Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Depresja

Ilość postów: 39 | Odsłon: 3841 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
      • Odp.: Depresja

do depresyjnego czy ty sobie jaj robisz z forum randek na słabość ludzka ?

Depresja =choroba ,nie zabawa na forum

Gość_x
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ale gdzie do tego psychiatry, gdzie w Ostrowcu przyjmują? Nie musi być koniecznie prywatnie.

Gość_chyba mam depresję
          Zgłoś
          Odpowiedz

na NFZ na sienkiewicza. na przeciw Broniewskiego mniej wiecej. blizej światel.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Na Słowackiego, przy skrzyżowaniu z Denkowską, jak na targowicę - też na NFZ. Idź, nie zwlekaj. Ktoś kto radzi, żebyś się "czymś zajął/a" nie ma pojęcia o depresji. Jaka rozmowa z koleżanką, malowanie pokoju czy kupno firanek - bzdury. Na ból gardła nie pomogą firanki, na depresję też nie.

W depresji czasem nie da się wyjść z domu, a nawet z łóżka, ani podnieść powieki, bywa i tak. Koleżanki i firanki ma się głęboko, a rzeczy codzienne, nawet mycie czy jedzenie są tak nieistotne. Najważniejsza wtedy jest nasza niemoc i nasz niebyt. Po ok. 3- 4 tyg. przyjmowania leków będzie nieco lepiej, a potem coraz lepiej, aż w końcu będzie normalnie. Bez leczenia farmakologicznego- raczej nie ruszysz. Nie czekaj, szkoda czasu.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Odp.: Depresja

A można zapytać - jakie leki bierzesz?

Gość_depresyjna.
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ja miałam depresję i sama z tego wyszłam - bez wizyt u specjalisty, bez leków. Nie miałam nikogo bliskiego, kto by mi to ułatwił (tzn. nikt nie wiedział o moim stanie, ukrywałam to). Może to zależy od silnej woli a ja taką mam. Z dnia na dzień było coraz lepiej a teraz już o tym zapomniałam.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

więc to nie była depresja

Gość_ktoś.
            Zgłoś
            Odpowiedz

do 8.00 mylisz sie ze nie mam pojecia o depresji bo przechodziłam ja kilka razy i ta mniej nasilona i taka ze bałam sie z domu wyjsc,wiec nie pisz ze tylko ty miałas ten stan-którego nikomu nie zycze i ten kto jej nie miał nigdy nie zrozumie tego co ja miał.ale mylisz sie ze oprócz leczenia u psychiatry i rozmów z psychologiem potrzeba jest zajecie uwagi czyms innym czyli normalnoscia czyli kontakt z kolezanka jest bardzo potrzebny choc moze byc trudny ale czasem taka osoba z boku moze naprawde duzo zdziałac,poczucie własnej wartosci tez jest bardzo wazne i chociaz wiem ze w depresji ostatnia rzecza o jakiej myslimy jest fryzjer czesto własnie na przekor na siłe trzeba pojsc przełamac sie,bo dla kobiet zagubionych to pierwszy krok do tego by nie myslec o przygnebiajacej chorobie-jeszcze jedna wazna rzecz to szukanie pozytywów.Zawsze gdy mam gorszy dzien szukam jakis pozytywow a dlaczego bo depresja ma to do siebie ze wraca niestety dlatego warto pójsc do psychologa a on nakieruje na specjalistyczne leczenie i teraz leki tez działaja szybko,efekty sa wiec głowa do góry dasz rade.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

To nie była depresja tylko dołek psychiczny. Chemii w mózgu samemu się nie da zmienić - tylko farmaceutyki.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

z depresji jeszcze nikt sam nie wyszedl.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Skoro nie byłaś u lekarza- nie mozesz mówić,że miałaś depresję i z niej sama wyszłaś. Jak sama wyszłaś na prostą- to żadnej depresji nie miałaś!

Depresję leczy się u specjalisty i bez leków nie ma szans na poprawę i takie posty jak twój tylko szkodzą osobom potrzebującym pomocy. Jak masz pisac takie bzdury, to lepiej zajmij sie firankami, albo pogadaj z koleżankami. Depresja zabija i nie wolno jej lekceważyć!!!!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

kto jakie leki bierze nie ma znaczenia. lekarz musi je dobrac. to co pomaga jednemu niekoniecznie pomoze tobie.

bardzo popularna i skuteczna jest fluoksetyna i paroksetyna jesli chodzi o depresje.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Lekarz przepisał mnie Trittico. Poczytałam na internecie - szok! Uzależnia, ma poboczne skutki, powoduję zwiększenie masy ciała i t.d. Boje się tego. I co robić?

Gość_depresyjna.
            Zgłoś
            Odpowiedz

nie wiem ktory to lekarz ale od razu zaczal z gornej polki - czego sie nie robi. to bardzo mocny lek.

idz do poleconego lekarza. dr Wisniewski albo dr Potocka.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Depresja ma większe skutki uboczne niż leki na nią przepisane. Najpoważniejszym skutkiem nieleczonej depresji jest śmierć. Czy ma znaczenie że możesz umrzeć nieuzależniona? Każdy lek ma wypisane na ulotce skutki uboczne po to,że jak trafi się 1 na milion przyjmujacych ten lek ze skutkami ubocznymi, to firma farmaceutyczna wymiga się od odpowiedzialności. Tylko po to to jest. Jak się źle czujesz po leku- zgłaszasz to lekarzowi i on decyduje co dalej.

Przy lekach przeciwdepresyjnych zawsze na początku jest gorzej, ale potem jest już coraz lepiej i coraz lepiej, aż w końcu zaczynamy się uśmiechać i żyć normalnie.

Nie warto się zastanawiać- jak masz podejrzenie u siebie stanów depresyjnych- idź do lekarza i stosuj się do jego wskazówek.

Powodzenia!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Droga firankowa - teraz napisałaś prawdę - OPRÓCZ leczenia u psychiatry ważna są tez inne zajęcia. Leczenie farmakologiczne jest podstawą. A jeśli nie byłaś u lekarza, wyszłaś z tego sama - to nie miałaś depresji. Najlepsza rada dla osoby chorej - idź do lekarza.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Firmy farmaceutyczne też muszą się zabezpieczać jak najlepiej pisząc o skutkach ubocznych.W końcu to jest wielki biznes!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Najlepszy Dr Szanginian.Przyjmuje w Denkowie.Tylko on mi pomógł pomimo wizyt u kilku innych.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę