idz na pod cmentarz tam dzis zrobisz zakupy
:/ bez przesadny! wolny dzień a nawet nie można się wybrać z rodziną na zakupy!
narzekają, że sprzedaż w tym roku słaba a przy byle okazji zamykają...
bez komentarza!!!!!!!!!!!
a ty czemu nie jesteś dziś w pracy ?!
Za późno wstałeś do 5 było czynne :P .
A ja jestem dzisiaj w pracy niestety.
A zaglądałeś do kalendarza?
Ale raczej w każdym polskim kalendarzu jest zapisane, jaki mamy dziś dzień.
nie każdy musi siedzieć w sklepie za ladą bądź w tesco za kasą by taki oszą jak ty mógł iść na spacer do tesco jakby nie było na to parku
jest dzień wolny od pracy zapisany w kodeksie pracy. choć w niektorych sprawach ten kodeks jest stosowany...
Spacer po parku w taka pogode? tez bym se poszedl do tesco
burzum a ty masz rodzinę???
brakło ci szynki gwiazdo jest 1 listopada ludzie chcieli by spędzić rodzinny dzień
Bezczelność.Wymagać tego ,aby tesco było otwarte w swięto.Szacunku trochę dla innych i siebie samego założycielu wątku.
nie którzy klienci myślą ze im wszystko wolno a sprzedawca jest nikim i nic mu nie przysługuje nawet wolne w święto a czym on jest gorszy od klienta. Jak dla mnie to powinny być supermarkety w niedziele po zamykane bo ludzie tez chcą odpocząć jedyny dzień w tygodniu wolny kiedy maja większości a prywatne sklepiki jak tam chcą tylko ze wtedy pracodawca musi pracować a nie zwykły pracownik jedynie inwestycje otwarte jak stacje itd
Ustawowo wolna jest sobota i niedziela również ;-)
Kodeks pracy sie kłania ;p
W myśl kodeksu pracy, dniami wolnymi od pracy są niedziele i święta określone w przepisach o dniach wolnych od pracy. Za pracę w niedzielę i święto uważa się pracę wykonywaną między godziną 6.00 w tym dniu a godziną 6.00 w dniu następnym. Pracodawca może jednak wyznaczyć inną godzinę.
W sytuacjach określonych prawem, pracodawca może wymagać, aby pracownicy jego firmy przepracowali niedzielę albo inny dzień wolny od pracy. W placówkach handlowych praca w święta jest niedozwolona, przy czym zakaz ten stosuje się również wtedy, kiedy święto przypada w niedzielę. Jeśli chodzi o niedziele nieświąteczne, praca w placówkach handlowych jest dozwolona, o ile jest to wykonywanie prac koniecznych ze względu na ich użyteczność społeczną i codzienne potrzeby ludności.