20:36. Artykuł jakich wiele, ale komentarze pod artykułem - bezcenne. Warto się z nimi zapoznać.
Hołownia ostatnio publicznie skarżył się, ze musiał wymusić na księdzu Komunię. To może jest u niektórych tęsknota za sakramentami. czy może raczej zapowiedź, jak mnie wybierzecie, to sobie porządzę, i mogę wszystko? Dla mnie to jakiś pajac, następny pajac po Tusku:(
Ale ma poparcie, 21:21.
Dopiero po czynach poznasz człowieka, bo póki co, jedynie nawijał makaron na uszy. Także z Prokopem.
P
Nie siej defetyzmu. Nie odchodzą, wręcz przeciwnie, nawet wątpiący się przekonali i wracają.
Ja też widzę że u nas w kościele więcej ludzi. Przychodzą bo dojrzeli a nie z przyzwyczajenia czy obowiązku .
To nie są bzdury
Gość 8:01 ma rację.
Napiszcie koniecznie w których kościołach, bo jak wiecie jest epidemia i limit chyba 7 osób na metr kwadratowy, żeby policja mogła sprawdzić.
1 osoba na 15m kwadratowych. Ale nie ma sztucznego tłoku .Bo nie ma tych co szli z przymusu czyli rodziców dzieci komunijnych ciągle spoglądających na zegarek, tych w nowym futrze rozglądających się czy wszyscy na pewno widzą jak dobrze leży, tych co szli bo chodzili zawsze ale po co to już za bardzo nie wiedzieli. A teraz po ludziach widać jakieś wzruszenie, zadumę rozmodlenie.
To skoro tak niewielu jest prawdziwych katolików, to powinniśmy zreezygnować z finansowania tej instytucji przez wszystkich podatników. Niech płacą tylko osoby które korzystają z tego przybytku.
Czyli jest mniej, ale tak naprawdę więcej.
Dość filozoficznie ,ale fenomenalnie trafiłeś, Mniej ilościowo ale więcej jakościowo. A co do finansowania to proś boga żebyś to ty z niego nie musiał korzystać .Bo twój sarkazm może Ci z czasem wyjść na twarz .A wtedy pokrzywi gębę, pomiesza rozum(jeśli go coś zostanie)i wtedy z trzęsącymi portkami przylecisz pod kościół, jak nic.