazane na pedofilię, by móc zaspokoić się seksualnie. To nie tak, że odsetek pedofili wśród ksieży jest większy - po prostu oni a) mają większy kontakt z dziećmi niż np. budowlańcy, b) nie mają szans inaczej uprawiać seksu z powodu celibatu. Żadna inna grupa zawodowa nie ma celibatu -tylko księża. Nawet teoretycznie hetero księża będą gwałcić dzieci, bo nie mają wyjścia. Dorosła kobieta wygada a dziecko, zwłaszcza jak się je nastraszy, już nie.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

23:35, to po części prawda, ale dla mnie bardziej znaczący jest Twój moralny 'Nelson', że jakoby nie ujawnię księdza pedofila, bo jak się inni wierni o nim dowiedzą, to przeze mnie odejdą z Kościoła i będą skazani na wieczne potępienie, a ja za ich los będę odpowiadał również tym samym.

Klasyka OSZCZERCY-OSKARŻYCIELA.

Chciałoby się rzec: tu nie Ogród Oliwny. A ponieważ tutaj Twój przeciwnik jest nieskończenie słabszy, to - apage satanas!

P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2149

Co ma celibat do pedofilii ? Puknij się w ten pusty łeb. Idąc twoim tokiem myślenia każdy facet nie żyjący w związku byłby pedofilem.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2148

Oj dykta, masz strasznie zryty mózg. Piszesz bzdury.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gościu z 23:51, a myślisz że w więzieniu cwelenie i seks homoseksualny ogólnie to dlatego, że wyłącznie homoseksualiści popełniają przestępstwa i trafiają do więzień? Nie, po prostu nie mają innego sposobu na rozładowanie napięcia. Jak tylko wychodzą z więzienia, przestawiają się na kobiety. Podobnie byłoby z księżmi - pozwólmy im jawnie uprawiać seks a skandale pedofilskie ucichną. Tyle krzyczycie o tym, że coś jest sprzeczne z naturą - pokażcie mi rzecz bardziej sprzeczną z naturą niż przymusowy celibat. Wśród zwierząt można zaobserować go tylko w zoo, co jest jedną z najgorszych tortur dla nich.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

10:52, w przypadku księży mieszasz pedofilię z homoseksualnością i niemalże wykluczasz (chć "nielegalne") hetero.

Słowem znowu błądzisz.

Apage!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie mieszam, pokazuję tylko mechanizm wymuszający pewne zachowania, jeśli to dla ciebie zbyt skomplikowane to odłóż łacinę a zacznij się uczyć logiki, która bardziej ci się w życiu przyda.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A co do moralnego "nelsona" jak to nazwałeś - ucieczka przed odpowiedzią to nie ucieczka przed nelsonem :) W tym kościele katolickim ciągle przed czymś uciekacie. Bo jak nie patrzycie na problem to nagle on przestaje istnieć.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2167

Co Ty porównujesz więzienie do Kościoła ? No mówię, że masz zryty beret. Każdy ksiądz jest wolnym człowiekiem i jeśli nie może sobie poradzić z celibatem to zawsze może znaleźć sobie kobietę, nie musi do takich celów wykorzystywać dzieci. Normalny, zdrowy człowiek nie ma takich ciągotek, i żaden celibat tego nie zmieni. Piszesz więc bzdury. Poza tym z celibatu można zrezygnować i wielu tak zrobiło.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Cały czas masz problemy z rozumieniem. Pokazuję mechanizmy, nie porównuję. Czy jak napiszę że w więzieniu jest powietrze i w kościele jest powietrze to też uznasz, że je porównuję? Stwierdzam tylko fakty, nic więcej. "Normalny, zdrowy człowiek nie ma takich ciągotek," - założysz się, że jeśli trafisz do więzienia, to z własnej lub wbrew swojej woli zadowolisz wielu mężczyzn, którzy nie będą pytać, czy jesteś normalny, co najwyżej czy zdrowy? A z celibatu można zrezygnować, ale razem z bycia księdzem - ale taki ksiądz nie ma zawodu, rodziny, nie przeżyje poza kościołem, skoro jedyne co potrafi to kazania głosić.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

https://streamable.com/6z9wxb jak konar płonie to majty w dół :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Uznaję to za kapitulację i dziękuję za dyskusję :)

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2181

Raczej Ty masz problemy i to nie tylko z rozumieniem. To, co pokazujesz nijak ma się do rzeczywistości. Nie ma takiej siły, żeby zmusiła mnie do molestowania dziecka, nawet gdybym musiał żyć w celibacie. Takie rzeczy mogą robić tylko ludzie, chorzy i bez znaczenia jest jaką profesją się zajmują. Potrafisz to zrozumieć, czy dalej będziesz na swoją modłę dopasowywał rzeczywistość ? Co do więzień, idę o zakład, że jeśli nie byłoby w nim homoseksualistów to i nikt nikogo nie musiałby zadowalać. Normalny, zdrowy chłop nawet w więzieniu nie ruszy drugiego. Jeśli myślisz inaczej to znaczy, że sam masz takie ciągoty i tyle.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ty może nie.. Ale tak się składa, że mam dostęp do dokumentacji wielu spraw tego typu popełnionych przez "normalnych" ludzi, którzy twierdzili, że sami nie wiedzą co w nich wstąpiło. Ojcowie, mężowie, zwykli heteroseksualni obywatele nawet bez mandatu za prędkosć. Po prostu pojawiła się okazja i skorzystali. Nie musisz żyć w celibacie? Więc nie wiesz jak byś się zachował. Możesz też zapewniać, że nawet w największym głodzie nie zjadłbyś drugiego człowieka. Bo nigdy nie byłeś naprawdę głodny, wiec gówno wiesz. "Normalny, zdrowy chłop nawet w więzieniu nie ruszy drugiego" - nawet mi się nie chce pytać - a skąd ty to możesz wiedzieć? Znasz kogokolwiek kto był w więzieniu? Widać z seriali tylko. To jest dopiero świetne miejsce do obserwowania prawdziwej ludzkiej natury.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie pogrążaj się, tłumaczą się w ten sposób bo taką przyjęli linię obrony. Nie wiem jak Tobie, ale mnie na widok faceta nie staje i nie ma takiej opcji żeby było inaczej. Nie mówiąc już o dzieciach. Tylko ktoś, kto ma jakieś zaburzenia może coś takiego zrobić. Piszesz takie bzdury, że aż człowieka przeraża. Co to znaczy "skorzystali z okazji" ? Co do celibatu, teraz nie muszę w nim żyć ale był czas, że żyłem z własnego wyboru czekając na tą jedyną i jakoś nie przyszło mi do głowy żeby podniecać się facetami, czy nie daj Boże dziećmi. Tylko totalnie spaczony umysł może wpaść na coś takiego. Może Ty masz takie skłonności skoro ciągle o tym piszesz i próbujesz takie czyny usprawiedliwiać w idiotyczny sposób ?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie przypadkiem wielu pedofili zostało kiedyś skrzywdzonych w przeszłości, gdybyś więc trafił na miłego księdza jako ministrant, to może potem by ci się spodobało później i zamiast na idealnego kobietę czekałbyś na idealnego, niemego chłopca, który nie wygada. Co do tego że czekałeś na tę jedyną, dla której żyłeś w czystości, nie licząc własnej ręki - ale wiedziałeś, że masz wybór. Że jeśli znudzi ci się czekanie, pójdziesz do baru i znajdziesz jakąś chetną. Ksiądz takiego wyboru nie ma, bo zostanie rozpoznany. On musi po kryjomu, tak by nikt nie wygadał. To ogromna różnica. A co do "skorzystali z okazji" - nie wiem, ja tylko cytuję zeznania winnych i skazanych, co pewnie też wcześniej zapewniali na jakimś forum, jacy są święci i praworządni. To nie są niestety moje wymysły ale fakty. Mnie nie uwierzysz, ale zapytaj policjanta, byłego więźnia, prawnika, jeśli kiedykolwiek poznasz kogoś takeigo. Każdy z nich potwierdzi moje słowa, ale raczej nie bez wódki.

Gość_Państwo-z-dykty
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 114115117119120 ... 448449450451
Przejdź do strony nr
539 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -