Dieta cud- Sex i głód
Jak chce się schudnąć to pierwszy krok - totalne odstawienie cukru pod wszelakimi postaciami i gwarantuje , że kilka kilo samo zleci.
Do tego jeść 3 razy dziennie a na śniadanie zawsze białko.
Na śniadanie nabiał bez chleba. Do picia tylko woda i to dużo. Zero smażonego, wieprzowiny, czekolady. Dużo warzyw. 5 razy dziennie. małe porcje co 3 godziny.
Dieta, mniejsze porcje jedzenia + chrom organiczny(1 tabletka dziennie i nie chce się jeść słodyczy). Działa, sprawdzone.
Do tego co wymieniliście jeszcze ćwiczenia fizyczne i efekt murowany. Żaden dietetyk nie zdziała cudów, trzeba samemu chcieć i być konsekwentnym.
Dokładnie, w czym dietetyk pomoże? Masz mnóstwo diet w internecie, wystarczy tylko upór i przynajmniej 2razy w tygodniu wysiłek fizyczny a efekt murowany. Szkoda, że wiele kobiet idzie do dietetyka bo myśli, że on za niego schudnie czy co, zamiast po prostu być konsekwentnym. Ja mam odwrotny problem, jestem strasznie chuda.
Jedz kebaby, ja w miesiąc przytyłam 4kg bo jadłam codziennie kebaba w pracy. Gwarantuje!
Nie chodzi mi o to aby jeść fastfoody. Od tego zdrowa nie będę. Jak jużrobięsobie domowe tylko i wyłącznie, ale lubię jeść to co zdrowe i dlatego schudłam przez 2lata z 15kg, bo przerzuciłam się na zdrowe jedzenie, ale dziśwolałabym ważyć więcej, do mojego wzrostu 169 chociaż 60kg a ważę sporo mniej.
To powinnaś się cieszyć, że jesteś szczupła. Ja 165/60kg i ta waga mi pasuje. Tyle, że ja jem dużo mięsa i nabiału ale nie jem prawie wcale cukru, chipsów, fastfoodow itp.
Kupuje wszystko surowe i sama gotuje od podstaw.Nawet chleb sama piekę.
Jeżeli jadasz do syta a nie , że jesteś na jakiejś diecie to się nie martw, po ciąży trochę przytyjesz no i na starość też się trochę tyje.
nie prawda, że dieta z internetu ci pomoże bo ZAWSZE trzeba ją dostosować do osoby ze względu np. na godziny pracy.
Kiedy ktoś prosi o polecenie dietetyka większość osób myśli, że na pewno chodzi o to, żeby schudnąć.
A może autorowi wątku chodzi o przytycie, bo ma niedowagę, albo jest szczupły, ale ma za wysoki cholesterol?
Polecam p. Emilię Żelazowską. Z lekarzy dietami zajmuje się doktor Winiarski.
Z cholesterolem to do lekarza, zresztą akurat mojej mamie internistka rozpisywała dietę wstępną i mama schudła 11kg w 8mc, ale dietę urozmaicała, dużo poczytała co jeśćczego nie. Znajoma chodziła do dietetyka i schudła 3kg w 7mc. Albo sięchce albo nie, a od cholesterolu jest lekarz.
Co mają godziny pracy do tego? Ja sobie brałam zdrowe sałatki do pracy a pracujęna zmiany. Już nie nabierajmy się na to, że dietetyk wiele pomoże. Sami musimy chcieć zmienić nawyki żywieniowe. Czy siępracuje czy nie i tak trzeba jeśćregularnie i 5xdziennie ale porcje małe, a przekąska to jakiś owoc i nie, że 2banany a kiwi, arbuz, jabłko. No i myśleć co w siebie wrzucamy. Co dietetyk więcej Ci powie? Nie potrafisz tego sam ze sobą ustalić co jem i kiedy?
Mają bo dla organizmu ważna jest regularność. Do tego każdy ma inne zapotrzebowanie kaloryczne a tego samemu się nie sprawdzi.
Chcesz przytyć czy zrzucić kilogramy? W ogóle bekowe te porady, np zero smażonego :-), ja mogę schudnąć jedząc tylko smażone i tłuste, w sumie nie tylko ja, każdy, jest to nawet dużo łatwiejsze od jakichś bekowych diet internetowych.