Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Depresja

Ilość postów: 39 | Odsłon: 3840 | Najnowszy post
  • Depresja

Czy ktoś ma doświadczenie z walką z depresją? Jakie leki braliście i czy można zwalczyć nie chodząc do lekarzy, które mało czym mogą pomóc.

Gość_depresyjny.
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Depresja

jak masz depresje to tylko psychiatra ci pomoze. i tylko on ta chorobe zdiagnozuje. moze to nie depresja a jakas bardzo podobna choroba dajaca podobne objawy?

od takich spraw na pewno nie jest lekarz rodzinny i zadne specyfiki dostepne bez recepty ci nie pomoga.

depresje powoduje zaburzenie chemii mozgu. (nieprawidlowe wydzielanie lub praca hormonow (dopamina, serotonina, noradrenalina) lub ich nieprawidlowa praca. aby przywrocic rownowage psychiatra musi dobrac odpowiedni lek.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Depresja

Jeśli to depresja to nie obejdzie się bez wizyty u lekarza najlepiej psychiatry. Wiem z własnego doświadczenia. Trwało to kilka lat ale dałam radę.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Do gościa 11.20. Czy nie mogła by Pani spotkać się ze mną porozmawiać na ten temat. Nie daję sobie rady, a w lekarza nie bardzo wierze. Moja poczta czerwona7roza@gmail.com. Zgodzę się na Pani warunki. Podjadę do Pani, albo w spotkamy się w kafejce. Z góry dziękuję.

Gość_depresyjna.
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Idź do lekarza to nie wstyd. Pomyśl sobie, że to lekarz jak każdy inny, tylko jakby od duszy ;) Dostaniesz jakieś leki, które pomogą, będą pewnie trochę sprawiać że możesz być senny ale pomogą w wyjściu z tej paskudnej choroby. Spróbuj znaleźć jakieś dodatkowe zajęcie np jakiś kurs, wiem że nie masz ochoty ale to też pomaga w jakimś stopniu bo człowiek zaczyna koncentrować się nad czymś nowym. I życzę powodzenia!

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dokładnie musisz znalezc dobrego lekarza ktory( TRAFNIE dobierze lek) ktory pomoze ci przezwyciezyc ta chorobe,bo walka z nia nie jest łatwa ale mozliwa i da sie ja zwyciezyc naprawde głowa do góry w duzej mierze tez pomaga psycholog-i rozmowy z nim naprawde warto,warto tez własnie znalezc cos jakas jedna rzecz na której trzeba sie skupic np nawet kupno firanki,umalowanie pokoju,rozmowa z kolezanka,wyjscie na kawe,pójscie do fryzjera naprawde drobne rzeczy a pomagaja sprawiaja ze nie myslisz ciagle o jednym.Pozdrawiam i trzymam kciuki.Dasz rade:)

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Tylko nie nastawiaj się, że od pierwszej tabletki zrobi Ci się lepiej. Na to trzeba niestety czasu. Wszystko zależy od tego czy to naprawdę depresja i jaka jest jej postać.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

tabletki antydepresyjne niestety zaczynaja dzialac po ok. 3-4 tygodniach przyjmowania. potrzeba troche czasu zeby organizm zaczal prawidlowo dzialac.

nie ma zadnej cudownej tabletki ktora od razu wszystko zmieni.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Jeśli człowiek sam sobie nie pomoże, to pomoc specjalisty na niewiele się zda.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

jak sobie sam wyregulujesz pracę mózgu? Nigdy pewnie nie miałeś depresji skoro tak piszesz. W depresji człowiek nie ma siły otworzyć rano powiek a co dopiero pomagać sobie samemu.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Wszyscy pisza o tej depresji , ja to nadal nie wiem co to jest.

Mam doły , jak każdy

Niemoc też czasem.

Ale nie wiem co to ta depresja i czytałem szukałem i nigdzie nic nie znalazłem ,żeby tak po chłopsku ktoś mi wyjaśnił co to.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zaczyna się czesto od tego ze nic sie nie chcr, zero zaintetesowania czymkolwiek, odczuwa sie bóle bez medycznych podstaw., serce wali jak młot.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Gość

Dziś, 13:50

nikt nie wytlumaczy ci lepiej niz lekarz psychiatra. po prostu trzeba sie umowic na wizyte i wyjasnic lekarzowi z czym masz problem.

wtedy postawi diagnoze i wyjasni ci co tobie jest.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

poczytaj

http://psychiatrzy.pl/objawy-i-leczenie-depresji/

http://psychiatrzy.pl/kiedy-do-psychiatry/

i nie polecam czytac pseudowywodow na ten temat na portalach innych niz typowo medyczne czy lekarskie.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

doły to nie depresja. skoro nie wiesz co to jest, to nigdy tego niemiałeś. Budzisz się pewnego dnia i czujesz się jak w beczce z czarną smołą.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

to niestety nie jest takie proste najpierw trzeba cokolwiek chcieć np. wyjść z domu bo to w depresji nie taka łatwa sprawa ja byłam już w Morawicy na oddziele zamkniętym ale to nic nie pomogło wręcz przeciwnie napatrzyłam się na straszne przypadki i wróciłam w jeszcze gorszym stanie .dopiero w kwietniu załatwiłam sobie oddział nerwic też w Morawicy tam są wspaniali lekarze i terapeuci polecam.Jestem od czerwca w domu i jak na razie jest ok pozdrawiam

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Spotkanie z kimś obcym tak po prostu Ci nie pomoże, z depresji wychodzi się kilka miesięcy nawet lat z pomocą środków farmaceutycznych. A iść do psychiatry to nie wstyd

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Ja leczę się na depresję od roku. Co miesiąc chodzę do psychiatry. Dostaję leki. Musisz wiedzieć, że psychiatra może pomóc. Nie ma się czego wstydzić.

Gość_GOŚĆ.
      Zgłoś
      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -