Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dla kogo to miasto?

Ilość postów: 77 | Odsłon: 5531 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

Odp.: Dla kogo to miasto?

Jak śmiecie krytykować człowieka, który mówi prawdę o sytuacji w mieście!Jak wam nie wstyd?Pismenie po czym wnioskujesz że człowiek który opisuje swój problem ma na piwo?Jest źle ,bardzo źle,tylko matoły nie widzą tego ze w mieście ma się posadę sprzątaczki dzięki układom,a co dopiero intratniejsze stanowiska.Nie każdy doświadczony ubóstwem,wyzbywa się wartościowych przedmiotów od razu,na początku nie bierze się pod uwagę możności pozbycia się ich.A internet to narzędzie niezbędne do szukania pracy jak można namawiać do odłączenia go.Znałam ubogą chora kobitę która ze swej renty pomagała dwóm synom niepełnosprawnym.Nieraz była głodna,a nosiła piękny złoty pierścionek.Może to pozwalało jej wierzyć ze nie jest jeszcze na dnie,ze ten najgorszy moment jeszcze nie nadszedł.Mało jest ludzi bezmyślnych,większość z nas boleje nad tym że na coraz mniej nas stać,nie wyzbywamy się jeszcze domów samochodów,w nadziei ze w tym mieście coś się zmieni na lepsze.mieszkańcu w pełni podzielam twoje obawy,jestem przed pięćdziesiątką i każdego rana budzi mnie strach o przyszłość.A ci którym się wiedzie niech dostrzega to ze nie wszyscy mają żyłkę do interesów czy zmysł do krętactwa.I jeszcze jedno nic nie jest człowiekowi dane na zawsze.Krytykujących ,,mieszkańca ",hossa rychło może zamienić się w bessę.

Gość_JA
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Dla kogo to miasto?

Syty głodnego nie zrozumie, dopóki sam głodny nie będzie. Cwaniaczki, co mają tę pewność, że ich sytuacja nigdy się nie zmieni, niech tacy pewni nie będą. W życiu różnie bywa. Ja, choć narzekać nie mogę obecnie na swoją sytuację, nigdy bym nie śmiał twierdzić, że tak już będzie zawsze, bo to nigdy nie wiadomo.

GienekkeneiG
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

a czy Ostrowiec jest odosobniony w nim tylko jest źle trochę obiektywizmu.Wiadomo,każdy może wpaść w taka sytuacje nie wykluczone ,że dziś on jutro możesz być ty ja i wielu mieszkańców może znaleźć się w podobnej sytuacji...

kost@
              Zgłoś
              Odpowiedz

A czy ktoś tu napisał, że jest odosobniony?

GienekkeneiG
                Zgłoś
                Odpowiedz

GienekkeneiG to twój argument -podaj sobie rękę z pismenem obaj podobnie rozumujecie...

kost@
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Kost, bez obrazy, ale chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Poczytaj sobie jeszcze raz wypowiedzi pismena i moje w tymże wątku, a stwierdzisz, że mamy zupełnie inne zdanie.

GienekkeneiG
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

potrafię - on i ty uparcie stoicie przy swoim a ,że odmienne zdania nie zmieniają faktu waszej racji.Być może się mylę...

kost@
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Pogladow nie zmieniam, zanim zacznie sie narzekanie nalezy nauczyc sie gradacji potrzeb. Najpierw to co konieczne a dopiero potem to bez czego mozna sie obyc, nawet jesli dla innych jest to koniecznosc posiadania.

A jak nie pracy tu to szukam tam, a nie czekam na cud.

pismen
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

"Człowieku, no przecież,

jak sam nie chcesz to się nie ciesz,

ale niech Cię tak nie peszą

ci co się do Ciebie cieszą,

chudzi, grubi, starzy młodzi,

daj się lubić, co ci szkodzi!"

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Chcąc nabyć ziemię na wsi trzeba zgłosić się do starostwa lub gmin do agencji rozwoju rolnego i pytać.

Laura
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ale za darmo? Bo ja tak właśnie chcę nabyc.

GienekkeneiG
            Zgłoś
            Odpowiedz

zapytaj tych co pochodzą spod miasta,może CI podarują,gorzej z zamianą metryki

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wybierzmy odpowiednie władze ,niech wreszcie zaczną o nas dbać a nie dobijać. Mielec i inne podobne miasta jakoś radę dają. Poprzez strefy ekonomiczne,zaradność rządzących miasta się rozwijają. Popatrzmy jaka przepaść pomiędzy Ostrowcem a Kielcami w ciągu ostatnich 5 lat powstała a jak rozwijają się chociażby Starachowice.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Mam takie pytanko - Komu pomaga MOPS ? Raz usłyszałam ciekawą rzecz- Matka która samotnie wychowuje dzieci dosatała 100 zł zapomogi a pijak - dostanie kasę, jedzenie , dofinansowanie do mieszkania. Nie kumam tego , ale to nic są lepsze sytuacje - mąż siedzi za granica a żona bezrobotna i ciągnie jeszcze z MOPSU co się da .- Faktycznie chore miasto .

Wariatka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

Gienek puknij się w czoło - czy ktoś ci da coś za darmo - chyba tylko guza.

Laura
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 59

,,Założyciel wątku płacze ale mamy to co sobie wywalczyliśmy i za pewnie był w takim wieku że latał z dwoma palcami - zwyciężymy. No to jest to o c o chodziło . Przecież wiadomo było czym pachnie kapitalizm - wielkie bogactwo i wielka bieda. U nas się nikomu nic nie opłaci jak tu ktoś napisał że nie umie trzymać miotły. Ale ten sam gdy pojedzie na saksy wszystko potrafi. Bo tam za marki czy funty a za pieniądze polskie to nie. Taka jest mentalność polaków - narzekanie i państwo ma dać. i kropka.,,

,,Laura,, możesz mi wyjaśnić jaki ustrój jest w Norwegii,UK,Niemczech, ze Polak ucieka w tamtym kierunku z własnej ojczyzny? Jaki zapach mają ustroje wyżej wymienionych państw ze nas tak zniewala i przyciąga;))? Wracając do tematu to ,,ankieta śmieciowa,, zdradzi prawdę o tym mieście i jakości polityki gospodarczej prowadzonej od lat w Ostrowcu,choć uwolnienie cen energii dla odbiorców indywidualnych(dopłaty dla nie przekraczających minima socjalnego),może ten wizerunek rozmyć.Podsumowując, z mojego punktu widzenia, Ostrowiec przyszłości (przy kontynuacji obecnej polityki gospodarczej)to miejsce dla elit regionalnych i ich rodzin,rodzin gastarbeiterów oraz ich samych,oraz emerytów i rencistów .

To niej jest miasto dla młodych ludzi.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Polska nic wspólnego nie ma z żadnym ustrojem kapitalistycznym to co w PL występuje to gospodarka rabunkowa,liczy się tylko zysk jak najmniejszym kosztem.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    FHU MALPOL Halina Michalec
    Branża: Nieruchomości
    Dodaj firmę