A jego imię czterdzieści i cztery.
@Wykluczony - przecież potencjalny elektorat Slon'a i twój to dwie różne bajki... Od zawsze stronnictwa narodowe i lewica stały na dwóch biegunach sceny politycznej. Nie tylko nie współpracowały ze sobą, ale wręcz zwalczały się.
Ostatnimi czasy rzeczywiście ruchy narodowe aktywizują się. Zazwyczaj działo się tak w okresach niezadowolenia społeczeństwa z władzy, kiedy radykalne rozwiązania (z prawa i z lewa)wydają się nieść proste rozwiązania skomplikowanych problemów. NA tej fali i Slon stara się coś ugrać.
Tomm litości, jestem liberalnym konserwatystą i jeżeli nawet czuję pewną sympatię do narodowców (częściowo zresztą wiążącą się z historią obozu narodowego) za ich ideowość, to nie jestem i nie będę endekiem. Poza tym nie mam zamiaru niczego ugrać, bo nie jestem politykiem.
Tak Wykluczony, chcemy "zdewualizować" (cokolwiek by to nie miało znaczyć) Twoją osobę. Na czele tej krucjaty przeciwko wzrastającej sile politycznej Ostrowca - Wykluczonemu stoję ja - Słoń, czyli "spalony osobnik swoją przeszłością"
Nie ja Ciebie atakuje,na dziś potrzebne są zmiany.Jestem socjalistą,to że nie ma dziś parti socjalistycznej bez korzeni PZPR,mam własnie za zle działaczom Solidarnosci ,partiom pro-solidarnosciowym ze prowadzily wojeneczki już w sejmie kontraktowym ,potem rozwiązny sejm przez L.W. zwyciestwo komunistów.Zwyciestwo AWS nic partie prawicowe nie zrobiły aby zatrzymac rozwoj post-komuny nie zakazały działalnosci dygnitarzom PZPR-owcom.Dziś nalezy ich demaskowac np. w Ostrowcu byli postkomunisci i ich pociotki sa od lewa do prawa TOS,PO,SLD kto jest temu winny ze nie ma prawdziwej lewicy. Ja winię partie prawicowe,którym na rękę taki stan.
Ja tez ubolewam nad tym ,ze obecnie nie ma prawdziwej lewicy....Ehhh.
Chyba bede musiala zaczac jesc kawior aby dostosowac sie do dzisiejszych partii socjalistycznych ;)
Wykluczony, jak zawsze bajdurzysz od rzeczy, Nie jestem zadnym urzednikiem, wiec kitu nie wciskaj. A jak napiszesz cos sensownego to na pewno zauwaze. Poki co sie na to nie zanosi.
Pismen nigdzie nie napisałem że jesteś urzędnikiem ,broniłeś,bronisz racji urzędniczych czyli urzędow,Prezydenta ,Starosty,ludzi związanych z obozem władzy. A co do Ciebie uważam że jesteś tą osobą która w młodosci nauczyła mnie i naszych kolegow gry w brydża.