Zależy od długości włosów, ale ciężka robota i czasami nie da się tego zrobić na jeden raz.
mam włosy lekko za ramiona a malowałam tylko szansonetkami
nie wiem w ktorym salonie wykonuja dekoloryzacje,wiem,że dekoloryzator można kupić w drogerii naprzeciwko technikum nr1(nie wiem co to za ulica,bo nie jestem z oc:) ) za ok.30zł
Nie polecam dekoloryzacji robic w domu samemu. Mozna zrobic sobie tylko tecze na glowie,zniszczyc wlosy itp. Dekoloryzacja w salonie plus do tego wlasciwy kolor to koszt ok 100zl. Pozniej mozecie sobie malowac w domu saszetkami :P
Jak chcesz wyglądać jak pomarańcza to sobie sama ściągnij kolor. Nie polecam!!!!!! Tylko w zakładzie zrobią Ci to jak potrzeba. Chyba, że jesteś blondynką, to może się uda. Brunetką nie polecam.
ja nie mówiłam ,że polecam czy nie polecam ,poprostu powiedziałam ,że tam widziałam taki dekoloryzator,a to czy ktoś go użyje to już jego sprawa. I nie pisze się ,,brunetką nie polecam'' tylko ,,brunetce lub brunetkom nie polecam'' tak na marginesie:P
Ja np długo malowałam włosy na czarny kolor, a mój naturalny to taki mysi blond. I co? Sama sobie poradziłam. Nałożyłam dekoloryzator na włosy, kiedy go zmyłam miałam je jasne, tylko na końcówkach bardziej ten kolor był ciepły, ale co dalej... Nałożyłam sobie na włosy gołębi popiel i wyszedł identyczny kolor jak mój naturalny! Na początku trochę się zmywał, bo to popiół, ale położyłam tak 3-4 razy i teraz jest ok, nawet odrostów nie widać. :)
nie sztuka nałożyć dekoloryzator na 45 minut i sprawdzać włosy,na allegro są takie preparaty,które i w salonach też stosują,wiadomo,że nie wyjdzie zawsze pożądany kolor,jeśli ma nie wyjść to i w salonie nie wyjdzie i w domu bo to nie zależy od człowieka jak preparat zadziała
male ale jak wyjdzie cos nie tak w salonie odpowiada za to fryzjer zrobisz cos nie tak do poprawki i tak pojdziesz do salonu pytanie czy warto ryzykowac.
Dekoloryzacja nie zniszczy za bardzo włosów, jesli bedziesz stosowac odżywki i maseczki nawilżające. Włosy zaraz po dekoloryzacji beda wygladac gorzej, bo zostana pozbawione wszystkich pigmentów- sztucznego koloru farby, a takze naturalnego koloru.
po drugie NIE POLECAM FARBOWANIA WŁOSÓW CZARNYMI FARBAMI. Potem jak chcesz zmienic kolor to ciezko