Przecież w hutniku są chyba najdroższe
czynsze - niech ich diabli wezmą
Dziesiątki rodzin zalega z czynszami i z tymi nie mogą sobie poradzić, to dostaną
po tyłku ci co uczciwie co miesiąc płaca
Ja przy dwóch osobach płace co miesiąc
418 zł za 50 metrów. Ciekawe co robią
panie w windykacji?
A ja na innym osiedlu nie hutnika za 2 osoby 52 metry płacę 420 i mieszkanie własnościowe także nie płacz
Czy czynsz będzie wynosił 100, czy 1000 złotych, to panie z windykacji będą miały tyle samo pracy. Koszty administracji zawsze będą występować, ale niektórym ciężko to zrozumieć.
A możesz wymienić tu składniki tej opłaty oraz podać, czy i jakie masz zwroty za ciepło i za wodę?
co ma zwrot za ciepło do opłaty za metry powierzchni to są pieniądze wpłacone w ramach zaliczki za media/co,cw/które na pewno też wzrosną bo węgiel drożeje.W domu nikt mi nie prowadzi remontu ani nie sprząta metry te same żaden czynnik spółdzielni nie wpłynął na komfort w mieszaniach a więc skąd tak wysoki wzrost pona 50% i czym on jest uzasadniony?
Dobrze Wam. Mieliście Zielińskiego to psioczyliście, że źle. Ludzie myśleli, że przyjdzie nowy i daruje długi. Teraz płacz i płać.
Ale ktoś głupotę palnął . Przecie wszyscy w takim razie się przekształcą na wspólnoty . Koniec i kropka ze SM Hutnik.
W sm krzemionki na niektórych wieżowcach eksploatacja podstawowa obniżona ze 1,28 zł na 0,98 zł za m kw, tak podaje Gazeta Ostrowiecka (wydanie z dnia 26 lutego 2018 r.). Może zamieszkajcie w sm krzemionki.
Jakie50%?
Po drugie lokale użytkowe-no to chyba juz wiadomo
Czytać uważnie ze zrozumieniem bo juz zamęt siejesz.
Bardzo błędne myślenie gościu 08:03. Teraz płacą mieszakńcy za to co wam zgotowali poprzednicy i cała klika związana z długiem spółdzielni od momentu przejęcia zasobów mieszkaniowych od Huty po próbę sprzedaży długu.
Z 2zł na 3zł to ile procent?
Pismo w skrzynce:
....
Jednocześnie zawiadamiamy, że na podstawie Uchwały Rady Nadzorczej
nr 2/2018 od dnia 01.05.2018r ustala się nowe stawki czynszu najmu
z 2,04zł/m2/p.u/m-c na 3,00zł/m2/p.u./m-c
Tych co niepłacą powinni wysiedlać do slamsów przy starej hucie i gutwinie a także samsonowicza tam niech hulają przy ognisku
a co macie w tym czynszu ?
To sam czynsz bez mediów.
Od 1-ego maja będzie 3zł za metr kwadratowy powierzchni użytkowej.
Czyli jak ktoś miał 100zł za 50m2, to teraz będzie 150zł za 50m2.