I jeszcze, żeby sprawa była jasna, to ten ten - według ciebie - niegodny pochówku w kryptach walczył na tej Ukrainie z wojskami Chmielnickiego ( podczas tzw. powstania Chmielnickiego), które, cyt.: "obcinały swym ofiarom ręce i nogi, a kadłuby rzucano na drogę. Innych grzebano żywcem [...] kobietom ciężarnym rozpruwano brzuchy.[Kozacy wieszali niemowlęta na piersiach matek [...]"
A po świecku to jak to będzie?
Dlaczego?
Może odpisać ktoś "neutralny" PROSZĘ
Chcesz po świecku...proszę bardzo. Pytasz "Dlaczego...?"
By oddać chociażby cześć tym, których zawierucha wojenna oderwała od żony, czy męża, dzieci , rodziców, od ławek szkolnych, od pracy...tak wielu zabrała życie na skutek działalności tumanów (od " otumanienia) owładniętych zbrodniczą ideologią (ideoligia to wytwór myśli ludzkiej bez odniesienia do Absolutu).
No sprawa jasna obłudnico NIE ZABIJAJ ilu Ukraińców wymordował Jarema i to w imię Pana Boga ta sama wiara słowianie
Ty przykazania nie rozumiesz NIE ZABIJAJ śmieszna katoliczko tfu
Jest wojna to się zabija, ktoś napisał, kiedyś, gdyby nie wojny nie byłoby rozwoju cywilizacji, gdyby nie wojny na bliskim wschodzie, nie klepalbys w tani smartfon
A nie można by świętować zakończenia wojny i jednocześnie upamiętniać ofiar? Dla mnie było by to jakieś bardziej oczywiste
Żeby można było świętować zakończrnie ktoś (ofiary napaści) musiał wpierw w duchu braku bałwochwalstawa nie chcieć klękać przed najeźdźcą/ agresorem/kimś, kto chciał by klęknąć i oddać mu hołd.
Klęka się tylko przed Bogiem....nigdy ze strachu przed drugim człowiekiem, jako bałwochwalca.
Przecież już nie chrystianizują na siłę Europy. Nie zabijają i nie palą żywcem.
Nie do wiary fela pisze nowy DEKALOG czyli miałaś na myśli siebie pisząc wcześniej o ludziach ponad Panem Bogiem tfu
Plujesz ? Wiedz, że ...:
"Pan Bóg otworzył Mi ucho,
a Ja się nie oparłem
ani się cofnąłem.
Podałem grzbiet mój bijącym
i policzki moje rwącym Mi brodę.
Nie zasłoniłem mojej twarzy
przed zniewagami i opluciem.
Pan Bóg Mnie wspomaga,
dlatego jestem nieczuły na obelgi,
dlatego uczyniłem twarz moją jak głaz
i wiem, że wstydu nie doznam.