Poszczekaj sobie
15:01 ale oni tego nie widzą ,dla nich to chodzące ideały, przecież to oni ich wybrali.
14:13 człowieku ja o lokalnych politykach o sytuacji opartej na faktach a ty już swoje wywody.Widze że dla was najlepsza obroną jest atak na innych.
Cenzura na tym forum jak u komunistow
Obecny uśmiechnięty rząd zadłuża już wasze wnuki i prawnuki. Gierek zadłużył Polskę, ale przynajmniej coś robił i budował, a te nieudaczniki zrujnują kraj na pokolenia. Zobaczcie, jaki jest teraz deficyt budżetowy, a potem porównajcie z rządami prawicy.
7.35 na pokolenia to zadluzyl Polakow pis 8letnimi rzadami i socjalizmem
Debilizm analfabetyczny wszechobecny jest.....
Rządy D.Tuska mają ciągotki do zadłużania kraju w tempie rzadko spotykanym w historii Polski, bez szans na spłaty z zysków po-inwestycyjnych, bo takowych brak.
Powyższe wynika z innych ciągotek ‘uśmiechniętych’ – kacprzykozłodziejstwa skąd tylko się da.
Ja pisior Ci to mówię.
Ile kosztowal podatnika dwutygodniowy rzad Morawieckiego?
Dwutygodniowy rząd Morawieckiego, to był czas próby i szansy dla Konfederacji i PSL, aby w koalicji z PiS nie dopuścić do rządów, jakich dziś doświadczamy. Odpowiedzialność za obecną sytuację jest więc oczywista, bo wtedy zielono-koniczynkowi pozostali sobą, czyli szmaciarzami, a Konfederacja pokazała swoje prawdziwe oblicze.
Jeśli w mentalności wyborców i tzw. politycznej prawicy, w 2027r. historia zatoczy koło, to czarno widać przyszłość Polski.
00.22 pytanie nie jest czym byl tylko ile kosztowal, czytaj ze zrozumieniem
Dwu tygodniowa minister kultury to tylko nauczyła się szczekać
Pytanie uznałem za retoryczne, a to definicji nie wymaga odpowiedzi.
Mój wpis, wobec pokrewności tematu, był jego przeformułowaniem, czyli dopuszczalnym (tu) zabiegiem retorycznym: dla poszerzenia kontekstu, spojrzenia na problem z innej perspektywy, zmiany wagi problemu i akcentów, itd., w celu skłonienia do refleksji.
Tyle na temat czytania ze zrozumieniem, tudzież rozumienia ze zrozumieniem, tuzie intelektu.