a tobie w swięta robić sie chce? pierwszy listopad jest zeby krewnym na cmentarzu świeczke zapalić a nie latać jak małpa po sklepach. Święta są od tego żeby zająć się sobą i rodziną i każdy ma do tego prawo a nie będą robić dla jednego hrabiego bo ma dziś ochote zrobic zakupy. Proponuje sie zastanowic nad sobą zanim sie zacznie glupoty wypisywac na forum publicznym. Za mądry to ty nie jesteś i jakiś słabo ogarnięty.
nie chce sie im robić mnie tez by sie nie chciało za takie pieniądze iść i siedzieć dla kilku oszołomów którym wiecznie mało zakupów i żarcia.
A dlaczego McDonals był czynny we Wszystkich Świetych. Chyba ze mi sie zdawało ale przejazdzajac widziałem ludzi w srodku.
Może to nie najlepsze źródło nie mniej
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dni_wolne_od_pracy_w_Polsce
To z zakazem pracy to pryszcz okazuję się ,że należy się wolne za święto przypadające w dzień i tak wolny czyli sobotę choć kto wie może uznają nasi mędrcy z trybunału ,że również za wolną niedziele też będzie dzień wolny skoro przypada na nią święto :) ale co się dziwić wszak ich praca jest opłacona za miesiąc a nie za posiedzenie więc im mniej pracy tym lepiej wszak kasa ta sama ale to już raczej na inną bajkę początek .
Oczywiście, że praca ma być opłacana miesięcznie.