podziękujcie PiS, a kłamstwa ministra oświaty są powalające i ten sztuczny uśmiech
Religia nie jest obowiązkowa.
a chcesz mieć silne państwo gdzie ludzie coś znaczą czy żeby Twoje dzieci rwały bawełnę?
Niech się przyzwyczajają, w przyszłym roku nauka w szkołach średnich będzie do 20.
Niech pan polikwiduje jeszcze parę podstawówek to będą lekcje do 22
Co to ma do rzeczy 20:57, że w liceum do 20 będą się uczyć, bo kumulacja roczników będzie?
Zlikwidowano szkoły w których ledwo powstawała jedną klasa i w zasadzie na terenie miasta to tylko 11, bo tamte to obrzeże. Za to jest katolicka podstawówka. Doszukujcie się problemu nie w tym źródle.
Paranoik z 05:29 cały czas na posterunku.
Chyba ty jesteś tym paranoikiem, bo nie znając realiów atakujesz gościa, który wie co pisze.
AAA,sam siebie broni paranoik.
Bez przesady. Mój ma do 16, ale idzie później, a nie siedzi od 7 rano. Ma tak tylko raz w tygodniu. Ja też jako gówniak miałam popołudniowe lekcję w 2 klasie szkoły podstawowej i żyję. Nie róbcie z dzieci sierot życiowych.
Elementy(!!!) duwizmianowości( Nie dwuzmianowość), pojawiają się w podstawówkach, ponieważ dużo jest klas 4( 6 i 7 latki którzy musieli iść wtedy do 1 klasy, jak zadecydowała partia rządząca wówaczas PO). Od przyszłego roku szkolnego nie będzie juz elementów dwuzmianowości, bo klas I, II i III aktualnie jest jak na lekarstwo. Dla przykładu w jednej z ostrowieckich szkół w poprzkednim roku szkolnym klas III było 6 oddziałów, a w tym roku szkolnym jest już tylko 2 oddziały (!!). Tendencje na kolejne lata są malejące ( przerażające, ze w Ostrowcu tak mało dzieci się rodzi)!!! Oby nie doszło do tego, że kolejna szkole podstawowa będzie trzeba zamykać, bo nie będzie dzieci. Szkoły są duże, budowane w latach, kiedy w Ostrowcu mieszkało bardzo duzo ludzi i kazda z rodzin miała po parę dzieci, niestety czasy się zmieniły i teraz jest dużo bezdzietnych, singli itp. Moda na dużą rodzinę odeszła do lamusa.
My nie robimy, sieroty życiowe robi z nich deforma oświaty.
No właśnie widać jaką deformę mózgową zrobiła ci oswiata którą tak popierasz poranny paranoiku.
Zlikwidować religię w szkole i 2 godz odejdzie
Religia jest obowiązkowa?
Słuchaj karynka, mój brajanek i dzesika maja zajęcia od 11 do 16 raz w tygodniu. Skandal. Seba jeszcze nie wie, ale jak się dowie to znów na piwo nie pójdzie i będzie zły.
Proponuję żeby w gimnazjum nr 1 była podstawówka tak jak była kiedyś
Żeby mama lub tata mieli czas ugotować obiad zanim dziecko wróci do domu