Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Dekoracja kościoła podczas bierzmowania - 50 zł za osobę”.
                        • Odp.: Dekoracja kościoła podczas bierzmowania - 50 zł za osobę

z tego zyja zaprzyjaźnione kwiaciarnie i to niezły biznesik

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Można przecież nie dekorować albo zrobić to samemu ;)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 40

Odp.: Dekoracja kościoła podczas bierzmowania - 50 zł za osobę

Ja bierzmowanie miałam prawie 20lat temu i z tego co pamiętam to żadnego przystrajania kościoła nie było (mówię o Piaskach) a składka na pamiątkowy krzyżyk, świadectwo i kwiaty dla proboszcza i biskupa była naprawdę niewielka. Nie wiem po co w dzisiejszych czasach te wszystkie wymysły ani skąd to się bierze. Wydaje mi się , że świat staje na głowie. :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Składka jest tak skalkulowana, aby coś zostało z tego proboszczowi.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

Ja byłam tam bierzmowana i wiem, że te pieniądze absolutnie nie są dla księdza. Przeznaczone są one na kwiaty dla księży i katechetów przygotowujących nas do sakramentu no i bukiet dla biskupa, a także na krzyże dla nas bierzmowanych. Reszta pieniędzy miała być przeznaczona na wykończenie kościoła, ale za pewne nic nie zostało... Na około 100 osób, nie wiem czy nawet połowa zapłaciła. Fajnie, że za moje pieniądze mam krzyż ja i jeszcze kilka innych osób, które nie zapłaciło, a wiem, że było ich stać, bo kogo nie stać to nie stać, ale na Piaskach nie byli sami biedni bierzmowami :/

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ale 50 zł ,to bardzo mało.Macie bardzo oszczędnego proboszcza.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak dla Ciebie za dużo nie płać , ja tak zrobiłam dałam 20 zł bo sądze że to było za dużo 50 zł bo i tak były osobe które nie placiły wiec bierzmowanie tak czy siak dostaniesz wiec symbolicznie 20 zł mozna dac:) Przecież Ci nie powie wyskakuj z kasy bynajmniej mi tak ksiadz nie powiedział;) Pozdrawiam

Gość_r.x
          Zgłoś
          Odpowiedz

A w Michale ile?Czy jak nie zaplace to nie dopusci mi ksiadz dziecka do bierzmowania?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

ahahahahahahahahaha

Pozostało mi się chyba tylko śmiać z osób, które piszą, że niby ksiądz nie dopuszcza do bierzmowania, w sytuacji, gdy ktoś nie zapłaci.

Ludzie nic nie wiedzą o kościele, a tak go krytykują i księży przede wszystkim. Jeszcze może powiecie, że oni nie płacą podatków :/

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

haaaa.co to za sakramenty i co to za wiara za pieniądze?.Kara Boska dosięgnie za takie pratyki i to już nie długo.

Gość_gosc asia
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 53

A jeszcze z tych składek opłata dla ks.Biskupa.Dla proboszcza zostaje nie wiele albo nic.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Opłata dla Biskupa??? Za co, za udzielenie sakramentu??? Przecież kapłaństwo to posługa a nie biznes! Dokąd ten świat zmierza ...

Gość_lusia
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
5 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -