Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dieta Dukana

Ilość postów: 37 | Odsłon: 3513 | Najnowszy post
  • Dieta Dukana

Czy ktoras z pan stosowala diete Dukana,sa jakies efekty i czy mozna w tym wytrwac choc miesiac?A suplementy takie jak Linea razem z dieta?Co babeczki myślicie?

Gość_ADA
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dieta Dukana

widać efekty, ale różnie długo się utrzymują. Głodnym się nie chodzi. Dieta ta jednak bardzo obciąża nerki i szkodzi mięśniom. Lepiej zdecydować się na odchudzanie z dietetykiem.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

tylko ile trzeba zabulic za taka wizyte?w Ostrowcu jest ktos dobry?

Gość_ADA
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Dieta Dukana

Dokładnie, efekty są, ale na nerki nie wpływa dobrze, chyba że dużo będziesz pić płynów ( min. 3 litry dziennie). Po jakimś czasie nudzi się takie jedzenie, ale warto przetrwać bo efekty są.

Gość_riff
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak dlugo sie stosuje zebu zrzucic 10 kg?

Gość_Ola
          Zgłoś
          Odpowiedz

są efekty i to duże, mam znajomą, która schudła kilkanaście kilo, ale to pewnie zależy od organizmu, jak na razie ona teraz je wszystko i ani kilograma nie przytyła

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

do czasu, bo efekt jojo też jest:)

Gość_dsrg
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ciekawe co jest gorsze,ta dieta czy np.nic nie jedzenie tylko picie wody przez 3 tyg.moja ciotka tak robila schudla 13kg w 2 tyg.ale zadnego browarka przez miesiąc?-meka

Gość_Iga
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

no właśnie ona nie ma efektu jojo a już jest rok po tej diecie

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Dieta Dukana to głównie białka a duża ilośc białka źle wpływa na nerki.Nie polecam tej diety osobom z problemmai nerkowymi ,bo wysiadają po niej nerki.

Gość_lekarz
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Myślę że przy długotrwałym stosowaniu może obciążać nerki. W moim przypadku - stosowanie 1,5 miesiąca efekt 5,5 kg mniej żadnych negatywnych skutków. Uciążliwe jest tylko uczucie suchości w ustach (jak przy katarze) spowodowane brakiem tłuszczu w pokarmach.

Ogólnie dieta jest świetna - nie ma uczucia głodu, ważne tylko by stosować się ściśle do jej przepisów no i polubić otręby.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

a ja stosowałam dietę 1000kalori i 3 kg w tydzień i bez efektu jo-jo

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Są różne przepisy w necie na np. placki z otrębów, serka i jaja, sałatki rybne.

Dieta obciążą nerki, ale żeby nie obciążała tak bardzo nerkom potrzebna jest filtracja, a to działa jak pije się duże ilości płynów, tak jak ktoś wcześniej wspomniał minimum 3 litry dziennie. Na tej diecie jest uczucie suchości, zmęczenia, nudy( ze względu na jedzenie ciągle tych samych produktów) - zwłaszcza w pierwszej fazie uderzeniowej, w której traci się najwięcej. Osobom otyłym dużo łatwiej i prościej jest zrzucić np. 20 kilogramów jak osobom szczuplejszym, chcącym zrzucić np. 5kg. Sama schudłam 15 kg w ciągu 2 miesięcy, ale nerki niestety to odczuły. Od 2 lat nie przytyłam ani kilograma. Trzeba jednak uważać na efekt jojo i znacznie ograniczyć spożywanie cukrów, tłuszczów, bo tak jak w przypadku każdej diety , nadmierne spożywanie cukrów i tłuszczów przeważnie zwierzęcych spowoduje nawet 2x efekt jojo. Jeść cukier i tłuszcze trzeba, bo to normalne, ale trzeba uważać na ilości.

Gość_wqaq
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Najlepsza jest dieta MŻ ( Mniej Żreć) i żreć warzywa, chude mięso.

Gość_Dietetyk
      Zgłoś
      Odpowiedz

Moja znajoma schudła 14 kg, a potem przytyła 20. odradzam. Lepiej chodzić na basen i jeździć na rowerze.

Gość_b
        Zgłoś
        Odpowiedz

no ale potem chyba trzeba sie stosować do tego, żeby jeden dzień w tygodniu był proteinowy

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

dieta MZ,tyle i ja wiem jem 2 razy dziennie przewaznie salatki do nich jogurt naturalny zero makaronu,chleb razowy slodycze 1 w tyg.i co?nic waga w miejscu,wiec?Dukan?

Gość_ADA
            Zgłoś
            Odpowiedz

No i nic gorszego!!! Jedząc 2 razy dziennie dajesz organizmowi znak,że musi więcej magazynować. No i zwalniasz swój metabolizm. Spróbuj jeśc 5 razy dziennie-i zobaczysz efekty ( oczywiście rożsądne produkty)!

Gość_gość XL
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe