Czy posyłacie dziecko do Stowarzyszenia które ma powstać w Częstocicach?Jestem rodzicem i nie wiem co zrobić?Słyszałam, że w stowarzyszeniu dzieciom jest lepiej, bo są mniejsze klasy. Wiecie może ile dzieci ma być w tej szkole?Nie wiem co robić a Wy co robicie ze swoimi dziećmi ktoś zapisze je tam jeżeli powstanie stowarzyszenie?W sumie wolałabym żeby moje dziecko miało bliżej do szkoły i żeby chodziło do szkoły do której chodziło kilka lat.
Nie wiesz jak to jest ze stowarzyszeniami? Dziś są, a jutro ich nie ma.
Ja zapisuje, zawsze to mniej liczne klasy gdzie na pewno będzie dużo znajomych dzieci. Nie będę dziecku szoku robiła. W mniejszych klasach nauczyciel ma większe prawdopodobieństwo, że trafi do ucznia, które więcej się nauczy :)
A czy w stowarzyszeniu będzie należało się mojemu dziecku to co w szkole państwowej np dofinansowanie do podręczników, paczki z Banku Żywności itp......
a zarejestrowało się to stowarzyszenie w Szkole nr 8?
Z tego co wiem to tak a nie wiesz czy dużo rodziców posyła tam dzieci?
podobno cała szkoła zostaje nikt nie odchodzi z dzieci
tam nie ma stowarzyszenia,co wy ludzie piszecie?
ale były rozmowy z nauczycielami i została wybrana kadra co w końcu z tą szkołą?
w szkole 11, 12 już zatrudniono nauczycieli a jak w 8 kiedy sprawa będzie załatwiona?
sprawa w trakcie podobno tak mi mówiła znajoma nauczycielka
nie mają jeszcze zarejestrowanej działalności i nie mogą robić rekrutacji. To chyba już ostatni dzwonek na to... a podobno nawet czeka się na takie coś do 2 miesięcy, ciekawe kiedy złożyli?
Oby zdążyli do września!
Powodzenia
A jeżeli już zarejestrują to co zapisujecie?
a zapisaliście dzieci do innych szkół?
jak szkoła będzie działala tak jak zabieraja sie do jej zakładania to dzięki za nią