Witaj Magilla.
Kto dobrze obstawia - wygrywa. Z pewnością "wtopy" byś nie zaliczył. Możesz stawiać w ciemno, gdyż, tak jak pisałam, Bóg stopniowo oswaja mnie z coraz poważniejszymi doświadczeniami ..ciągle podnosi mi poprzeczkę. Dzięki temu, nawiele jestem już przygotowana. Tak "zaprawę", jak i "poligon" w realu miałam konkretny i zaliczony. Prawdą, zweryfikowaną przez doświadczenie jest to, co mówi św. Paweł, że "moc w słabości się doskonali." Tak... jestem mocniejsza przez moje trudne doświadczenia i chwalę Boga za jego mądrość i za to, że jest dżentelmenem...nic na siłę...CHCESZ doświadczyć miłości Boga, nie oglądaj się do tyłu...idź za Jego głosem, a jak mówią Pisma: "Oto Ja jestem z wami aż do końca świata." Jeśli CHCESZ.... bo możesz też i nie CHCIEĆ. W moim przypadku zawsze był i doświadczałam Jego opieki i miłości... także, a może przede wszystkim, w trudnych faktach.
Teraz odpowiadając na Twoje pytanie...
Pisząc o realnej krzywdzie wyrządzonej człowiekowi/ mieszkańcom w kontekście zniesławienia, możesz mieć na uwadze to, że niektórzy ( tu: władni w tym mieście), sami, swoimi czynami ściągnąć mogli na siebie złą sławę/okryć się niesławą w ocenie pokrzywdzonej tak jednostki, jak i ogółu.
Twojego osobistego poczucia krzywdy w kontekście zniesławienia nie upatruję w tym pytaniu. Wydaje mi się, iż bardziej pragniesz w swoich działaniach ekspiacji ze strony krzywdzicieli...by sprawiedliwości, nie tyle ludzkiej, co przede wszystkim Bożej, a przez nią dopiero - i ziemskiej, stało się zadość. Rozumiem, że dajesz "zniesławionym" czas. Czy odliczasz też jednak im i minuty ? Sam wiesz. :))
Pozdrawiam.
Jeśli ktoś nie miał do tej pory kontaktu z osobą chorą na schizofrenię paranoidalną, to niech się uczy na wpisie z godziny 18:38. Biedna kobieta.
Biedny to jesteś Ty skoro nic nie zrozumiałeś z wpisu Felice123. Cóż, nie każdy musi być inteligentny.
Oczywiście post z 18.38 był mój. Tylko potwierdzam, choć zapewne i tak to wiesz. :))
Ja domyślam się kto to jest....wiesz, tak już dzieje się w moim życiu, że mając oczy i uszy nastawione na odbiór odpowiednich bodźców i rozum, który traktuję jako talent, który mam pomnażać na chwałę Bożą, Bóg wiele rzeczy daje mi poznać, rozpoznać, wyłapać, przesiać....itp. Czy potrzeba mi tu pewności....co do gościa od "jaszczura" ? Wątpię. Napisałam kiedyś, że spotkanie z nim mogłoby zakończyć się niekoniecznie dobrze dla jego butów, gdyż mogłoby mi się najzwyczajniej w świecie zebrać na wymioty. Niech tak zostanie....ten 1% niepewności, dzięki któremu moja treść żołądkowa pozostanie na swoim miejscu.
Pozdrawiam :))
Po przeczytaniu 18 postów w 100% popieram i zgadzam się z założycielem tego wątku. Kłótnie, nienawiść, ubliżanie jeden drugiemu, brak merytorycznej dyskusji i.t.d, i.t.d.Można odnieść wrażenie, jak by banda niedorozwiniętych gnojków opanowała to forum. A kiedyś było tak przyjemnie.
fela niestety w twoim przypadku rozum to nie talent a belka w oku
Fela to kwintesencja inteligencji na tym Forum, w odróżnieniu od ciebie i tobie podobnym drwalom.
Na tym Forum działa taka sama prowokacyjna lewacka .... jak na marszach LGBT. Najpierw prowokują normalnych ludzi w sposób ohydny, uderzający w ich najświętsze wartości, a potem mówią, że ci ludzie są nietolerancyjny.
Wyjatkowo sk ...... praktyki stosowane w czasach komunizmu.
Dlaczego to forum - szambo i szczujnia miejska nadal działa? Komu to ma służyć?
Szczujnia miejska to chyba nie ten adres. Pomyliłeś.
Forum ma się dobrze, a wchodzić tu nie musisz. To jest tak jak z każdym innym przybytkiem np. klubem, restauracja. Nie odpowiada mi idę do innej. Dużo satysfakcji ze śledzenia /jednak/tego Forum życzę.
Nie zapominaj, przemiły obrońco tego szamba, że internet jest dostępny dla wszystkich i nie każdy życzy sobie takiej promocji miasta, jaką tworzą frustraci i chorzy umysłowo z tego miasta. Zła sława tego forum sięga już nawet za granicę i wielu ludzi ocenia uczciwych mieszkańców Ostrowca na podstawie działalności kilku ludzi - najemnych hejterów. Nie możemy na to pozwolić. Jeśli nie ma na forum żadnej kontroli nad wpisami, to nie ma ono racji bytu. Jeszcze chyba w tym kraju obowiązują jakieś przepisy i zasady?
9:12 - przytoczysz te przepisy dotyczącze kontroli forów internetowych?