Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dla kogo to miasto?

Ilość postów: 77 | Odsłon: 5532 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Odp.: Dla kogo to miasto?

owszem tak uważam,bo te kilkadziesiąt zł z abonamentów przeznaczy na jedzenie by przeżyć nie każę mu sprzedawać laptopa czy telefonu ale ograniczyć wydatki te z których można zrezygnować,nie on pierwszy i ostatni.Też miałem kryzys też musiałem na pewien okres zrezygnować z wielu przyjemności.Jeśli stracił pracę dziś wczoraj ma zasiłek no chyba ,że powodem była dyscyplinarka.Argumentów jest wiele za i przeciw.

kost@
            Zgłoś
            Odpowiedz

Człowiek ma 56 lat, zasiłek, jeśli nawet to przez rok. Za, powiedzmy 50 zł abonamentu, jak zaoszczędzi, to na ile mu to starczy? Nawet po 10 zł dziennie, to raptem 5 dni. A co dalej?

GienekkeneiG
              Zgłoś
              Odpowiedz

50 zł to spokojnie bochenek chleba przez miesiąc. A jak zamieni samochodzik na rowerek to i na wędlinkę starczy.

Gość_Słoń
                Zgłoś
                Odpowiedz

Z pewnością do wieku emerytalnego. A potem się okaże, jak już ten wiek osiągnie, że nie będzie emeryturki, bo ma za mało lat wypracowanych albo, że nie pracował w ostatnim dziesięcioleciu.

GienekkeneiG
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

GienekkeneiG nie bądź takim pesymistą wszystko widzisz na nie.Musi sobie poradzić,bo samo marudzenie na forum nic mu nie da.Mając 56 lat mało lat wypracowanych- nie przesadzaj/chyba,że się pracować nie chciało w tym wieku można mieć/teoretycznie 40 lat pracy- istniały jeszcze szkoły przyzakładowe w których to nauka była zaliczana do stażu pracy /

kost@
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A to bardzo ciekawe, że ja jestem pesymistą i wszystko widzę na "nie".

Czy ja gdzieś napisałem, żeby osiadł na laurach i nic nie robił, tylko czekał, aż mu pani z MOPS-u zapuka do drzwi na wniosek sąsiadów, że postanowił umrzeć z głodu?

GienekkeneiG
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: Dla kogo to miasto?

Poczekajcie, młodziaki, jeszcze trochę. Też będziecie mieć 56 lat. Wtedy odłączycie sobie telefon, internet, będziecie jeść raz w tygodniu, choć wcześniej to lubiliście robić częściej. Położycie się i poczekacie, aż przyjdzie.

W normalnym świecie człowiek 56-letni znajduje sobie pracę lepszą, albo gorszą, ale może jeść częściej niż raz w tygodniu. Więc uważam, że pytanie jak najbardziej na miejscu - dla kogo to miasto?

Słyszeliście, że mają zamknąć MPK? Nie będzie komunikacji miejskiej w naszym mieście. Niedługo będziemy mieć burmistrza zamiast prezydenta, a zaraz potem wójta. Będziemy wtedy zastanawiać się dla kogo ta wieś.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Założyciel wątku płacze ale mamy to co sobie wywalczyliśmy i za pewnie był w takim wieku że latał z dwoma palcami - zwyciężymy. No to jest to o c o chodziło . Przecież wiadomo było czym pachnie kapitalizm - wielkie bogactwo i wielka bieda. U nas się nikomu nic nie opłaci jak tu ktoś napisał że nie umie trzymać miotły. Ale ten sam gdy pojedzie na saksy wszystko potrafi. Bo tam za marki czy funty a za pieniądze polskie to nie. Taka jest mentalność polaków - narzekanie i państwo ma dać. i kropka.

Laura
          Zgłoś
          Odpowiedz

Laura na saksach za minimalną wypłatę w funtach ludzie żyją godziwie, a u nas za minimum to raczej wegetacja a nie życie. To nie mentalność tylko zdrowy rozsądek.

Piszecie, że nie ma kto pracować... zaproponujcie godziwe wynagrodzenie to i chętni do pracy się znajdą i będą ją szanować. Za psie pieniądze psia praca.

A co do większych miast to Kraków jest najgorszym wyborem jeśli chodzi o pracę, bo to miasto typowo studenckie, jak wiadomo student tanie siła robocza zaniża średnią płacę.

Gorgoth82
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 38

Marki?

bystry
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Co się łamiesz, co się smucisz - ze wsi jesteś, na wieś wrócisz:)

Każdy jest kowalem swojego losu.

server
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tak jest server - a tyle ziemi leży odłogiem - ale komu chce się pracować ?

Laura
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nie opłaca się.

Gość_Słoń
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Tak? Ja chętnie przyjmę tę ziemię, będę ją uprawiał, tylko wskaż mi, Lauro, gdzie ona jest i podpowiedz, jak za free prawnie mogę stać się jej właścicielem.

GienekkeneiG
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Więc teraz nie palmy światła, nie oglądajmy tv nie słuchajmy radia- oszczędzajmy na prądzie, myjmy się w deszczu, załatwiajmy na dworze- oszczędzajmy na wodzie, te pieniądze będziemy mieć na rachunki i jedzmy sam chleb. I gotujmy/ pieczmy na ognisku aby na gazie oszczędzać. Człowiekowi więcej nic nie potrzeba.

Wiesz Lauro zamiatać miotłą w Polsce a za granicą to kolosalna różnica w wypłacie. Państwo ma dać godziwą wypłatę za pracę i pracę, a nie oczekiwać, ze biedny jeszcze da aby dziurę budżetowa łatać.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Na sekunde wejdz na "miasto"

server
              Zgłoś
              Odpowiedz

nie widziałem tego "wątku";/;/;/

server
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ech

server
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
12 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę